Witam panowie mam pytanie odnośnie sondy nabyłem Boscha o numerze 0 258 005 079 i teraz pytanie czy będzie dobra wydaje mi sie krótki przewód moge sie mylić
Printable View
Witam panowie mam pytanie odnośnie sondy nabyłem Boscha o numerze 0 258 005 079 i teraz pytanie czy będzie dobra wydaje mi sie krótki przewód moge sie mylić
U siebie w AGN zmierzyłem sondę multimetrem i wisi ewidentnie na 0,3V, VAG błędu nie pokazuje, w mieszanym pali 12l Pb lub 13l LPG :/
Witam! U mnie dziś wyskoczył che-ck silnika i po podłączeniu kompa wyskoczył taki błąd P2626-liniowy sensor O2/lambda,wyjście bank 1/przewód kompensacyjny prąd pompy otwarty obwód.Czyli mam rozumieć ze 1 sonda do wymiany czy to możne być coś innego? Chodzi o A3 Sportback 1.6 benz 2006r.
zacznij od sprawdzenia instalaci miedzy sterownikiem a sonda i samej koski przy sondzie czy nie skorodowała
dzięki popatrzę jak tam wygląda
Witam! A jednak wszystko wygląda tam dobrze i po wykasowaniu błędu po jakimś czasie ok 15-30 km znów powraca 19058 - Linear Oxygen Sensor B1 S1 Pump Current Trim Circuit Open
P2626 - 008 - Implausible Signal - Intermittent- tak wiec nic innego jak jutro zamówić nową sondę i chyba najlepiej NGK?
Witam, mój problem wiąże się z tym że zakupiłem nową sondę lambda i okazało się ze kabel jest za krótki, co można w tej sytuacji zrobić ? można ją jakoś przedłużyć ?
tak samo jak każdy inny kabel bylebyś osłonił przewody termicznie. albo na złączki zaciskane albo lutowanie (trzeba uważać żeby lut się nie stopił podczas pracy)
kabli od sondy sie nie lutuje bo sa stalowe i sie nie polutuja jedynie jak chcesz przedłurzyc kabel musisz sie zaopatrzyc w specialne tuleki które sie zagniata .
stal także sie lutuje, wszystko kwestia topnika