stad tez moja prosba o jakiekolwiek rady co z tym fantem zrobic .
Printable View
stad tez moja prosba o jakiekolwiek rady co z tym fantem zrobic .
zobacz kto ma vag -a u ciebie w regionie, umow sie na zrobienie logow i wrzuc je na forum.
witam , jeszcze raz opisze swoja sytuacje kontynuacja poprzedniego watku niestety zostala przerwana przeze mnie poniewaz mialem problemy z internetem, ogolnie tak jak pisalem juz powyzej problem dotyczy rozlaczania turbiny przez komputer, co zostalo zrobione turbina wyczyszczona 2 krotnie wymieniona gruszka wymieniony zawor n75 . problem rozlanczania dalej istnieje w moim aucie, oczywiscie po przykladowym czyszczeniu turbiny problem ustepowal na 2 moze 3 miesiace ostatnio wymieniony zostal wlasnie n75 auto zaczelo reagowac znacznie lepiej na pedal gazu no ale problem dalej istnieje, mozna tez zaobserwowac takie zjawisko ze samochod napewno bedzie rozlaczal turbine przy nie dokonca rozgrzanym silniku jezeli temp bedzie juz ok 90 to zjawisko to nie koniecznie wystepuje . Jakby ktos mial jakies rady to chetnie wyslucham
a jak wygląda u ciebie sprawa wężyków podciśnienia i jak możesz to zrób logi i podeślij do działu diagnostyka.
te w najgorszym stanie byly wymienione przy pierwszej operacji czyszczenia turbiny, dodam jeszcze ze miedzy pierwszym czyszczeniem a drugim uplynal krotki okres czasu a turbina byla w znacznym stopniu " zabrudzona " jak na tak krotki okres czasu miedzy czyszczeniami . a co moga okreslic takie logi dynamiczne ?
logi dynamizne wskażą Ci parametry wejsciowe i wyjsciowe silnika.
ja bym na Twoim miejscu sprawdził EGR skoro są problemy z syfem :)
sprawdz czy się zbytnio nie otwiera, powinien się on zamykać przy wyższych obrotach gdy skład mieszanki się zmienia.
możesz to zrobić właśnie przy pomocy logów lub całkowicie go odpiąć (no wężyk od gruszki) i zobaczyć jak będzie zachowywał się silnik
Witam. U mnie na VAG-u wyświetlał błąd podciśnienia turbiny a okazał się brudny smog zasysania paliwa w zbiorniku. Jak jechałem np. powyżej 140 km/h o po jakimś czasie tracił moc tak jak by mu turbine odłączyło. po tym zabiegu czyszczenia pompy paliwa wraz z pływakiem i smokiem paliwa jak ręką odjął.Potem dla sprawdzenia bujnąłem auto do 200k/h i jeszcze dalej chciał się rozpędzać.:D mówimy tu o 1.9 TDI AGR po lekkim chipie.
Witam,
Około 2 tygodnie temu oddałem a3 żony do naprawy wycieku spod głowicy. Przy naprawie mechanik dał znać, że kiedy auto rozebrane jest to dobry czas na remont wtryskiwaczy. Została zrobiona głowica wraz z planowaniem i wymiana uszczelek oraz wtryski i auto przestało jeździć, strasznie wolno przyspieszało i v-max 180, na hamowni pokazało 110 KM.
Oddałem trójczynę na poprawki, panowie wymienili przepływomierz moc wzrosła do 120 KM v-max ~195 (wcześniej ~205) no ale problemem nadal jest powolne wkręcanie się na obroty, przyspieszenie spadło odczuwalnie i to mocno, tu pytanie czy ktoś ma jakieś pomysły czym może to być spowodowane, co sprawdzić ? gdzie szukać problemu ?
witam
poczytalem dosc sporo w kwesti w notlaufa ale objawy nie do konca mi sie zgadzaja i nie mam narazie pomyslu co to moze byc.
otoz objawy sa takie:
przykladowo przyspieszam na drugim biegu do obrotow ok 3tys, nastepnie zmieniam na 3 bieg, wciskam gaz i auto praktycznie nie przyspiesza jakby przestala dzialac turbina, dodatkowo chmura dymu za autem. odpuszczam gaz i wciskam jesczze raz i juz jest normalnie. dzieje sie to sporadycznie, raz na jakis czas wiec nie da sie tego wylapac zeby zrobic logi. sprawdzalem vcdsem ale nie ma zadnych bledow.
ma ktos jakis pomysl lub mial podobny przypadek??
Witam jakiś miesiąc może troszkę więcej miałem podobny przypadek moja A3 traciła moc - turbo się odcinało, nie przekraczała 3tys obrotów, powyżej 120km/h nie wycisła!!! Po dwóch, trzech dniach miałem problem z odpalaniem więc udałem się do mojego mechanika żeby sprawdził co i jak!!! Co się okazało zacinała się gruszka z turbo nie odbijała do końca ale największym problemem było to że siadała mi pompa paliwa wtrysków (po tej informacji załomka...) Także po dogadaniu się z mechanikiem - wymienił mi gruszkę z turba no i wymiana pompy na używaną z racji tego iż regeneracja wyszła by dwa razy tyle za ile mechanik mi załatwił używkę!!! Po wymianie wszystkiego i przejechaniu kilkunastu kilometrów pojawił się uśmiech na mojej twarzy problem z awaryjnością zniknął autko zaczęło reagować lepiej niż dotychczas pedał gazu czujny auto zaczęło ciągnąć tak jak powinno dodam tylko tyle że mam troszkę podciągniętą moją A3 na kucykach.... Nie wiem czy ci w czym pomogłem ale stwierdziłem że opisze mój przypadek może będzie dla kogoś pomocny POZDRAWIAM