mariushh i sam sobie odp. na swoje pytania :-)
Printable View
mariushh i sam sobie odp. na swoje pytania :-)
niektore spalania sa duze,
zerknijcie na sonde lambda ;)
elektryke (swiece, cewka )
moje spalanie to ok 7.5l
Spalanie dość wysokie. Ale jak jeździsz takie odcinki że wyłanczas auto jak nagrzeje sie maks 70 stopni to wcale nie takie dziwne.
Sprawdziłbym w takim przypadku termostat.
Auto od uruchomienia powinno osiagnac 90 stopni w nie wiecej niz 10 minut.
Temperatura jadac w trasie tak z 80 na 5 biegu kilka minut, czy temperatura nie spadla ponizej 90? Powinno byc zawsze 90.
Co do sondy lambda, nie musi ona generować błedu, to że działa nie oznacza że działa prawidłowo. (Miałem tak spalanie 16-17 litrów o błedów). Czy trasa czy miasto.
Sonda chodzila podobno jak trzeba, kupiłem druga i spalanie wróciło do normy, trasa 9 miasto 13-15:))
Nie wiem kto ci sprawdzał, ale tu akurat powinien zrobic to np. serwish bosch.
ja mam 1.8 AGN lekko zmodyfikowany i jest coś ponad 130 koników i mi jeżdżąc jak człowiek po mieście pali około 8 - 9 litrów 98. Jak jade od świateł do świateł do odcięcia to wtedy braknie mu 15 litrów ale generalnie jest bardzo zadowolony z mojego wyniku na oponach 205. Stara zasada jeżdżę do 3 tys obrotów wyższy bieg i hamuję silnikiem a nie dojeżdżam do świateł na sprzęgle wtedy mniej pali i jazda jest lepsza :)
JA mam 1.8 T i spalenie dzo mniejsze, ale wracajac do teatu, znajomy ma Golfa 4 z takim samym silnikiem i spalanie w zime w okolicach 12 l na 100km to NORMALKA. Poprostu silnik trzaba duzo bardziej cisnac zeby auto jezdzilo, dlatego im wiekszy motorek spalanie sympatyczniejsze.
Moja Kobieta posiada A3 1,6 i przy takiej sredniej jezdzie w zimie wzial 8,5l/100 , Sam wczesniej mialem A4 B5 to wiecej jak 9 mi nie wziela, wiec cos musi byc nie tak ;)
hmm... a czy ma ktoś sytuacje, gdzie tak samo jak ja jezdzi ciagle na zimnym silniku? bo to wiadoma sprawa jak pokonujemy odcinek 20km przez pol miasta to spalanie bedzie duzo mniejsze niz na tych pierwszych 5-6km.
ja bym sprawdził sondę lambda, mi 1,8 paliło 18/100 i chodziło jak w zegarku. Przyczyna właśnie leżała w sądzie....
Ja jak pyrkam po miescie na zimno i w zimie to 11-12l lpg mi ciagnie, 13-14 mi wezmie przy ciaglym wysokim kreceniu pod 3/4 obrotomierza.
U mnie aktualnie spalanie wygląda:
8.5l/100km w cyklu miasto 25%, trasa 75%.
Podzielę się swoimi przeżyciami z sondą lambda. :) Jak kupiłem swoją A3 1.6 '98 to od razu zdecydowałem się na instalację gazową BRC sequent 24, więc dużo na benzynie nie jeździłem. Problem pojawił się, gdy samochód zaczął mi ciągle gasnąc na gazie. Główną przyczyną okazał się wężyk przegryziony przez jakieś zwierzę. ;) Niestety nie wyeliminowało to całkowicie gaśnieć, więc odwiedziłem gazowników, którzy od razu chcieli dokonać regulacji. Okazało sie, że sonda lambda ma uszkodzoną grzałkę, gdyż po odpaleniu samochodu musiał minąć długi czas, aby ona zaczęła działać... Udałem się więc do "elektryka", który powiedział, że sonda była fabryczna i trzeba ją wymienić. Powiedział mi, że ma "oryginalną" sondę za 200 zł i że gdzieś indziej zapłacę dużo więcej, więc sie zgodziłem... I w tym momencie zaczeły się problemy. Spalanie benzyny kosmiczne, na vagu wyskakiwał sporadyczny bład regulacji sondy lambda (wartość górna). Gazownicy w ogóle już nie mogą wyregulować instalacji, a elektryk się upiera, że sondę mi dobrą zalożyl (nawet mi raz ją wymienił, ale też na taki sam badziew). Inny elektryk (podobno najlepszy w mojej okolicy) powiedział, że zapewne to wina sondy. W przyszłym tygodniu kupuję oryginalną sondę Boscha i zobaczymy, czy to pomoże. Dodam też, że sonda może nie działać przez różne inne usterki, nieszczelności itp...
witam cos jest raczej nie tak moja A3 1.6 AUTOMAT który z reguły pali wiecej spala w cyklu mieszanym ok 9l
hmm to troche duzo wychodzi Ci na trasie sam mam automat i troche mniejsze jest to spalanie, ale to tez zalezy jakie predkosci na trasie osiagasz,przy nie duzych wychodzi gdzies 7,5 ogolnie tez mi wychodzilo tyle w miescie teraz cos sie uspokojiło i jest 10l ale z osiagnieciem 12 nie było problemu :)
ogólnie 1.6 nie powinno palic wiecej jak 8,5-9 l. Wiadomo jak sie bedzie ostro pociskac to i 15 zeżre. mówiac 8,5-9 mam na mysli normalna jazde w cyklu mieszanym. U mnie spalanie jest 7,5L jeżdzac co dzien do pracy 20 km w jedna strone. w moim poprzednim autku (tez 1,6 Pb) tez był moment ze spalane wychłodziło 10-11 l. przyczyna było niedogrzanie silnika i cały czas pracował na ssaniu. Co do sondy to kiedyś czytalem jak mozna sprawdzić ja miernikiem prądu.Powinna miec określone napiecie w trakcie pracy. Jak znajde to podesle link
Z tego co wyczytałem w książce serwisowej, nasze a3 1,6 powinny spalać;
-> w mieście 10,7l/100km
-> trasa 6,8l/100km
Średnio 8,5-9l/100km
Tak podaje fabryka :)
a fabryka zazwyczaj zaniża :P
jezdze na bardzo krotkich trasach po miescie i zauwazylem kilka prawidłowości:
- wyczyscic przepustnice -> inaczej pali jak smok
- wyczyscic przeplywomierz -> inaczej dawkuje za duzo i tez zawyza spalanie
- jezdzic od 2000-3500obr/min a najlepiej od 2000-3000, nie dusic bo cholernik pali jak nie wiem, nie dawac gara za duzo ponad 4000 bo zjada ile wlezie
- tankować na normalnych stacjach - na shellu najlepiej lac 95v-power
- zmieniac filtry
- jak najszybciej nagrzewac silnik (kupilem wygluszke pod maske, przez pierwsze kilometry nie wlaczam non sop nawiewu na szyby, tylko co minutke na chwile)
efekt: na trasach 5-7km spalanie nie wzrasta powyzej 11litrow/100, na trasach 20km okolo 10-10.5 przy temperaturze na minusie i okolo 9-9.5 na plusowych, na trasie jadac spokojnie znacznie mniej
1.6 to taki malutenki silniczek ze niestety trzeba odpowiednio jezdzic zeby dawal rade
pozdrawiam
dodam do tego co kolega wyżej napisał:
-sprawdzać ciśnienie w kołach
- wyrzucić niepotrzebne kg z auta
- jeśli ktoś używa boxu dachowego a nic w nim nie wozi to ściagnać.
- hamować silnikiem
i mamy kurs ecodrivingu.
W Krakowie sa takie korki ze nie podejrzewam ze benzynowa Audica zejdzie ponizej 10 na sto. Wujek jezdzi astra 1.4 na gaz na taxie i mowi ze pali mu caco 12-13litrow. 1.6 musi swoje zjesc:) i tak uwazam ze 10-11 w Kraku to jest spoko.
Sprawdziłem ostatnio ile mi spala średnio(miasto i trasa) ponad 600km na baku :P
Średnio mi wyszło 8,7l/100km więc myśle, ze dosc pozytywnie jak na 1,6 ;P
Aaa jazda taka miedzy 100km/h aa 140kmh/ wiec wcale nie wolno :P pzdr
Moje audi 1.6 na pełnym baku 420 km i kontrolka sie zapaliła zrobiłem jeszcze 20 km i tankowałem. Spokojna jazda krótkie odcinki dziennie po 7km robiłem.
Tylko Miro jest jeszcze taki problem ze nie kazdego stac na 2.0 TFSI 1.6 to silniki starej daty niestety i jak chce sie dosyc dynamicznie pojezdzic to chleja i nic sie z tym nie zrobi, na trasie przy wcale nie wolnej jezdzie spalil 7,5litra wiec jest bez tragedi, jak sie jezdzi na ssaniu po 7km to nie jest dziwne ze pali 13 litrow.
Zrobie może mały OT ,
Ale jeździłem 3 lata Audi A4 z silnikim 1.6 , i w mieście spalał mi średnio od 11 do 13 litrów nie jeździłem wolno wiec myślę ze przy odcinku 7 kilometrów może auto tyle palić.
Mam ten sam problem, pali mi 13 litrów na "sto" a a-3ce 97'. Przeczytałem cały wątek i tak:
- rozrząd mam dopiero co wymieniony,
- kręce go do 2500-3000 obr./min max,
- komputer nie wykazał żadnych błędów,
- dopiero co przeczyściłem przepustnice (gaśnięcie opisane w innym wątku)
- aha no i dziś wymieniłem filtr powietrza.
Niestety ale mam do pracy 5km w jedną strone ale i tak obawiam sie ze 13 litrów to jest za duzo, gdybym osiągnął 10 to bym w koncu zasypiał :P. Napiszcie czy założyć instalacje gazową :) PS-tankuje na Shellu 95, a może jednak niższe spalanie było by przy 98?
Oponki 195/65/15, bez klimy, ale czy nagrzewa sie do 90st to głowy nie daje...
niedogrzany i dlatego żre po 13 litrow. 5km troche malo zeby rozgrzac dobrze silnik. ja robie 20km w jedna strone i pali mi 7.5 l/100 km
takie spalanie to ma A8 w automacie przy poj. 4,2l...
Nawet niedogrzany tyle nie powinien palic.
Ja na zimnym na lpg krece do 2000rpm i spalanie gazu w miescie to w zimie takiej jak teraz to 9l mi wyszlo, katorga ze zmiana biegow tak czesto ale cos za co albo dynamika albo spalanie, a po miescie robie kawalki po 3-4km wiec przy tej temperaturze wskazowka temperatury ledwo dryga.
BRC Sequent24
Uzupełnię tę kwestię, że na pełnej butli LPG u mnie przejeżdzam 500-530km, dodam jeszcze wspomniane km na benzynie i ...cieszymy się:)
Czyli wcale tak źle z tym silnikiem 1.6 nie jest...
Mi w trasie jak sie upre to wiecej spali jak w miescie.
W miescie sie i samochodzik oszczedzam :)
Ratunku! Co mam nie tak z autem? Pali mi 13L/200km!!
Współczuje szczerze...
Dziś sprawdzałem ciśnienie w oponach, wyglądały na w miare spoko a było: 1.1, 1.6, 1.8 i 2.4 ! o zgrozo! jak wczesniej napisałem filtr powietrza wymieniłem. W przyszłym tygodniu chce go dokladnie przelitrarzować. Zatankuje full i zrobie po 100km:
a) do mojej pracy - tj. 5km w jedna strone,
b) moja laska do swojej pracy - 12km w jedna strone,
c) no i przejade sie A4 do Krakowa bo mam tam dokładnie 100km z v=100-110km/h,
i sie okaże ile pali na zimnym i na w miare ciepłym silniku oraz na trasie :) Szczegółowo opisze, moze to wam pomoże :)
Co do samego tematu uważam, że jest to jednak duże spalanie - ja w poprzednik AKLu osiągałem takie wartości przy zdecydowanie agresywnej jeździe :) ale pamiętać trzeba, że moc bierze się z paliwa - jeśli chcemy polatać szybciej autko zawsze spali - a z perspektywy AGU to masz niskie spalanie :P hehe
Może rozwiązaniem do niedogrzewającego się auta będzie zamontowanie maty wygłuszeniowej pod maske - koszt na allegro ok 100-140 zł.
Jak na tak ciężki samochód to silnik 1.6 101ps to jakieś nie porozumienie. A3 jest ciężki i nikt nie powie że tak nie jest. Dlatego żeby w miarę dynamicznie jechać trzeba go wkręcać na obroty, co przekłada się na spalanie. Spalania wam nie zazdroszczę. Mi też pali 12-13l na 100km tyle że ja ruszając ze świateł widzę wszystkich w tylnym lusterku :safe:
link do tematu z matą: http://www.a3-club.net/forum/showthread.php?t=9153
ja w 1.6 nie miałem maty a nagrzewała się bez problemu więc to raczej nie o nią chodzi...
Micha3 jeździłeś kiedyś 1.6 jako kierowca? Jeśli nie to powiem Ci, że mylisz się że nie da się jeździć dynamicznie :)
NIE UWIERZE ZE NA KRÓTKICH TRASACH 1.6 SPALA WAM 9litrów (i to w zimie)
minimum 10 - dokładnie tyle ile w instrukcji obsługi! jak sie zagrzeje i jezdzi sie nagrzanym to pali znacznie mniej
jak jezdzi sie zimnym to pali jak smok! szczegolnie zima! stare dobre powiedzenie "ty mi nie mów ile Ci auto pali tylko jak to wyliczyłeś" :)
13litrów spala wtedy kiedy da sie mocno gaz przy pierwszych sekundach jazdy (np.: ruszamy i chcemy sie szybko wbić w korek :> ) zauwazylem ze przy takich manewrach wskazowka paliwa rusza z miejsca od razu - jezdzac spokojnie wskazowka zachowuje sie przewidywalnie.
według mnie zagrzac jadac w miarę spokojnie a pozniej bzdurzyc dopiero - minimum 65stopni zeby zaczynac grzać, inaczej pali jak smok.
tyle fajno ze autko nieskomplikowane i czesci tanie (90% ze skody octavii) - niby 1.8T jest świetny ale przy większych przebiegach to i koło dwumasowe, turbina i elektronika mogą dać w ****.
simonkw co Ty rozpowszechniasz i co to ma na celu?
Wierzyc nie musisz ile spala ale jakbys przeczytal caly ten post to bys wiedzial, ze co autko to inne spalanie.
Teraz zrobilo sie cieplej a moje spalanie wyszlo na pelnym baku 8,8l lpg.
Juz pisalem tez, ze moze lyknac i 15 i 17 jak sie postaram ale do niektorych widze nie dociera bo w instrukcji napisane, ze dyche i mniej od tego nie spali ale wiece moze.
właśnie to mnie ciekawi że wszystko w autkach wymieniamy, nie ma błędów na VAG a każde autko inaczej spala - fabryka taki rozrzut zrobiła?
muszą jakoś te auta trzymać się normy - stąd po przeczytaniu postów stwierdzam że wszystko zależy jak kto liczy spalanie:)
nic nie rozpowszechniam....
A jak mozna inaczej liczyc spalanie poza wzorem ilosc wachy przez zasieg?