Trzeba by sprawdzić vcds jaką masz tą synchronizację wałków. Wtedy będzie można wykluczyć jedną z przyczyn złego rozruchu
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Printable View
Trzeba by sprawdzić vcds jaką masz tą synchronizację wałków. Wtedy będzie można wykluczyć jedną z przyczyn złego rozruchu
Dzięki chłopaki za rady.
Zacznę do akumulatora, potem rozrusznik i synchronizację wałków i dam znać czy pomogło.
Świecąca kontrolka swiec zarowych powoduje brak możliwości odpalenia silnika bynajmniej u mnie tak mam od kad zgasl mi przy podjeździe do bramy.
Febi pokazał błąd klapy przygaszania.
a Twój akumulator ile ma wiosen? link - sprawdzać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NA OKO TO CHŁOP W SZPITALU UMARŁ ;)) Normalne, że wpychają TO co mają na półce - tu jest Polska
A ja mam pytanie z kategorii głupich ale .... to moja pierwsza mroźna zima jako posiadacza diesla
Do tej pory przy temp -7 -8 st C autko odpalało mi bez problemów.
Jednak teraz od piątku do dziś stało bez odpalania na tym mrozie (w dzień -11, -13st C).
Dziś wsiadam próbuję odpalić i ..... zero .... kontrolki sie palą potem gasną i przy próbie odpalenia silnik się nie odpala i słychać tylko takie jakby "cykanie" z okolicy bezpieczników.
Moje pytanie nie brzmi co się stało tylko .... co zrobić dalej.
Przeczekać do momentu kiedy temp będzie bliżej zera lub na plusie i wtedy próbować go odpalić?
Jeśli się uda to czy po takich mrozach powinienem coś zrobić ? np wymienić filtr paliwa (wymieniałem rok temu), czy raczej można spokojnie jeździć dalej ?
Zagrzej 2-3 razy świece i spróbuj zapalić, ewentualnie zobacz poziom naładowania akumulatora miernikiem jeśli posiadasz.
Też od paru dni nie jeździłem ani nie paliłem auta, co prawda benzyna ale zapalił od strzała przy -13'
Ja to się boję, że mi paliwo zamarzlo na amen ;/
Z benzyną w Oplu też nigdy nie miałem problemu :D
Akumulator padł dlatego się silnik nie odzywa
Jutro się dowiem jak kumpel podjedzie z kablami :D
---
Jednak aku :) wlasnie kumpel podjechal i udalo sie odpalic, autko pochodzilo pare min i przejechalem nim 15km :D
Mam nadzieje,ze do rana wytrzyma :)
Miałeś jakieś objawy padajcego aku?
U mnie też dziś jakby jakoś słabo kręcił i odpalił dopiero za 3 razem.