wymienić łożysko alternatora:) bo rozwalony napinacz bym wykluczył
Printable View
wymienić łożysko alternatora:) bo rozwalony napinacz bym wykluczył
Wymień sprzęgiełko na alternatorze i do tego nowy napinacz niestety, miałem to samo, na 100% musisz wymienić to sprzęgiełko, jeśli nie to co 2 miechy nowy napinacz :)
Ok tak zrobie mam nadziejeze to sprzegielko duzo nie kosztuje, bo sam napinacz juz stowka pewnie spokojnie.
mozesz podac link do jakiegos sklepu z tym sprzegielkiem?
co do ceny zaskocz? Cie nie mi?o albo mi?o zale?y ile dla Ciebie to du?o:) za rolk?/sprz?gie?ko dobrej firmy trzeba da? w granicach 180z? napinacz jest troch? ta?szy..ja proponuj? Ci firm? ina kt?ra idzie na pierwszy produkt poni?ej daj? przyk?adow? aukcje z allegro ale nie sugeruj si? cen? poniewa? wahaj? si? 150-ponad 200..i dlatego pasuj? spisa? nr seryjny kt?ry widnieje po ?ci?gni?ciu plastiku z boku rolki pod warunkiem ,?e nie ma du?ego osadu.
http://allegro.pl/rolka-alternatora-...009769514.html
Kolego mialem podobny objaw jeden mechanik stwierdzil ze to alternator i jego lozyska a drugi ze napinacz paska klinowego do wymiany i ten drugi mial racje. Sprawdz lepiej napinacz
Wlasnie kurde na poczatk wyminie napinacz bo zapewnene od 100tys wymieniany nie byl..wzrokowo ten alternator nie widac zeby jakies biecie mial chociaz pewnie to nie o to chodzi:) zastanawia mnie czemu dzieje sie to tylko na zimnym silniku..
Witam. Nie wiem czy w domry temat trafiłem. U mnie sprawa wygląda następująco. Od jakiegoś czasu czuje jak silnik dostał wibracji nie wiedziałem skąd. Ostatnio zauważyłem że gdy podkręcam nawiew gdzieś od połowy zakresu na maksa pojawiają się te wibracje. Czyżby kończył mi się alternator?
Kończący się napinacz też daje takie efekty(wibracje).A jak masz klimę to mozesz sprawdzić na kanale 20stym jakie jest ładowanie,ogólnie turbinka nawiewu dużo prądu potrzebuje jak ją mocniej rozkręcisz.
Pojeżdżę jeszcze i będę obserwował sytuacje tak od razu nie powinno to paść a dalszych tras na razie nie mam w planie:)