OK, mam już przekaźnik od passat'a i manetke, koszt to było 50 zł z przesyłkami za wszystko, w środę montaż, jak nie będzie działać, to się wścieknę
Printable View
OK, mam już przekaźnik od passat'a i manetke, koszt to było 50 zł z przesyłkami za wszystko, w środę montaż, jak nie będzie działać, to się wścieknę
marekb, i jak - działa? :)
BartOwl, mam wszystko co mi jest potrzebne, ale nie mam czasu pójść do autka i to zrobić.
Nazbierało mi się już sporo gratów, które będę montował w aucie, to wtedy siąde i za jednym podejście też wpakuje, a przy okazji zrobie sobie fotostory i wrzuce a forum
wracając marekb do przełącznika zespolonego, czy istnieje możliwość programowania go , bo mam opcje tego typu że przesuwając tym małym dzyndzlem na manetce wycieraczka zbierze z szyby tylko raz i nie działa dalej tylko trzeba ją przełączyć na pracę ciągłą
czarogo, obstawiam ze padł Ci potencjometr w tym dzyndzlu, jak to nazywasz
ja mam w gratach w mieszkaniu, zarówno manetkę (z tym przełącznikiem)
jak i sam przekaźnik aby zrobić rozwiązanie a'la passat,
będę robił to na przekaźniku oczywiście.
właśnie to jest w passacie i muszę ten problem zrobić :D mówisz że przekaźnik trzeba wymienić ? a gdzie dokupię taki mały ?
czarogo, nie rozumiem problem masz w pasacie czy w a3 ?
w passacie, ale co za różnica jak to ten sam przełącznik zespolony, chodzi mi jedynie czy jest możliwość rozebrania manetki bez sciągania z kolumny
czarogo, jeszcze tego nie ruszałem, więc nie wiem
ale wymiany manetki nie zrobisz bez sciagania kierownicy
no to lipa:-( a takim razie czeka mnie rozbieranie, ale kierownicy nie trzeba ściągać lecz samą podkowę, trzyma się na jednej śrubie, 6 ampulowa