w dzisiejszych czasach silniki diesla maja na tyle duzy moment i potencjal ze pozwalaja na przyzwoicie dynamiczne przemieszczanie sie po drogach...
Ciekawi mnie silnik BMW 2.0 diesel bi-turbo...
Printable View
jakby ktoś uważniej poczytał, to zauważył by że nie twierdze że 170 hp jest gorsze od 300. tylko że 2.0 TDi QUATTRO w porównaniu do ośki, nie jedzie.
ciekawe czy mu skrzynia wytrzyma te 210KM,jak ma DSG to moze zapomniec
Siema
Nie ma DSG tylko 6 w manualu i w Quattro, na moda planuje jakos w lipcu, wiec zobaczymy co sie stanie, po za tym mam jeszcze gwarancje przez rok.
Pozdrawiam
Jak zrobisz moda poza salonem to zapomnij o gwarancji.. :) ale i tak wiecej warte niz gwarancja jest ten moment i moc.. bedzie musial sie naprawde super zbierac.. :) jak juz zorbisz to odrazu wrzuc wykres :) ciekaw jestem jaki bonus w seri bedzie mial.
Fabryczny IC da rade przy tej mocy..? tam jest taki sam jak we wszystkich inny.. bo w tych normalnych 1.9 2.0 TDI jest taki sam.. i podobno daje sobie rade tak do 180-190KM
pzdr
Powiedzcie mi jeszcze czy Serwis Audi moze jakoś sprawdzic ze jest zrobiony jakiś mod?
Pozdrawiam
MPaw, a konkretnie jaki mod ? Wyciecie katalizatora ,zaslepienie EGR , wstawienie wiekszego IC - takie rzeczy widać gołym okiem ;)
Zmiana programu - nie od razu ,ale jesli serwis ma podejzenie to nie ma problemu zeby sprawdzic.
Właśnie chodzi mi o zmiane programu, ale jeżeli przed serwisem bym zmienił z powrotem na stary mod, czy wtedy zobacza ze coś było robione? jak turbina pójdzie albo skrzynia, wtedy bym podmienił.
Mpaw wszystko to o co pytasz jest na forum, wystarczy poszukac
jesli zmienisz oprogramowanie, a w ASO beda chcieli to sprawdzic to zrobia to bez problemu
jesli przed serwisem wrocisz do starego (orginalnego) softu to nie ma takiej mozliwosci zeby cos wykryto