-
Panowie mam kolejny problem z swoja a3. Mianowiecie chodzi mi o pukanie przy szybszym ruszaniu i jak zmieniam bieg np. z 1 na 2 lub 3 i robie to dynamicznie słychać walnięcie wokolicach grodzi i czuc to na podłodze, na biegu jałowym nie ma żadnych wibracji ani na lewarku ani na pedale sprzęgla.Podczas delikatnej jazdy jest ok poza uczuciem jakby wydech dotykał do podlogi takie brzeczenie. Poduszka pod skrzynia wymieniona na nowa SWAG, plecionka oraz wszystkie wieszaki wydechu nowe a tłumnik tak zrobiony ze nie ma prawa o nic uderzyc. Byłem u mechanika to pocieszyl mnie ze skrzynia lub dwumasa, a po drugie autka przy wyzszej predkosci plywa [przod] pomocy z góry dzieki za odp ::D
-
Dodam i ja tutaj . Witam mam taki problem z moim Audi a3 1.8 125 KM , mianowicie gdy jadę nie zależnie z jaka prędkością i czy na biegu czy na luzie słyszę dziwny metaliczny stukot . Podnosiłem samochód na 4 klockach odpaliłem silnik wrzuciłem 2jkę i zszedłem do kanału . usłyszałem ze ten stukot dochodzi prawdopodobnie albo z przegubu wewnętrznego albo ze skrzyni biegów i już na prawdę nie wiem co to może być . Prosiłbym o pomoc doświadczonego . z góry Dziękuje
-
A wymieniałeś przegub lub chociaż go wyjmowales?
-
Nie nie wyjmowałem , wiesz czytalem duzo postow w internecie i jedni pisza ze to przegub drudzy ze cos ze skrzynią a jeszcze nie mialem bardzo czasu zerknac na to , wymieniane byly oslony jakies 4 , 5 miesiecy , a te stukanie to juz ze 2 miesiace jest az raz mi zerwalo sruby z łapy silnika .
-
Panowie u mnie stukanie naprawione ;) okazało sie , że mechanicy to papraki ;) wymienili mi poduszkę pod szkrzynią , a poduszki od silnika miały być ok. Obstawiali skrzynie biegów lub koło dwumasowe. Ja z nudów wyjołem puszkę filtra powietrza a tam pęknieta poduszka obudowa miała pekniecie na 2 cm sie rozeszła na boki wymieniona i cisza :)
-
Ja mam ten sam problem co wszyscy, jednak dzisiaj pojechałem autem na podnośnik i sprawdziłem sb całe zawieszenie.Okazało się,że mam luz na gumie stabilizatora. Jest możliwe,żeby taki stuk przy końcowej fazie hamowania i przy ruszaniu( czasami oczywiście) był wywołany właśnie tą gumą ? Bardziej bym to odczuwał na dziurach a jest właśnie cisza co mnie dziwi...
-
U mnie słychać jak skręcam w prawo takie "trrrrrrr" :D nie jestem pewien bo ciężko rozróżnić ale chyba też po prostu im szybciej jadę tym coś bardziej słychać.. taki szum ale może mi się wydaje. Najważniejszy jest ten dźwięk przy skręcaniu. Co to może być? Czyżby jakiś przegub?
-
Jak tak terkocze to możliwe, że przegub tylko pytanie czy nawet przy delikatnym skręcie to słychać czy tylko przy dokręceniu praktycznie na maxa?
-
Ogólnie terkocze nawet jak gwałtowniej zmieniam pas. Najlepiej słychać na takich długich pętlach przy np. wjeździe na most gdzie mam skręcone koła przy 40-50km/h
-
k3nio skąd dobiega dzwięk? przód? tył? lewo prawo ?