to dziwne;
poczytajcie pierwsze posty w tym wątku :)
Printable View
No ja rozumiem, że po przekręceniu kluczyka zaczynają się podgrzewać, tylko właśnie przez to że kropelki nie ulatniają się zaczynam się zastanawiać czy ktoś mi lipnych lusterek nie zamontował:P i dlatego pytam. W aucie z 2000roku po włączeniu grzania lusterek po paru minutach lusterko jest suche.
komono, przeciez to jest ogrzewanie tylnej szyby, (oraz oczywiscie w starych rocznikach rowniez lusterek) a nie tylko lusterek
zobacz sobie po kodach wyposazenia, zdjemij wklady lub zrob diagnoze "drzwi" i zobacz czy w ogole masz podgrzewane maty
Właśnie kabel mi przyszedł i nie omieszkam tego sprawdzić :)
Pytanie jak wyjąć lusterko, żeby nic nie pękło w celu sprawdzenia czy są zainstalowane maty grzewcze ?
Przekręć lusterko tak żebyś mógł wsadzić palce pod szkło od strony auta i pociągnij :) czasami łatwiej wyskakuje a czasami trzeba się pomęczyć
Sam wkład trzyma się na klipach więc śmiało możesz podważać palcami.
Generalnie widzę, że jest mały gnój z tym podgrzewaniem... Szczerze mówiąc mnie też to zastanawia. Mam 8P 2005 (modelowo 2006) i mam symbol grzanych lusterek przy sterowaniu w drzwiach (moge nawet przegiąć ten "cycek" ;) w te strone ale ni cholery nie wiem czy są włączone czy nie). Fajnie, że Miro zacytował instrukcję, ale to przy "pewnych warunkach pogodowych" czy tam "pewnej prędkości" do mnie nie trafia. Nie ma żadnej kontrolki czy to jest podgrzewane akurat czy nie. Np. rano przychodzę do auta a tam snieg. Chcę włączyć grzanie lusterek i co? Mam sie najpierw rozpędzić czy jak? :) Bez sensu :)
mnie tez to irytowało, kiedy to działa a kiedy nie i któregoś razu podłączyłem vcds i okazało się ze same włączają się rano na postoju jak są oblodzone albo oszronione. Po osuszeniu lustra kiedy grzanie się wyłączyło nacisnąłem podgrzewanie tylnej szyby, wtedy ogrzewanie włączyło się na ułamek sekundy i rozłączyło. Widać sterownik dobrze wie kiedy je włączyć a kiedy nie.
Dla wszystkich zainteresowanych kiedy podgrzewanie działa a kiedy nie mam pytanie, czy w czasie jazdy zdarzyło się wam żeby lustra były oblodzone lub oszronione?
Jeśli nie to to już nie myślcie już tyle o tym, sterownik myśli o tym za was a wy ustawcie tylko lusterka z pozycji środkowej na panelu bocznym. Pozdrawiam :)
Mi sie wydaje ze jak ustawialem u siebie na pozycje srodkowa to grzaly sie w kolko. Do pracy dojezdzalem okolo 30km. Przy wyjezdzaniu z podworka juz widzialem ze troche snieg splywal a przy dojezdzaniu na miejsce zawsze parowalo.
Chyba ze to akurat tak inteligentnie dzialalo. :P