-
Witam,
często w nocy uruchamia się alarm,nawet jak z autem całkowicie się nic nie dzieje.
ostatnio trochę pokombinowałem i zauważyłem,
że gdy zamknę auto z pilota i alarm się aktywuje, otworze za chwilkę z pilota i otworzę tylne prawe drzwi alarm(syrena) się włącza.
natomiast jak najpierw otworze drzwi kierowcy wszystko jest ok. auto świeżo kupione więc dużo o nim nie wiem(zakup z komisu)
trochę mam pojęcia o motoryzacji i elektryce/elektronice ale nie mam tu pomysłu od czego zacząć...
-
Prawdopodobnie padł ci mikrostycznik w zamku tylnich drzwi i nie daje sygnału o ich otwarciu. Sprawdź na liczniku czy jak otworzysz tylne drzwi pokazuje ci ich otwarcie.
Jeśli nie no to masz winowajcę.
-
przed przekładką z anglika miałem alarm, w nowej, europejskiej, wiązce nie było na niego miejsca, mam kilka pytań
1. w angliku nie miałem syreny a mimo to sygnał działał, wiem bo jak zrzucałem z lawety auto to wył cały czas
2. czy przyciski od dezaktywacji alarmu muszą być podłączone do lewego modułu drzwi czy mogą zostać w prawym i tam zostać podłączone?
chce wyjąć wszystkie przewody z angielskiej instalacji które mają coś wspólnego z alarmem i włożyć to do mojego.
i ostatnie pytanie, czy jest sens przekładać fabryczny alarm? czy lepiej włożyć akcesoryjny alarm z przyciskiem aktywującym zapłon? widziałem kiedyś taki u mojego kolegi ojca w Lexusie RX450h że trzeba było dotknąć palcem w jednym miejscu co do milimetra i dopiero gasła dioda i można było odpalić, nie dowiedziałem się co to był za alarm bo taki już załozyli u niemców, spotkał się ktoś kiedyś z takim czymś??
-
Witam, da rade całkowicie wyłączyc alarm w A3? Mam uszkodzony zamek w tylnej klapie a mianowicie wyswietla mi na FISie otwartą tylna klape pomimo ze jest zamknięta. Gdy zamknę samochód po chwili alarm wyje.
-
Alarm możesz sobie wyłączyć vagiem albo wyłacznikiem na drzwiach.
-
Czyli wystarczy wcisnac te guziki ktore są na drzwiach?
-
Naciśnij je i jak zapali się dioda w rogu to alarm jest wyłączony.
-
Witam . ma problem z moim autem i prosze o pomoc ! Jestem posiadaczem audi a3 1.4 tfsi sportback z 2008 .gdy wsiadam do auta i proboje odpalic pojawia sie dzine pikanie i miga mi dioda ktora znajduje sie przy pedale sprzegla ( nie wiem odczego ona jest ) . nie moge wogole odpalic auta a jesli sie uda to caly czas slychac ten dzwiek . czasem odpalenie samochodu. Zajmuje mi nawrt godzine :( . bardzo prosze o pomoc
-
pewnie masz jakieś dokładane zabezpieczenie, bo przy pedale sprzęgła nie ma diody. Wrzóć jakąś fotkę co ci tam miga albo wyjmij całe odcięcie zapłonu i będziesz miał jak z fabryki auto.
-
Cześć,
Mam pytanie o alarm, a konkretnie jak wyłączyć pikanie alarmu przy otwieraniu centralnego zamka z pilota? Jak otwieram mam 2 piknięcia i chciałbym się tego pozbyć.
Czy może jest kombinacja przycisków którą można wcisnąć i to zrobić?
Dzięki.