odpowiedz jest jedna wymienić cały czujnik i tyle miałem to samo
Printable View
odpowiedz jest jedna wymienić cały czujnik i tyle miałem to samo
ten czujnik jest odpowiedzialny nie tylko za poziom oleju , lecz takze za jego stan ( zawartosc wegla) i to powoduje zapalanie sie kontrolki jezeli jest sprawny on i obwod pradowy......
Wymienie ten czujnik i dam znać czy to było przyczyną bo jeśli jest on odpowiedzialny nie tylko za poziom oleju a jeszcze za jego stan to w takim bądź razie napewno musi być uszkodzony, ponieważ jestem tuż po wymianie oleju i wkładu filtra
wymien... daj znac... ja bede nastepny :D
Qrde kontrolka mi sama zgasła już sie pogubiłem! Narazie pojerzdze troche i zobacze i tak warunki atmosferyczne narazie nie zachęcają na robieniu czegokolwiek przy autku, ale jak się znowu zapali to wymieniam ten czujnik juz napewno :mad:
Panowie bo juz lekko zglupialem: mowiac o wymianie macie na mysli czujnik poziomu oleju ?
No takie było podejrzenie że nalezy go wymienic potym jak został uzupełniony poziom oleju a kontrolka nadal sie swieciła, ale wniosem taki że ten czujnik nie jest wyłącznie tylko od poziomu oleju ale równiez od jego stanu jakościowego i po wymianie oleju gasnie dopiero po pewnym czasie
A to skubaniec ! Mi sie kontrolka zapalila 2 razy (w ciagu miesiaca) i to przy normalnej jezdzie, bez zadnych szalenstw. Oczywiscie poziom oleju jest jak najbardziej OK.
Do slawekkawas: gdzie wyczytales ze czujnik sprawdza poziom wegla ? mozesz podac jakies źrodla ?
Witam. Mam taki problem w audi a3 2001r. Jakieś 300km temu zapaliła mi się żółta kontrolka oleju min. Po dolaniu oleju zgasła.Następnego dnia wymieniłem olej i dziś ta sytuacja się powtórzyła,znowu ta kontrolka. Zgasła po dłuższym postoju i po wyłączeniu silnika. Sprawdziłem olej i stan jest ok. O co tu może chodzić bo gdyby to był czujnik uszkodzony to chyba powinna migać a ona świeciła ciągle.Proszę o pomoc
mam jeszcze jedno pytanie. Czy ta kontrolka może mieć jakiś związek z uszkodzonym licznikiem. Mój jest chyba żle zcalowany( wskażnik temp chłodnicy jest cały czas lekko powyżej 60 stopni pomimo wymiany czujnika i sprawdzenia na vag,podobnie jest ze wskażnikiem poziomu paliwa-kontrolka zapale się kiedy na wskażniku jest mniej niz połowa baku) Proszę o pomoc
A to liczniku w Twoim temacie nie pisałeś. To wiele wyjaśnia. W takim razie zacznij od licznika. Robiłeś coś z liczikiem ostatnio? Ja miałem problem ze wzkaźnikie paliwa i ustawiłem to vagiem. Musisz podpiąć pod komputer i zobaczyć bo nie ma sensu zgadywać. Sprawdz błędy zegarów