Przerabiałem temat u siebie w zeszłym tygodniu.. sprawdź cewki a najlepiej to podmień od kogoś moduł zapłonowy i będziesz miał jasność co i jak. Ja dziś odebrałem z autoeuro moduł (320,16zł Boscha) i auto jest jak nowe:thumbright:
Printable View
Przerabiałem temat u siebie w zeszłym tygodniu.. sprawdź cewki a najlepiej to podmień od kogoś moduł zapłonowy i będziesz miał jasność co i jak. Ja dziś odebrałem z autoeuro moduł (320,16zł Boscha) i auto jest jak nowe:thumbright:
No i Panowie jest tak, że silnik na 3 cewkę od lewej nie reaguje :) wymiana
Teraz kupić Bosch czy Beru, jak fabryka dała?
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/159/74...812_193725.jpg
Ja zmieniałem na beru :)
Beru bez 2 zdań. Najdłużej trzymają. (No najlepsze są hitachi ale ich cena jest chora wiec beru)
A jesteś pewien że to cewka? Podmieniałeś ją w miejsce innej i dalej nie pracowała? Bo mi dokładnie ten sam cylinder nie działał i początkowo obstawiałem również cewkę ale zmieniałem je miejscami i zawsze 3 cylinder nie działał.. następnie przejrzałem kable a dopiero moduł i on był winowajcą zamieszania..
No właśnie dupa - nie działa. W piątek będę miał moduł z drugiego AGU... Ech pośpieszyłem się.
Jak co to mam cewkę na sprzedaż
Cewka zapasowa zawsze się przyda, nie ma tego złego..;)
W sumie racja, mam dwa AGU w rodzinie i w sumie 7 VAG-ów ;)
W piątek dam znać czy pomogła podmiana modułu :)
Fredi, jak masz ori cewki, to telefon do ASO audi i pytaj o akcję wymiany cewek ;D POdasz VIN i powiedzą Tobie, czy za frajer wymienią Tobie cewki :) Mi w AUM, wymienią, tylko musze się tam wybrać :)
Niestety się nie łapie ale dzięki za info :-)