-
Jeśli chcesz montować ori maty to te niestety nie są ale jak się uprzesz to i takie mozesz zamontować tylko trzeba dostosować instalację pod nie. Z tym że ori maty są dostosowane do zamontowania ich pod odpowienie spinki tapicerki fotela. Napisz w odpowiednim dziale i dostaniesz wszystkie numery mat pod stołki jakie posiadasz w aucie.
-
odgrzebie kotleta
jestem w trakcie zakladania podgrzewania foteli i mam problem, mianowicie:
mam maty orginalne audi a3, wiazka samorobka wg schematu , klimatronik 1 din spilowany na 2 din( taki sie trafil).
problem jest taki ze nie dziala podgrzewanie.
maty zostaly podlaczone w moim 2 audi i dzialaja, jak wezme klimatronik z 2 audi i zalacze u siebie to podgrzewanie nadal nie dziala. wiazka ktora dolozylem w tunelu jest na bank sprawna, sprawdzalem juz ze 3 razy.
w vagu w gr 21 i 22 widac temperature z czujnikow mat ale one same sa na OFF( przeskakuja na sekunde na ON ale zaraz jest znowu OFF)
moze ktos pomoze , z tego co koledzy pisza wczesniej nie potrzeba nic kodowac.
-
odepnij oparcie, zostaw tylko siedzisko podlaczone I zobacz czy dziala, jesli tak to powiem Ci co dalej :)
-
hmm, a moze ktos rozbieral ten panel i zapomniam wstawic gumek od rolek(takich po bokach panelu)... jak gumek nie ma to sobie mozesz krecic :)
-
to raczej nie bedzie to, tez tak pomyslalem, ale skoro na vagu robi sie On a za chwile off to climatronic "widzi" wlaczenie grzania
-
niuniek z twojego opisu wygląda że gdzieś jest problem z instalacją, skoro w innym aucie maty grzeją a jak weźmiesz klimatronik z innego auta to też nie grzeją. Skoro wiązkę sprawdzałeś kilkuktotnie i jest wszystko Ok to może warto sprawdzić podłączenie z zasilania z bezpiecznika do wtyczki D pin 13 i 14 oraz może gdzieś się masa gubi.
- - - Aktualizacja postu - - -
-
mysle ze znalazlem rozwiazanie, ale po kolei.
- jezeli podlacze tylko jedna mate to nadal nic nie dziala.
- pokretla w klimatroniku sa sprawne poniewaz na vagu widac jak zmieniam wartosci, np ustawie full grzanie na fotelu kierowcy to na vagu w kanale 21 widze wartosc 6 , i jezeli pokretlo dam na 3 to w vagu tez jest 3. wiec to jest sprawne.
Natomiast nie mam zasilania w kostce D, nie mam pinow 13 i 14 !!! Nie mam tez bezpiecznika 37 w skrzynce bezp. Wiec stad nie ma zasilania na maty.Sprawdzilem w drugiej furce i tam jest bezp 37 ( 20A) i sa przewody w kostce D . oprocz pinow 13 i 14 jest jeszcze pin 12- tego tez u mnie brak.
Chce pociagnac przewod z listwy do bezp , dolozyc bezp 37( 20A) i nastepnie pociagnac przewodzik do klimatronika do pinu 13 i 14 kostki D.Mysle ze to powinno wystarczyc.
Zastanawiam sie jedynie czy musze rowniez ciagnac zasilanie do pinu 12 kostki D??
dzieki wszystkim za pomoc
-
myslalem, ze jak szukasz pomocy i piszesz o sprawdzeniu instalacji kilkukrotnie to takie ustrki jak brak zasilania sprawdziles :)
-
mialem na mysli instalacje ktora sam sklecilem. :)
-
a ja mam takie pytanie - ja sie podpiales do bezpiecznika sc37, ktorego nie ma jak sie nie ma podgrzewania siedzien? ja musialem tam dopinac pin, bo go brakowalo.