ale to w koncu chodzi o 8L czy o 8P?w 8P nie ma belki tylko jest zawieszenie niby "wielowahaczowe"
Printable View
ale to w koncu chodzi o 8L czy o 8P?w 8P nie ma belki tylko jest zawieszenie niby "wielowahaczowe"
Oczywiscie mowimy tu o 8L przed liftingiem, 1998.
kolego to zmien woje dane na profilu co do auta bo masz zaznaczone ze masz 8P ;p
Byłem u mechaniora i pomierzył, poapatrzył i stwierdził że belka troszke wygieta chyba po dzwonie, no nic zabieramy sie za robote :) pozdrawiam
Nic strasznego, też miałem tą "dolegliwość". Ale belka wymieniona i jest cacy. Tylko musisz wiedzieć, że są dwa rodzaje belki, różnią się tulejami i grubością pręta, który idzie przez całą szerokość belki. Samochód nie musiał mieć nie wiadomo jaki dzwon, czasem wystarczy z niewielką prędkością walnąć kołem w krawężnik i już belka skrzywiona.
A mi się udało w końcu tuleje zrobić za 250 zł ;) Śmiga teraz jak ta lala ;D
Min??y 2 lata od wymiany tulei, zrobi?em ok 30 tys i za? wali lewa strona. Jakie mechanik wsadzi? to nie wiem ale pewnie febi/lemforder. Teraz zastanawiam si? nad orgina?ami i nad poliuretankami http://allegro.pl/tuleja-belki-audi-...551195135.html.
Podzielcie si? waszym do?wiadczeniem, ma kto? poliuretanki ? jak si? je?dzi?
pozdr Tomek
mam złożone przednie wahacze na poliuretanie (żółty) z firmy powerflex wszystko spoko... ale:
1) ciut sztywniejsze od serii - dla mnie akurat plus
2) skrzypią jak fiks przy temperaturach od -5st i przy upałach powyżej 23st
- to chyba największy minus!
podstawa przy zakładaniu to nie żałować smaru!!im więcej tym lepiej... bo skrzypienie doprowadza do szału
moim zdaniem jeśli nie zamierzasz obniżać auta, uzywać go do sportu itp... daruj sobie poli tylko ori tuleje lub lepsze zamienniki załóż
dzięki za info, chyba założę org. A aso powiedzieli mi 98 zł.szt, tylko muszę zmierzyć jeszcze średnice :)
tak więc kupiłem tuleje 72 mm i teraz pytanie, tuleje mają być wkładane od wewnątrz czy od zewnątrz ? Miałem wsadzone od wewnątrz ale chciałem się upewnić.