Moze turbo kamera pomoze?:)
Printable View
gwarancja na perforacje jest wtedy jesli dokonuje sie systematycznych przegladow w ASO (tylko i wylacznie) powloki lakierniczej i stanu nadwozia
kupujac nowe auto dostajemy ksiazke "ksiazka inspekcji nadwozia" , nie ma ona nic wspolnego z ksiazka przegladow serwisowych.
wtedy i tylko wtedy mamy 3letnia gwarancja na powloke lakiernicza i 12letnia na perforacje elementow nadwozia od wewnatrz i na zewnatrz.
Pierwsza kontrola jest po 2 roku uzytkowania samochodu
Jesli ktos kupuje nowe auto , to taka ksiazke musi dostac, jesli uzywane to malo kto dostaje.
na drugiej stronie ksiazki sa wszystkie informacje o aucie, numer nadwozia, kod lakieru itd, pieczatka dilera
w przypadku napraw powypadkowych wylaczeniu z gwarancji ulegaja elementy naprawiane. warunkiem zachowania gwarancji na pozostale elementy jest wykonanie naprawy przez ASO samochodow Audi lub wskazanym przez nie warsztacie blacharsko - lakierniczym. kazda naprawa musi byc odnotowana w "ksiazce inspekcji nadwozia"
- jesli podczas przegladu nadwozia stwierdzone zostana uszkodzenia powloki lakierniczej, ubytki, zabezpieczenia antykorozyjne itd to niewykonanie ich napraw tylko i wylacznie w ASO Audi lub brak ich potwierdzenia w "ksiazce inspekcji nadwozia" skutkuje utrata gwarancji
krotko - nie ma przegladow (platnych) , wpisow, nie ma gwarancji
sa uszkodzenia, napraw moze dokonywac tylko ASO.
chcialem troche podniesc temat
moje autko, rocznik 2003 (my2004) salon polska, pare zim juz widzialo i tony soli na drodze przewalilo. drzwi nigdy nie malowane, nie sciagne , nie poobijane itd , z obu stron bable nad listwami dolnymi (czyli pod listwami juz toczy sie zycie,ruda sie cieszy ) od forumowiczow wiem tez o zdarzajacych sie w 8p puchnacych nadkolach...
Moja 8p rocznik 2004 kwalifikuje się do wymiany/przemalowania klapy tylnej.
Poza obiciami na rogach, co jest normalne, bąble robią się w okolicy 3. światła stop. Kilka zeszlifowałem i przejechałem dołączonym zestawem korekcji lakieru i jestem na etapie poszukiwania lakiernika.
u mnie terz zauważyłem że przy trzecim stopie zaczynają pojawiać się bąble i muszę coś z tym zrobić bo zaczyna wyglądać to tragicznie a mam zamiar dołożyć sobie spojler do tylnej klapy więczrobię to za jednym zamachem co do reszty nie zauważyłem żadnych ognisk rdzy i oby jak najdłużej ich nie było.
dołączam się - BKD 2005 r garazowany i również już są widoczne ślady rdzy na przedniej masce :(
Witam,
Posiadam Audi A3 8P z 2003r, auto kupiłem w salonie w kraju w 2004r, jestem pierwszym właścicielem.
Auto nigdy nie bite, tylko ja nim jeździłem było również garażowane. Niestety ostatnio zauważyłem
drobne wykwity na drzwiach po obu stronach auta. Jest ich sporo, ale jeszcze są na szczęście małe.
Pokazałem znajomemu lakiernikowi. Jest lekko zdziwiony tym co zobaczył, mówi ,że trzeba robić bo za rok będą dziury.
To tak ma wyglądać ta super germańska technologia rodem z Ingolstadt! Piszą ,że te auta są bardzo
dobrze zabezpieczone przed korozją. Śmiechu warte i jedna wielka ściema.
Czy ktoś z forumowiczów ma podobny problem?
Jak dla mnie to auto jest za młode na takie problemy i jeszcze jest niewypadkowe.
PS
Nie widziałem nigdy skorodowanego Opla z tych lat, a mam kilku znajomych z takimi Vectrami.
Pozdrawiam
Sebastian
Nie nowosc...
U mnie tez w wieku 4lat pojawily sie pod tylna rejestracja male wypieki pod wplywem zbierajacej sie tam wody. Kawalek klapy musialem pomalowac. Probowalem zaprawki (zgodnie ze sztuka), ale nie pomoglo.
Widzę, że teraz to wszystko takie robią...
Ja też mam żal do Audi za takie wpadki, bo dlatego kupiłem Audi a nie Forda czy Fiata żeby mieć pewną karoserię...
u mnie też zauwazyłem takie coś jak Miro pokazał na zdjęciach, to w rogu drzwi na dole, a co powiecie na to że ta bezbarwna powłoka lakieru schodzi mi na zderzaku pod prawą lampą ;| łuszczy się i odpryskuje, ma ktoś też tak ?