napewno sie odetkal troszke lepiej wchodzi na obroty
dzwiek jest troszke glosniejszy ale fajny :) w koncowy tlumik seryjny
ja nie zachecam do wycinania kata kazdy robi to na wlasna odpowiedzialnosc
ja wycialem bo mialem wszystki zaczepy pourywane
Printable View
napewno sie odetkal troszke lepiej wchodzi na obroty
dzwiek jest troszke glosniejszy ale fajny :) w koncowy tlumik seryjny
ja nie zachecam do wycinania kata kazdy robi to na wlasna odpowiedzialnosc
ja wycialem bo mialem wszystki zaczepy pourywane
Ja też wyciąłem kata bo miałem przytkanego a w to miejsce poszła strumienica.Napewno lepiej wkręca się na obroty ale jest dużo głośniej i taki metaliczny dżwięk słychać :(
podwójne wejście w kat jest w quattro, spowodowane jest to koniecznością innego ułożenia wydechu przez napęd.
pzdr
no właśnie mam quattro i tak mam, czyli jak bede chciał wyciać to trzeba dwie strumienice :(
nie trzeba
trzeba za to ogarniętego tłumikarza który połączy podwójne zejście z DP w jedno i potem wspawa strumienice.
pzdr
srodkowy tlumnik w 1.8T zawsze jest przelotowy
co do sond to tak jak pisal czapu mozna ja oszukac wspawujac w tuleje dystansowa , mozan wyciac z programu , ale tak naprawde to tylko roczniki najnowsze maja z nim problem bo ona sprawdza stan kataizatora , w najnowszysch autach trzeba bylo spelnic normy i te auta sa najbardziej czule na wyciecie kata
jak ktos ma auto do 2003 r i ma 2 sondy to nie powinnien miec z nimi probemu nawet po wycieciu gdyby jednak by problem to w tueje z nia i gotowe
A jak to wyglada z przegladem? Czy do tego znowu zakladacie katalizator czy jedziecie do znajomego i przechodzi ?
A jak jest ze spalaniem po wyjeciu kata. i zrobieniu calego ukladu
Mam zwykle 1.8 to by 10 konikow styklo miec wiecej
Prosil bym o przyklady z zycia wziete oraz naukowo potwierdzone :-)
moje autko przeszło przegląd bez kata. badanie toksyczności spalin ledwo ledwo ale wciąż w normie. w miejsce kata mam wspawaną rurę przelotową.
Raczej nie będziesz miał przyrostu 10 KM...Czapu pisał ze może z 5 KM. Sam wywaliłem kata, wstawiłem strumienice. Efekt silnik lepiej się wkręca. Spalanie mam takie same. Przejechałem już od wymiany 720 km czyli cały zbiornik i jest takie same spalanie jak przed wycięciem. Środkowy tłumik mam seria, tylni Remusa. Chodzi ciszej niż przed wywaleniem kata. I nie słyszę żadnych metalicznych dźwięków.
Trochę bezsensu wspawywać i potem wycinać strumienice po to aby wstawić na nowo kata. Ja przegląd dopiero będę robił więc zobaczymy.
Pozdr