kadlubek wymieniałeś te poduszki? Bo mam tai sam problem z tym luzem i nie wiem czy on się zmniejszy po wymianie.
Printable View
kadlubek wymieniałeś te poduszki? Bo mam tai sam problem z tym luzem i nie wiem czy on się zmniejszy po wymianie.
tak wymieniałem parę dni temu -> zamieściłem swój opis w dziale "warsztat a3 8L"
Po wymianie nie ma luzu w kolumnach - w aucie ciszej i lepiej się prowadzi , polecam! :santa:
Panowie zaczeło mi strasznie piszczeć skrzypieć (masakra) przy skrecie kierownicą i przymierzam sie do takiego zabiegu ale mam do was pare pytań
jaki długi ściągacz będę potrzebował 260mm czy np aż 380mm?
co oprócz tych dwóch rzeczy warto dokupić jak już będzie auto rozkręcone??
http://zapisz.net/images/636_ws_serve_pic.php.jpg
ile zajeło wam zrobienie "strony"?
MOD: Offca tyle na forum i nie pamietasz juz ze w warsztacie sie pytan nie zadaje??
Wymieniałem te gumy tydzień temu. Nic prostszego. Do wymiany wystarczą te dwa elementy. Ściągacz musisz mieć taki by złapać za 3 zwoje sprężyny (wystarczy do wyjęcia poduszki z łożyskiem)
Jeśli skrzypi to znaczy że łożyska do wymiany, bo wraz z kręceniem się ciągnię ze sobą poduchę a ta trze o nadkole kolumny mcpersona.
Nawet sprężyn nie trzeba jak się chce wymienić samą poduchę bez łożyska - warunek masz nakrętkę 19mm lub 21mm bez rantu - m14 ( 1.5 drobnozwojową ), sprawdzisz czy pasi - wkręcając pod maską na trzpień amora .
Mi zajęła strona godzinę, ale teraz by poszło szybciej :mrgreen:
Panowie a ile placiliscie za lozysko i gumę za stronę ?? Potrzebuje nr czesci gdy będę kupował czy to standart do a3 ??
Ja płaciłem 32,88zł za stronę SACHS'a, nr części tej firmy to: 802 270
Ja końcu także wymienilem poduszki i lozyska jest znacząca poprawa :)
Nie opłaca się wkładać tanich poduszek amortyzatora jest to równoznaczne z nastepna wymiana bo nasze drogi niszcza wszystkie podzespoły.Na terenie Łodzi jest hurtownia 4CARS z dużą iloscia części w super cenach np. poduszki plus łożysko amora wraz z wysyłką 113 zł firmy Lemforder
Czy poduszki amortyzatora mają wpływ na to że auto zjeżdza mi na lewo podczas przyspieszania?
Wszystkie inne elementy zawieszenia są OK.
Nie wiem czy jechać na zbieżność czy od razu wymienić te poduszki?