-
-
larius a mógłbyś załączyć jakąś fotę gdzie powinna być ta gumka albo z etki zdjonko jakieś. U mnie też od ok miesiąca stuka na nierównościach na uchylnym, ale żadnej gumki nie widziałem natomiast zauważyłem że powstał luz na szynie z lewej strony a wcześniej go nie było. Z góry dzięki.
-
-
Właśnie nie mam pojęcia skąd... Gumke mam identyko jak pokazał chester... Znalazłem ją na szynie, w sumie na jej końcu (na początku szyny od strony przodu samochodu) luzem wystawała ta gumka, niemal wpadła do rynienki...
Też mam luz właśnie z tej strony gdzie znalazłem tą gumkę... Będę niedługo zdejmował podsufitkę to się rozejrzę jak to jest z drugiej strony...
pzdr
-
-
Bezpieczniej chyba by było pruć cały dach... Nie wiem czy warto... Problem jedynie widze w odprowadzaniu wody, nie wiem jak to tam od wewątrz wygląda... Ale się rozejrzę ;)
-
no mam pomysla na nowy mod do auta wlasnie :) najlepiej podjade poprostu do jakiegos warsztatu fachowego i spytam
-
Larius, jak sie będziemy mieli spotkać to weź tą gumę, to sprawdzimy u mnie gdzie to jest
-
raczej zapomnij o montowaniu szyberdachu w aucie ktore go nie ma
po pierwsze dach w autach oryginalnie z szyberdachem jest dodatkowo wzmacniony (wiem bo przerabialem to) sam dach z dziura jest drozszy o ok 1/3 -1/2 od zwyklego pelnego dachu
po drugie trzeba miec rynienki i kanalii ktorych nie masz a zeby to zrobic trzeba bedzie slupki przednie przerobic (rozpruc lub prubowac wsadzic tam wezyk) tak czy siak zabawy co nie miara
o elektryce nie pisze bo to juz szczegol
tak czy siak jesli ktos sie podejmie to mysle ze 1000zl to minimum
a druga sprawa straci swoja sztywnosc autko (no chyba ze zmocnisz dach tak jak fabrycznie)
ale to taniej wyniesie kupic dach i wspawac go :P
-
tez mi sie tak wydawalo ze to nie takie proste, ale przeciez ludzie sobie dokladaja np. firmy webasto (webasto zreszta robi fabryczne do audi) najlepiej jak podjade, zapytam i napisze co i jak, bo nie mowie ze musi byc taki fabryczny