rozebrałem u siebie wszystko co potrzeba zeby zamontowac manetke, okazalo sie ze nie mam podciagnietych kabli z komputera ecu do kostki t10e (1j0 937 733). Ma ktos rozpiske w ktore kable od ecu trzeba sie wpiac ?
Printable View
rozebrałem u siebie wszystko co potrzeba zeby zamontowac manetke, okazalo sie ze nie mam podciagnietych kabli z komputera ecu do kostki t10e (1j0 937 733). Ma ktos rozpiske w ktore kable od ecu trzeba sie wpiac ?
silnik ten co masz w awatarze? pytam bo czasem sie roznia. Mam rozpiske do wiekszosci
do dla mnie wstaw dla AMK :)
wstawie Grabek, bedzie to samo co do kolegi 1.8 T. Chcesz sie wpiac odrazu z manetki do ECU czy chcesz piny do kostki pomiedzy?
możesz i to i to wstawić, wszystko się okaże jak zdejme podszybie ;)
popoludniu wstawie bo teraz nie mam juz czasu. A czemu jak zdejmiesz podszybie? liczysz, ze masz instalacje? nie masz na 100%
czarna kostka 10-pinowa
Pin 1 niebiesko/szary
Pin 2 czerwono,zolty
Pin 3 Bialo/czarny
Pin 9 bialy
121-pinowa kostka ECU ( do prawie wszystkich 1.8 T z elektryczna przepustnica wliczajac S3, w miejscu gdzie trzeba sie wpiac nie bedzie przewodow jesli wszystko jest ok, ale beda puste piny jezeli ktos robi sobie instalacje sam, wiec ich nie potrzebuje)
ECU 121 pin czarna kostka 10 pin
pin 75 -> pin 1
pin 57 -> pin 2
pin 38 -> pin 3
pin 76 -> pin 9
polaczenia miedzy manetka tempomatu a czarna kostka nie podaje bo jest juz na forum
dacie sobie rade nic trudnego
biorę sie za to wreszcie w weekend, tylko pytanie jedno, które kable zaraz przy manetce są zmostkowane?, bo mi z kostki wychodzi 6 kabli a do ecu dochodzi 4 i 1 jest zasilajacy
takie piny mam w kostce 2,3,4,5,6,7
Dodano:
dobra już znalazłem :)
Kolory przewodów---------- PIN
niebieski-------------------- 2
czerwono/biały------------- 6
czarno/zółty---------------- 4 i 7
czerwono/szary------------ 5
czerwono/żółty------------- 3
odkrec sobie od razu silniczek z ramionami od wycieraczek. nie ma duzo roboty a dojscie jest lesze
odkręcę napewno, bo już prawie stoi i nie ma siły, trzeba przesmarować ;).
Zakupiłem też nowa płytkę do czujnika EGT, więc wszystko na raz zmienię, mam nadzieję, że na dobre pozbędę się błędu EGT
robisz jedna wiazke bezposrednio czy jak fabryka?ps. dzieki wiesz za co