-
Witam mam taki problem, że świeci mi się kontrolka airbag. Auto było po stłuczce i zostało wszystko wymienione po za sterownikiem. Samochód to a3 8p 05r. 2.0 tdi. Dzisiaj byłem u mechanika aby skasował mi błąd. Niestety nie udało mu się tego zrobić ponieważ wyświetlił się błąd jednostka sterująca uszkodzona. Czy tak jak w przypadku poprzedniej wersji a3 8l da się zrobić reset tego sterownika ? W którym miejscu znajduje się ten sterownik ? Tak jak w 8l jest on na końcu tunelu ?
-
-
Jest ktoś w Krakowie co robi reset sterownika bez wyciągania go ?
-
Reset można spokojnie zrobić bez wyciągania sterownika, podlaczasz sie reseterem pod obd.
-
Byłem już u 3 osób 2 gości mi powiedziało, że trzeba go wyciągnąć żeby zresetować u trzeciego gościa myślałem, że się uda podłączał się reseterem i nic z tego. Dlatego pytam czy w Krakowie lub okolicach jest ktoś taki kto to zrobi bez wyciągania go ? Bo szczerze to nie chcę mi się w dodatku w taką pogodę rozkręcać samochodu skoro można to zrobić bez wyciągania go.
-
-
Bzdury Ci mowili. Wpisz sobie w allegro vag airbag reseter. Podlaczasz normaniie pod OBD
-
Aha wiem bo mam po poprzedniej tt reseter i tak kasowalem.
-
Kasowałeś to w swojej TT czy w a3 8p? Byłem przed wczoraj w kolejnym warsztacie i nic z tego sterownik trzeba wyciągnąć i zlutować jakieś styki bo inaczej nic z tego.
-
witam. rozebrałem obudowe pod kierownica w celu poprowadzenia plusa po zapłonie, i w pewnym momencie po przekreceniu kluczyka wyskoczyła mi kontrolka AIRBAG, jak moge to usunac? mam jak cos ELM327 i terque PRO. niestety próbując sprawdzic błedy nie pokazuje mi nic związanego co zrobić pomocy