Niestety nasze A3 nie mają pełnego ocynku.
Printable View
Niestety nasze A3 nie mają pełnego ocynku.
michu_t Ile zapłaciłeś za polakierowanie tych progów i dachu ? Mam to samo ;/ Czy lakieruja cale elementy czy tylko tam gdzie jest korozja?
ja w sobote odebralam auto od lakiernika, tez miala pryszcze na drzwiach przy listwie, ale nie tak duze jak u ferrero, lakier byl oryginalny
w sumie nie wiem ile by same drzwi kosztowaly, malowanie obu skrzydel do listwy srodkowej, klapa tylna i polerka calosci - zaplacilam 300zł, ale to znajomy lakiernik, wiec cena moze byc zanizona
Ja za tylni zderzak i cały lewy bok oprócz przedniego błotnika zapłaciłem 800zł. Do tego zrobili mi jeszcze zaprawki na dachu bo miałem odpryski od kamieni do gołej blachy.
He he no to widzę, że mam to samo, a już się bałem że muszę szukać nowych drzwi...
Dach, drzwi lewe i prawe. No coż trzeba się z tym pogodzić wkońcu to 12 letni samochód :-)
Odkopuje na chwile ten temat.
Mozecie mi podpowiedziec jak zdemontowac dolna listwe drzwi od strony kierowcy.Z tego co widze to jest ona przykrecana na dwie sruby - po obu koncach.
Reszta trzyma sie na "gwozdziach".
Teraz pytanie: Czy po odkreceniu srub, ja sie wysuwa w ktoras strone czy tez "wyrywa"?
Odkręcasz wkręty od środka i wysuwasz listwę do tyłu
Dziekowac :)
Ide zaraz ja zdjac i zobaczyc co tam siedzi.
witam po tym co przeczytałem w tym temacie to cieszę się że moja Trójka tak długo przetrwała bez widocznych śladów korozji. NIESTETY tej zimy już nie przetrwała i na drzwiach nad listwą wyskoczyły lekkie bąble. Chciałbym sam sobie to powyczyszczać i zasmarować jakimiś środkami i tylko zawieść do lakiernika żeby pomalował dlatego mam prośbę do was abyście poradzili jakich środków użyliście (użyć) najpierw i jak to zrobić żeby było dobrze bo jak znam życie to lakiernik odwali tą część roboty jak bądź :( przetrze lekko papierem pomaluje i zgarnie kasę :mad:
Koledzy, mam pytanie...
Ojciec ma Opla Vectre B i ju? po raz kolejny drzwi s? do roboty...
Mo?e "fachowcy" si? nie starali...
Teraz ja spr?buj? powalczy? z rud? w oplu ;)
znajomy poleci? mi spryskanie cynkiem a na to podk?ad reaktywny czy cos takiego i lakier.
Co s?dzicie o tym Cynku w sprayu?
http://allegro.pl/item1149397330_cyn...uper_cena.html
Czyta?em ze podk?ad z niego odpryskuje?
A mo?e jest jaki? inny spos?b na rdz? w oplach?