bo to jest zagadka
łatwo trafić bubel - tania chińszczyznę
Printable View
bo to jest zagadka
łatwo trafić bubel - tania chińszczyznę
Masz przedlifta czyli nie masz cana , więc błąd żarówki nie powinien być wyświetlany :) Jeśliby był to masujesz kabelek i po kłopocie :)
pozdrawiam
wie ktoś może gdzie kupić żarniki 4300k h1 do HID-ów na METALOWEJ podstawie?
Z góry dzięki
chyba już nie ma, sam takie chcialem kupić bo od nowości 2 lata świeciły super i nagle padły ;/
co zakupic hid czy bi xenon ?
hid to cos w rodzaju nazwy na lewe xenony
po co CI bixenon jak długie masz w innej zarówce. HID to odpowiednik prawdziwego xenonu tyle że chiński jak to mówią. Sam mam i jestem bardzo zadowolony więc jak chcesz to kupuj :) Tylko dobrze ustaw byś po oczach nie dawał światłem.
http://allegro.pl/hid-h7-h1-h4-xenon...048799877.html
pr?bowa? kto? ju? takiego zestawu? Dobrze si? zapowiada bo nawet i pod woda ?wieci a najwa?niejsze jest zeby byl szczelny i dobrze ekranowany.
Ja polecam ten zestaw http://sklepowisko.com/index.php?rou...product_id=178 ..Sam na nim jezdze i od marca wszystko pieknie smiga i nie ma zadnych zaklocen na radiu ,subwooferze.:)
jesli Ci zalezy też na miejscu pod maską i niewidocznością HIDa, to polecam to samo co david692 ale slim :)
http://sklepowisko.com/index.php?rou...product_id=146
ja dalem rade upchnac zwykle przetwornice ;) zreszta jak beda mieli ci zabrac to Ci zabiora za brak samopoziomowania relfektorów i sprysków.:)
Oraz za brak homologacji lampy na xenon.
samopoziomowanie jest wymagane w autach od 2001 roku bodajze. a zabiorą za brak sprysków badz jak napisał lawina za brak homologacji lampy :)
Nie ma H1 o metalowym mocowaniu, s? tylko H7 :(
Ja kupi?em takie http://allegro.pl/zestaw-xenon-hid-s...062375228.html
Nic im nie brakuje, ?adnie ?wiec? i przede wszystkim nic nie zak??caj? a mam pod??czone cb, rejestrator trasy, czasami jaka? ?adowarka i cisza.
Nie ukrywam ze najbardziej mi na CB zalezy. Dlatego tez wolę doplacić i się potem nie denerwowac. A jakie masz radyjko? A HID dopiero jak będą do jazdy dziennej swiatla wtedy i tak w nocy spryskow nie ma widac czy są czy nie ma czyli na wiosne :P
Uniden 520xxl, ja już raz kupiłem lepsze przetwornice za 300 i nigdy więcej bo to straty kasy, wszystkie przetwornice są takie same(chińska tandeta) tylko mają inne loga i obudowy chyba że ori.
Ten zestaw co kupiłem mogę polecić z czystym sumieniem, ładnie świeci nie mryga itd. przynajmniej u mnie.
Przez to wolałem się spytać zeby wiedziec czy jest sens przeplacić. I to dokladnie od tego sprzedawcy czy ogolnie z wygladu takie? Szkoda ze ori ni ma pod H1 :P A to dlugo ich juz masz?
Czy są jakieś żarniki które da się zamontować bez wiercenia dziury w tylnim dekielku od lampy?
niestety nie ma. Musisz wyprowadźic kable do przetwornicy.
Do 8P końcówka 2004r, zwykła lampa hidy H7 55w Canbus ?
Da się zamontować zestaw HID do lamp przedliftowych?
tylko troche bardziej sie bedzie rzucalo w oczy ze je masz :)
i troch bardziej będzie razić kierowców:P
do palników hid obligatoryjnie potrzebna jest soczewka, innej opcji nie widzę palnik zwykłych wali światłem we wszystkie możliwe strony oślepiąjac samochody z naprzeciwka.
ja mam pytanie, co jest zgrane : lewa lampa czasem nie chce się załączyć HID, musze 10 razy conajmniej zapalić zeby zaskoczyło, przy odpalaniu pomruga i gasi. Za ktoryms razem odpali i świeci tak jak prawa, przetwornica pada ? czy palnik ? czy coś źle styka? sprawdzałem iw szystko dobrze styka, dobrze podpiete, i prawie nówka zestaw. Zestaw SLIM mam, czy moze przelącznik od światel szwankuje ?
obstawiałbym ze pada przetwornica u mnie sie takim czyms objawiało:) myslalem ze to wina zarników wymienilem zarniki i potem na gwarancji wymienili mi przetwornice i problem znikł:)
napewno przetwornica u mnie bylo to samo
przepalony żarnik też daje takie objawy..w sumie możesz go wyciągnąć i zobaczyć czy są na nim jakieś zmiany a później ewentualnie podmienić przetwornice.
tak, wyglada to na przetwornicę, najgorsze to ze ona ma prawie 3 miesiące, działa ale dopiero jak wyciągnę wtyczkę i wsadzę, wtedy zaskoczy. A nie bede codziennie otwierał maskę i w kołko to samo robił ;/
mam pytanie, czy przetwornice bedą się gryzly jeśli jedna przetwornica bedzie analogowa a druga cyfrowa ? bo chcę kupic analogową miałem taka przez 3 lata i nic, nadal świeci a sprzedałem kumplowi, te cyfrowe jakieś takie ;/
nie będzie problemu, jedna z drugą nie ma nic do czynienia ;)
może ktoś z forumowiczów podrzucić linka jaki xenon można kupić...głownie chodzi mi o to żeby nie zakłocał radia i cb
I co odświeży ktoś te link:confused:i bo też jestem zainteresowany kupnem ale te liki wygasły :( A te co poleca david692 mają długi żernik i nie wiadomo jak go dobrze ustatkować w lampie bo nie ma metalowej obudowy...
PS: Mam CB :P
testowałem tzw. cyfrowe dokladnie max xenon (foto)
i powiem ze nic nie warte
testowane w trzech autach i zakłócenia radia, cb, w jednym nawet fis szalał
przetwornice slimy zakłócają cb
u mnie padla jedna przetwornica hella - kłopot z zapalaniem żarnika
kupilem zykla za 40 zł obenie nie widze tej firmy na aledrogo ale radzi sobie jak hella
david692 powiedz mi czy te xenony które polecasz nie będą zakłocać radia ???? komputer pokazuje mi tez spaloną żarówkę to nie będzie nic głupiało ????
chmiela przetwornice które pokazuje david wygladaja mi na zwykla analogowa, niestety komp pokaże tobie spalona żarówke i żarnik zapali sie i zaraz zgasnie
domel79 może ty mógłbyś mi jakies polecić ???? jest tego na allegro od groma tylko które wybrac zeby to wszystko mialo ręce i nogi !!!
nie polecę żadnych bowiem 3/4 na allegro to chińskie badziewia
możne pomoże ktoś kto już testował
I teraz jeszcze jedno pytanie jak już mam przykładowe xenony to teraz jakie żarówki do długich żeby nie było za dużej różnicy przy zmianie światła ??
Bo co z tego ze Hidy ładnie świecą jak światła drogowe mamy nadal żółte.. :(
sugerowalem sie tym ze nie posiadaja opcji Canbus wiec teoretyczne zarowke spalona komp powinien wychwycic
Mozesz sprobować z tymi OSRAM Cool Blue Intense .Cytuj:
Oryginalnie napisane przez takasshi
Kolega ma i powiedział prawie jak xenon :P Cena nie az tak wysoka wiec moim zdaniem warto sprobować.
Na tym filmie wygląda jak xenon a nie zarówka halogenowa. Bardzo mocna linia odciecia.
Na moje to jest xenon oryginalny, bo widać, że linia światła idzie lekko pod katem ku gorze a potem jest obcięta płasko, przy normalnej soczewce, linia nie była by płasko obcięta( _/ ).