Artur wyczaj ktory to jest ten G113 - zielony czy fioletowy - bo blad wskazywal ewiedentnie na jeden.
Printable View
Artur wyczaj ktory to jest ten G113 - zielony czy fioletowy - bo blad wskazywal ewiedentnie na jeden.
(A)rturo dzwonilem do goscia i on mowi, ze zielony jest do regulacji klapki nawiewu odmrazania i wlacza sie jak sie daje nawiew na szybe !! moze to i prawda.
Spoko ja juz odpuszczam - wiesz czemu :)
Silniczek chodzi - klapa sie reguluje ale nie chlodzi
Niech wykaze sie jakis fachowiec
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez (A)rturo
wracajac do problemu :
G113 cyfrowa wartosc potencjometru silnika klapy przeplywu powietrza (na 100% nasz fioletowy)
G114 - odszraniacz, czyli nasz zielony
jesli by byl uszkodzony VAG powinien wyswietlic blad 15.6
wynika wiec, ze raczej on sie przycina, teraz pytanie, czy jest tam tez jakis potencjometr osobno ? czy wszystko zalatwia silnik ?!
mimuszek, dzieki.. ale ja juz sie tego nie tykam :)
u mnie bylo podobnie-a w zasadzie nadal jest
klima sie wlaczala -slychac pstryk i obroty na chwilke wzrasrtaja ale zimne powietrze nie lecialo....
...pojechalem dzisiaj do serwisu- okazalo sie ze chlodnica dziurawa, wymienilki chlodnice, napelnili gazem i nadal nic
z tego co gosc mowil to moze byc cos z sprezarka- choc ona chodzi ale nie ciagnie zimnego powietrza
[ Dodano: Nie 14 Maj, 2006 11:46 ]
no wczoraj pogrzebalem przy silniczku przy nagrzewnicy-i takze bylo tam rozlaczone, po wcisnieciu spowrotem pojechalem do znajomego napelnic klime i powiedzial ze on nie widzi nic juz dziwnego -rzeczywiscie wszystko zaczelo dzialac (ceplo, zimno)
mam tylko pytanie- teraz jak wlaczam klime zalanczaja sie od razu oba wentylatory- czy to normalne?
kiedys jak mi klima nie chlodzila zalaczal sie tylkjo jeden i to jeszcze w sytuacji gdy go pocisnalem
tak, to normalne. chodza obydwa na wolnym biegu :idea:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez reeb
No i dołaczyłem do "szczesliwego grona" posiadaczy niedzialjacej klimy :x k.... jego mac!!!
Właczam klime jest delikatny skok obrotow ale raczej nie wlacza sie kompresor bo podcisnienie pozostaje na tym samym poziomie czyli nie ma dodatkowego obciazenia.
Wczesniej taki "niezaskakiwanie klimy" zdarzalo sie sporadycznie ale teraz padlo na amen.
Dodam ze gaz byl nie tak dawno zmieniany, zreszta potwierdza to fakt ze jak klina "zaskoczy" to chlodzi normalnie.
Bede badal ta sprawe jak znajde troche czasu, jesli ktos ma jakies sugestie to prosze napisac.
Pozdrawiam.
na pracujacym silniku podlacz kompresor (sprzeglo) na krotko - tylko uzyj jakis grubszych przewodow bo cienkie pojda w chwile i beda strasznie sie grzalyCytuj:
Oryginalnie napisane przez kalin
mozesz tez zmierzyc miernikiem czy napiecie dochodzi ciagle czy w pewnym momencie zanika
to takie dwie oczywiste sugestie ktore pozwola stwierdzic po ktorej stronie lezy problem :wink:
mam jeszcze jedno pytanko: czy u was tez tak bywa ze skraplacz od klimy pomimo tego ze jest wlaczona nie zawsze jest rowno zimny? (w chlodniejsze dni, jak np. nagrzejecie mocno silnik)