Dzieki Kuba, bardzo mi pomogłeś.
Printable View
Dzieki Kuba, bardzo mi pomogłeś.
Żółte są dedykowane raczej to sportu, są bardzo twarde a czerwone nadają się do codziennej jazdy. Sam mam czerwone :)
Gumowe tuleje tylne wahacza oryginalnie od zewnątrz maja element metalowy. Na zdjęciach elementów poliuretanowych w przypadku tych tulej nie widzę żadnego metalu od zewnątrz. Jak to jest w rzeczywistości? Jak się montuje te tuleje? Bezpośrednio do wahacza?
Bezpośrednio i nie ma żadnego elementu metalowego na zewnątrz, ale w niczym to nie przeszkadza.
Mia? kto? z was do czynienia z takimi elementami ??
http://www.allegro.pl/item894510392_...oliuretan.html
Czerwone mia?em u siebie w poprzednim aucie, a jestem ciekaw tych zielonych.
Wlasnie napisalem emaila do faceta czy ma takie zabawki do 8P... wyglada na to ze beda wytrzymalsze przy gwincie, sztywniejsze ale nie jak powerflexy, tam plaby wypadaly :P
czy przy gwincie takie elementy będą konieczne? na czasie kw var2 wjedzie i chciałem się na ten temat rozeznać, ponieważ jestem z niego zielony...
nie pamietam teraz czy var2 ma regulacje twardosci ? ja mialem powerflexa i strasznie bylo twardo w 8l, to przypomina ksztalt normalnych ( oryginalnych ) tulejek tylko z mocniejszego tworzywa, wiec podejzewam ze bedzie wytrzymalsze do niskiej twardej zawiechy a nie utwardzi dodatkowo auta jak pelen powerflex.
koniczne nie sa ale bardzo polepszaja trzymanie auta w zakretach, slalom itp.
Ja mam KW var2, ma regulację twardości, przy poliuretanowych gumach jest mega twardo.
MaGGu widziałem że zakupiłeś te zielone tuleje. Jestem ciekaw jak się sprawują .
Założyłeś je już? Jak założyłeś to czy miałes jakiś problem z założeniem? Ja właśnie dzisiaj je kupiłem.