bardzo sie ciesze ze jesteś zadowolony ;)
Printable View
tak jest to normalne elektryka jest tak zbudowana ze napiecie bedzie i w tych autach grzanie lusterek jest bez pomocy tylnej szyby . dziala za pomoca temperatury co ci pokazuje na wyswietlaczu zegara . moze inne modele maja za pomoca tylnej szyby. ja mam bez pomocy tylnej szyby.:)
mama takie pytanie...czy da sie wymienić sama mate grzewcza lusterka...czy trzeba wklad czyli nowe szkiełko z mata grzewcza ???
a jak moge sprawdzić czy moja mata grzewcza jest uszkodzona...lewe lusterko mi nie grzeje i wczesniej ktos mi napisal ze mata jest przepalona...czy moge to jakos sprawdzic ?? bo moze jest inna przyczyna ze lewe lusterko mi nie grzeje... moje lusterko od spodu wyglada tak -> http://img115.imageshack.us/my.php?i...usterkoem9.jpg
i jak ewentualnie mam podgrzac ta mate zeby ja odkleic ?? zeby szkielko nie peklo...
gawrone najłatwiej sprawdzisz czy masz matę przepaloną jakimś miernikiem mierzącym opór. Jesli będzie bardzo duży znaczy że nie ma przejścia i mata jest przepalona.
a jakis inny domowy sposob ;P bo nie posiadam miernika w domu ;/
najprostszy to zasilacz 12V i podlącz do niego wtyki lusterka i zobacz czy grzeje. O ile pamietam trochę to bierze prądu. Chyba z 1,5 A na jeden wkład (więc musi taki prąd wytrzymywać)
z tego zasilacza do wtykow lusterka mam podlaczyc pod oba 12V ?
pod jednym masz miec plus pod 2 minus.