Byłem z tym tematem u mechanika i po sprawdzeniu okazało się, że tarcza w prawym kole bije. Dziękuje za pomoc w rozwiązaniu problemu.
Printable View
Byłem z tym tematem u mechanika i po sprawdzeniu okazało się, że tarcza w prawym kole bije. Dziękuje za pomoc w rozwiązaniu problemu.
Witam.
Podepnę się pod temat, gdyż mam podobny problem - mianowicie czuję drganie/pulsowanie pod pedałem hamulca podczas hamowania, jednak u mnie pulsowanie ustaje dopiero na chwilę po zwolnieniu pedału (bez znaczenia czy zatrzymałem auto, czy nadal jedzie), dlatego też wykluczam skrzywienie tarcz, czy inny problem z klockami albo zaciskami..
Macie pomysł co to może być? Pompa hamulcowa, a może coś z ABSem? (kontrolka nie świeci).
Z góry dzięki za sugestie.
Pulsuje nadal kiedy auto sie zatrzyma a Ty masz wcisniety pedal?
Tak, dokładnie..
Zapowietrzona pompa ABS lub czujnik ABSu w kole.
Sprawdziłeś VAGiem?
Jeszcze nie.. Dzięki za informacje, postaram się jak najszybciej sprawdzić..
witam .mam problem że przy hamowaniu czuje drgania w kierownicy.czy hamuje na dużych prędkościach to czuję to bardziej.i powiem że auto sprowadziłem i mam nowe tarcze rancik ma jakiś 1 mm może mniejszy .czyli nowe.co zrobić z tym fantem .kupić nowe tarcze .aha i jakie mogą być konsekwencje jeżdżenia ciągle na takich załóżmy krzywych tarczach.może coś się wyrobić lub popsuć.
Moze sa krzywe
Bardzo prawdopodobne, że poprzedni właściciel wleciał na rozgrzanych hamulcach w jakąś kałuże i je odkształciło... Tak jak koledzy wcześniej pisali, najtaniej zawieźć do tokarza niech sprawdzi i jeżeli bicie będzie minimalne to stoczyć, ew. kupić nowe tarcze... Czy coś ucierpi trudno powiedzieć to zależy jak długo będziesz tak jeździł, generalnie lepiej usunąć usterkę.
dziaś sprawdzałem i tylnie tarcze są w takim samym stanie .z wyrażnym rantem .czyli nie były wymieniane.Ale przednie są nowe z tym ze lewa od kierowcy nie ma wcale żadnego rantu od wyrobienia od klocków hamulcowych a prawa od pasażera ma delikatny 1-2 mm.dziwi mnie to bo przecież tarcze powinny się równomiernie ścierać.co sądzicie .Aha i jaszcze jedno.dziwi mnie fakt że tarcze z przodu są wymienione na nowe a tył nie.Boję się że poprzedni właściciel w niemczech miał ten sam problem co ja i wymienił tarcze myśląc że problem zniknie a tu dupa .więc boję się że to coś innego bo kto wymienia tarcze na nowe i zaraz są znowu krzywe?dziwne.co to może być.że krzywo się ścierajką tarcze.lewa bez wyżłobienia rantu a prawa ma 2 mm