-
wracajac do mechanika ktory odpie..złą robote. jak mowiłem moj trzyma auto prawie miesiac. wczoraj miala auto byc juz gotowe,dzwonilem do niego, zero odezwu, dzisiaj napisalem sms-a , to napisał ze uszczelki złe przyszły i auto "powinno" być w czwartek, to juz 6 raz albo 7 przekłada date oddania auta. uwzględnie mu to przy płatnośći..a Ty pisz na bierząco jak tam Twoj bdk . haaa jeszcze teraz jest pytanie na ile auto bedzie sprawne jak je dostane :)
pozdro
ps ile u Was trwała wymiana głowicy?
-
-
Hej! t0m3k gdzie wymieniałeś głowicę???
-
Takie pytania kolego to na PW, bo nijak to sie ma do tematu "szarpania silnikiem".
W lublinie, u znajomego mechaniora
Mod mogłby zrobic tu porządek bo wyglada to jak BLOG i użalanie sie nad mechanikami
-
Witam!
Niestety jak nie można namierzyć głowicy a ciężko. To wtedy należy wymienić cały słupek silnika. Czyli mój fatalny mechanior miał jednak rację. W TUNE-UP powiedzieli mi, że mi wymienią słupek bo jakby wymienili głowice to ciężko byłoby im to wszystko zegrać. Ale BKD tak ma i nic sie na to nieporadzi. Nigdy więcej silników BKD. Sprzedaje swoją furę. Dość mi nerwów napsuła. Milanoo jak tam twoje auto. Oddali Ci???
-
dzisiaj miałem dostać auto, dzwonilem o 17 do mechanika to mówił , że w kazdej chwili ma przyjśc kurier w jakimis oringami pod pompowtryski :| i znowu sie przedłuża , no i podobno koszty bedą wieksze bo czesci ori zamawiał.. powiem Ci szczerze że mi tez przez myśl przechodzi sprzedaż auta, ale kupiłbym 2 raz 8P z tym że 2.0 T benzyne...
życze Ci powodzenia i żeby wszystko grało jak należy :)
pozdrawiam
-
Niestety BKD tak ma. Ale jak wymienisz cały słupek to hula. Pod 1 warunkiem:
że twój słupek nie ma pękniętej głowicy. Bo jak ma to będzie szarpał cały czas.
Niestety konkurencja zrobiła lepiej silniki disla dużo wcześniej.
-
mi wymieniali jakies 3-4 tyg w sumie
ale to byla kwestia zamowienia glowicy w serwisie audi
-
Witam mam problem z moim 2.0 tdi BMN. Kiedy temp oleju dojdzie do ok 40stopni to na wolnych obrotach silnik szarpie przerywa. Wskazówka obrotomierza co jakiś czas sie lekko waha. Żadne kontrolki sie nie zapalają w komputerze też nie pokazuje błędu. Przerywanie ustaje dopiero gdy silnik sie zagrzeje w pełni. Dodam że gdy klima jest wyłączona to szarpanie jest mniej wyczuwalne. Kiedy silnik przerywa to na zewnątrz czuć ostro spaliny, czasami nawet dymi.
-
2.0 bmm
Cześć. Mam problem ze swoją a3. Auto podczas jazdy przy stałej prędkości na kilka sekund straciło na mocy. Mocne szarpnięcie i po chwili wróciło wszystko do normy. Zdarzało mi się to już wcześniej ale nie było to aż tak mocno odczuwalne.. Byłem kiedyś z tym problemem u mechanika. Były wymieniane pompki i wiązka.. Problem po czasie wrócił a po dzisiejszym incydencie trzęsie się całe auto na postoju i przy delikatnym wciskaniu gazu rzuca silnikiem.. Gdy byłem na hamowni usłyszałem , że coś jest nie tak z układem paliwowym.. Pomóżcie proszę.. co to może być .. Nie chce płacić poraz kolejny milionów monet... Silnik 2.0 bmmhttps://ibb.co/w4LyPpyhttps://ibb.co/S7RZ5P2