Overboost oznacza ze masz za duze cisnienie doladowania i pewnie ci sie zapiekly kierowniczki w turbo - czyszczenie albo wymiana.
Inaczej ryzykujesz ze Ci turbo walnie.
Printable View
Overboost oznacza ze masz za duze cisnienie doladowania i pewnie ci sie zapiekly kierowniczki w turbo - czyszczenie albo wymiana.
Inaczej ryzykujesz ze Ci turbo walnie.
Do jutra samochod u mechanika na czyszczeniu turba i przy okazji poprawa paru innych drobiazgow.
W sobote moze zrobie logi i sie okaze czy czyszczenie pomoglo.
Boje sie jeszcze o pompo-wtryski, a dokladniej martwi mnie ten blad 128
- - - Aktualizacja postu - - -
I turbina do regeneracji... :-(
Lopatki i kierownice pogiete jakby cos wpadlo. Az boje sie co to moze byc.
W poniedzialek wymiana turbo.
Martwi mnie ze w przewodzie dolotowym wychodzacym z kolektora wylotowego byl olej. Skad on mogl sie tam wziac?
Olej pewnie Ci tam sie dostal z turbiny...
Jaką firmę polecacie jeżeli chodzi o regenerację? Najlepiej w okolicy Ostrowa Wlkp. lub w Poznaniu.
Szwagier poleca Turbo S.C. z poznania. Znacie ich?
O Ostrowcu masz Bartpol ktory wspolpracuje z Kingsoftem - moze do nich uderz.
Motoremo
Samochód odebrany od mechanika i wygląda, że wszystko jest ok. Oby teraz wszystko pracował bez problemu :D
Wykonałem logi dynamiczne, które zaraz zamieszczę w dziale Diagnostyka.
Dzięki wszystkim za pomoc.
Jak w temacie, moje audi to 1.9TDI BKC. Ostatnio w trasie po bagażnik rowerowy ni stąd ni zowąd na 4tym biegu auto straciło moc od 2tys obrotów. Myślałem, że mój wyjazd na majówkę do białegostoku z rowerami mogę smiało odłożyć jednak po ponownym odpaleniu auta w drodze powrotnej wszystko wróciło do normy.
Od 2 tygodni borykam się z problemem, że raz po odpaleniu auto wyraznie traci moc a raz wszystko jest ok, odpalam i śmiga. Najbardziej odczuwalna strata jest od 2tys obrotów - wtedy auto rozpędza się bardzo powoli.
Na forum wyczytałem że objawem może być elektrozawór n109 lub n75, który należy wyjąc i przeczyścić jednak te rady były stosowane do podobnych choć nie identycznych sytuacji. Inna przyczyna moze byc "notlauf" zwiazany z padaniem turbiny...
Mam nadzieje jednak, ze opisane obiawy tycza sie raczej elektrozaworu.. Co o tym myslicie? Sztomel, milo byloby gdybys sie wypowiedzial.
Podłącz się u kogoś vcds'em, jak nie masz to daj komuś na flaszkę.
Bez sensu jest gdybanie.. Najlepiej zrób logi 4 bieg 1500-4000 obrotów.
Będzie widać od razu czy to turbo.