Fajny dźwięk, ciekawi mnie jak to będzie brzmiało i czy przyniesie poprawę w TDI?
Printable View
Fajny dźwięk, ciekawi mnie jak to będzie brzmiało i czy przyniesie poprawę w TDI?
co do tdi to nie mam pojęcia wszelkie info o tym modzie widziałem tylko w 1.8 T
Dzięki za filmik. Słychać ze poprawiło się brzmienie silnika. :)
Hmmmm :D
Ciekawe czy w TDI zadziała :))
Dodano:
Hmmmm :D
Ciekawe czy w TDI zadziała :))
z tego co wiem to w dieselach dużo nie zdziałasz ;)
modyfikacja sprytna i z pewnością daje poprawę.
W moim poprzednim fiacie wystarczyło ściągnąć obudowę filtra powietrza i pracował zdecydowanie lepiej, i lepiej się zbierał-2 sekundy wcześniej do setki to sporo.
Czy ktoś sprawdzał różnice w osiągach np przyśpieszenie podczas jazdy na 3-4 biegu?
Przy tej modyfikacji proponuję wymieniać filtr powietrza co ok 5-7 tys km, bo przepływka poleci błyskawicznie.
Przez dodatkowe wycięcia silnik dostaje mieszankę powietrza ciepłego i zimnego. Jeśli ktoś ma większego icka to nie będzie miało to dużego znaczenia. Przy seryjnym icku i w dodatku w ciepłe popołudnie silnik będzie pracował zdecydowanie inaczej niż teraz zimą i odbije się to znacznie na osiągach.
[QUOTE=nosscore;887591].
W moim poprzednim fiacie wystarczyło ściągnąć obudowę filtra powietrza i pracował zdecydowanie lepiej, i lepiej się zbierał-2 sekundy wcześniej do setki to sporo.
wątpię w taka poprawę :D może jest jakaś znikoma poprawa w osiągach ale raczej trudno do odczucia ale dźwięk robi robotę podczas jazdy na niskich obrotach porównał bym do tego jak by autko np na 3 gary chodziło
[QUOTE=Maciek84;887684]Jak możesz oceniać różnicę w osiągach skoro zwracasz uwagę tylko czy głośno jest przy dodawaniu gazu? Moim skromnym zdaniem warto jest sprawdzić różnicę w osiągach przed i po modyfikacji aby oceniać czy ma to sens. z pewnością wcześniej się zbiera i żywiej reaguje po wciśnięciu gazu, tylko że teraz już tego nie sprawdzisz...
zwróciłby uwagę na osiągi gdyby były one odczuwalne. ale nie zwiększy ta modyfikacja mocy przy wszystkim seryjnym bo silnik jest przystosowany do takiej a nie innej szczeliny w filtrze, co innego gdy zostanie inaczej wystrojony.
co prawda ta modyfikacja potrafi zmniejszyć turbodziure podobnie jak luźny wydech tylko w mniejszym stopniu poprzez zmniejszenie oporów turbiny.
ale z tymi dwoma sekundami to Cie poniosło..