Sami wiecie że ile osób tyle upodobań.Cytuj:
Oryginalnie napisane przez GRAWER
Nie róbmy OT bo nas admin wywali ale jak jużmówiłem każdy będzie trzymał swoją stronę hehe.
Printable View
Sami wiecie że ile osób tyle upodobań.Cytuj:
Oryginalnie napisane przez GRAWER
Nie róbmy OT bo nas admin wywali ale jak jużmówiłem każdy będzie trzymał swoją stronę hehe.
najlpeszy przyklad masz pod samym nosem - mowa o A3Cytuj:
Oryginalnie napisane przez (A)rturo
za tyle kupujesz juz 130PD do tego montaz FIMC'a od ARL'a + walki + chip i spokojnie przekraczasz 200km - pozniej mozesz jeszcze wymienic turbine dla spokoju wlasnego i jej :wink:
to samo mozesz zrobic ze 110VP tylko ze kupujesz ja taniej a pozniej wiecej wkladasz w modyfikacje - bo dochodzi jeszcze zmiana pompy i wtryskow
to samo sie tyczy wszelkich samochodow koncernu VAG z takimi samymi silnikami - ale Audi to Audi :P
A ile kasy trzeba aby zrobci z 130km 200 km?
Sam zakup mocnego dizla w a3 to juz spory wysilek w porownaniu z 1.8T
No dokładnie.Cytuj:
Jak sięwłoży kasę tą co się włoży w diesla to z beny można ponad 200 zrobi ale nie o to chodzi.
Mówimy tu o seryjnym zakupie auta.
jak patrzysz na ten sam rocznik to raczej takiej roznicy duzej nie masz - dodatkowo zawsze zaoszczedzasz na pozniejszej eksploatacjiCytuj:
a co do kasy to:
FIMC z orurowaniem od ARL'a ok 1-1,5tys - inny customowy ok 2 tys
chips - ok 1500zl
walki - nie znam cen ale mysle ze w 1500zl sie spokojnie zmiescisz
turbina (duza) - ok 3-4tys nowka ale na poczatek nie jest konieczna jej wymiana - to glownie do modow powyzej 200KM
kupujesz diesla :?: :wink:
[ Dodano: 2006-01-24, 00:49 ]
jezeli tak mowimy to 200konne auto to tylko S3 - kup mi taka S3'ke za 50 tys z 2001r bo o tym roczniku mowa w przypadku diesla - czekam :wink:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez dawmarek
a jak chcesz cos porownywalnie cenowego do S3 i podobnej mocy w serii to BMW 330D :P
To wtedy robi sie 10tys zl wiecej - to kiedy ci sie to zwroci?
a 130km wychodzilo dopiero od 01 tak?
A wtdy w 1.8T bylo juz 180KM wiec seria 1.8t obejzdza takiego dizelka czyz nie?
ale straszny OT :) ja jezdzielem benzyniakami tylko, teraz mam diesla i jest calkiem oki, jak na 100kucykow ma depniecie, ale troszke brakuje mi konikow wiecej sadze ze stylko by mi juz tak 140:) malo pali, ekonomiczny:) narazie nie nazekam:D zobaczymy co pozniej jakies S8 :)
masz klopoty z czytaniem - za ok 5 tys masz 200km jak chcesz wiecej to zmieniasz turbine!!!Cytuj:
a najlepsze wyjscie to kupic ta A3'ke: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C825853
odrazu masz 220KM za 50 tys a i stylistycznie super wyglada :twisted:
no i nie zapominaj ze ekonomiczne 8)
co do 1.8T to 150 kosztuje tyle co 130 diesel - 180'ki sa troszke drozsze :P
no a zrob mi 200KM ze 150'ki za 5 tys zl :lol:
No widzisz każdy lubi to co lubi.Cytuj:
Oryginalnie napisane przez neoeinz
Ale tu chodzi o porównanie 200 konnych napędów i dlatego taka debata się wywiązała.
dajcie juz na luz:) bo pozno izimno jest za oknem:) wiadome jest ze diesel malo pali a benzyna wiecej...a ze ceny sa takie a nie inne to inna bajka, i kazdy lubi to co lubi...wazne ze pupe wozi zeby nie pisac **** :) na glowe nie pada...