Czy lekki spadek obrotów silnika przy kręceniu kierownicą to normalny objaw ?
Printable View
Czy lekki spadek obrotów silnika przy kręceniu kierownicą to normalny objaw ?
tomazo, a jak myślisz, pompa wspomagania, pracuje tak sama z siebie ?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez adbin
Mam pytanie? a czy jest tam jakiś silni k przy maglownicy?? jeśli tak to jak wygląda, bo wlaśnie słychać tak jak by nie z pompy wspomagania tylko jakoś gdzieś indziej..
[ Dodano: Wto 18 Gru, 2007 22:59 ]
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez marcint844
A i czy pompa moze buczec jak pasek jest zdjęty od pompy?? czy ona jakoś pracuje jak nie ma paska??
Witam
Dzisiaj rano po odpaleniu auta przy skręcaniu nagle pojawiło się buczenie a kierownica wpada w wibracje. Buczenie i wibracje nasilają się tym bardziej im mocniej próbuję skręcić. Sprawdziłem płyn wspomagania - jest zielony i jest go w normie (wg. znaczników) a pod autem nie było żadnych plam. Z poprzednich postów wnioskuje że może to być padnięta pompa wspomagania???
Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł - wszyscy piszą o buczeniu, wyciu a u mnie są jeszcze znaczne wibracje;/
Jeżeli jest to pompa to jak się do tego zabrać i czy w grę może wchodzić przejazd około 5 km na najbliższy kanał?( czy lepiej nie jeździć żeby czegoś dalej nei rozwalić)
????
uzupelnij plyn
płynu sprawdzałem i jest go tyle ile ma być (wg. znaczników na wskaźniku)
Ponowię pytanie czy może buczeć coś innego przy skęcaniu niż pompa. Odgłos przy skręcaniu dochodzi tak jak by z okolicy lewej strony nie wiem moze rezonans przenosi. Poradzi mi ktos co i jak. Wymieniłem płyn trochę ciszej się zrobiło ale i tak nadal słychac.
Witam :) Muszę dolac płynu do wspomagania. To nazywa się febi tak? Jaki jest koszt tego w ASO? Jaka to jest duża butelka? :)
jerzu, FAQ to podstawa, a szukajka to druga podstawa
http://forum.a3-club.net/showthread.php?t=6123.html
żeby mi to ostatni raz !!
Przepraszam :) Przeczytałem ten wątek i pomyślałem że więcej nie ma :) Dzięki :)