-
Witam! mam tego typu problem, że moje sonary mimo iż mam żarówki +50% świecą około 70% gorzej niż w każdym normalnym innym samochodzie:/ prawa świeci dwa razy mocniej od lewej, której równie dobrze by mogło nie być, bo całą drogę próbuje mi oświetlić, ledwo świecąca prawa lampa:/ do tego mam pełno piachu w kloszu nawet komar jakimś cudem zakończył w niej żywot:/ widać że były w nich HIDy bo mają wycięte dekielki. czy jest jakaś możliwość wymiany soczewki lub wyczyszczenia, a może ustawienia czegoś w tych lampach zanim je wyrzuce??? mam ich serdecznie dość. Z tyłu mam też allegrowe LEDY a` la subaru ale one jeszcze działają, za to przednie to padaka zupełna:/ oczywiście były już w ASI jak ją kupiłem... Do tego pytanie takie: skoro mam sonary z zintegrowanym kierunkowskazem, to znaczy ze miałem coś przerabiane w samochodzie??? bo mam auto z początku produkcji z VINu wynika ze 2839 A3 :8 chciał bym założyć zamienniki DEPO oryginalnych soczewek poliftowych, lub używane oryginały. poradźcie coś, bo jak widać to nic nie widzę przed maską po zmroku. Pozdrawiam
-
Nie musiałeś mieć kolego wycinanych kawałków blachy, żeby szło założyć sonary.. Rozumiem, że mowa o tzw angel eyes:p
Też mam je jeszcze założone i przyznam, że świecą do dupy!
Pewnie dużą rolę ma w tym dosyć zużyty klosz (mam zamiar go wyczyścić, spolerować, może to coś pomoże..)
Tych lamp rozbierać raczej nie polecają..możesz mieć problem z posklejaniem tego do kupy, sam próbowałem;)
Jedynie co, to zmiana na polifty, masz na forum kilka tematów więc życzę miłej lektury:)
-
tak engel eyes. Myślałem zeby wstawic tam żarówki 100W. Co o tym sadzicie?
-
Chyba Ci się może coś stopić..ale pewien nie jestem;)
-
Dodam jeszcze, że klosz u mnie jest w bardzo dobrym stanie, za to soczewka raczej nie, tam jest jakieś lustro w środku czy coś? bo przecież to nie możliwe żeby to homologację dostało:/
Dodano:
na zdrowie lampy to napewno nie wpłynie, za to na moje i pieszych na poboczu to zdecydowanie. chyba zaryzykuję i wstawie 100W moze chociaż będę coś widział. najchętniej bym wstawił hidy z palnikami około 4300K bo to najbardziej podobne do zwykłej żarówki światło. ale chyba szkoda zachodu bo dowody lecą za to tzn za 100W też poleci:/
-
Instalacja jest przygotowana na 55W(60W) to raz, a dwa.. tyle ciepła, nie zdziwię się jak zacznie co nieco się topić, ewentualnie matowieć..
-
No więc jakie widzicie rozwiązanie??? troche obawiam się cięcia samochodu zdrowego:/
-
chodzi ci o przyciecie przy blotniku by wstwic polifty? wystarczy to zrobic umiejetnie by nie za duzo no i potem zabezpieczyc jakas farba antykorozyjna na ogol nie ma co popsuc bo tego ciecia i tak nie widac :)
no chyba ze nie chcesz poliftow to mozesz wrocic do starych lmp przedliftowych
-
A mocowania sa takie same w przed liftowych i po liftowych?
-
http://www.a3-club.net/forum/showthr...amp#post616291
zerkni dokladnie na fotki w tym temacie a bedziesz wiedzial