Bełtowski
ul. Zakopiańska 169A
30 - 435 Kraków
Tel.: 012 262 30 20
Fax: 012 262 12 12
Serwis, części zamienne: 012 252 30 00
Mnie nie pytali o dowod zakupu, ale mialem przy sobie.
Printable View
Bełtowski
ul. Zakopiańska 169A
30 - 435 Kraków
Tel.: 012 262 30 20
Fax: 012 262 12 12
Serwis, części zamienne: 012 252 30 00
Mnie nie pytali o dowod zakupu, ale mialem przy sobie.
Stachu poczekaj co Nato wymyśli :). Numer i adres do Bełtowkiego jest tutaj w tym wątku i u mnie (z moim autem).
Żadnego dowodu zakupu im nie musisz przedstawiać, tylko musisz być pewny,że te zegary nie są z kradzionego auta bo mogą być chocki klocki.
EDIT:
O Czaro Ci już odpisał jeżeli chodzi o adres
chciałem się zapytać a propo podświetlenia białego, wydaje mi się ze mam Ciemne podświetlenie moich zegarów mozna je jakoś jeszcze wyregulować oprócz regulacji standardowej. ? Porównałem sobie z innymi zegarami w siostrzanej A3
czekam i czekam i nic nie wiadomo aż na poprawienie humoru kupiłem felgi :D
sorki ,ale gościu sobie poszedł na urlop od pon jak akurat byłem z nim umówiony i sam czekam :|
szybkie info dla tych którzy maja zamiar sie bawić ze zmianą licznika mój problem z niedziałającym abs i esp polegał na złym ustawieniu adaptacji wymienionych wskaźników okazało się że trzeba w zestawie wskaźników wpisac kod dostępu później adaptacja Brakes zmienić kodowanie z abs esp eds na abs i esp ze względu na inne sterowniki :D kontrolki błedów Brakes i esp z licznika znikły :D
tylko jeszcze szyby nie działają może ktoś podsunie jakiś pomysł :>
ha widzisz, od razu zapytałem widząc twoje obiawy czy robiłeś adaptację :)
Gratulacje że się prawie wszystko już udało ogarnąć !
Pytanie do tych którzy włożyli licznik.
Wam też nie działały szyby ?? Kurde po zmianie licznika na stary wszystko jest ok
St4chu gratuluję wytrwania! :)
Mały edit do tego co pisałem wcześniej odnoście czujnika poziomu płynu do spryskiwaczy. Ostatnio zużyłem cały płyn i nie wyświetliło mi się na FISie ,że brak płynu. Czyli też mam ten problem co inni ale co ciekawe wcześniej mi się zaświecił, raz...! Ciekawe gdzie leży problem tego czujnika?
U mnie też problem z czujnikiem poziomu plynu, tylko ze ja go sam dokladalem i jak kodowali to go nie bylo.
Mozna wylaczyc VAGiem testowanie i blad nie bedzie wyskakiwal.
Błędu nie mam ^^ a wszystko włączyłem
Nie zauważyłem tego błędu wszystko działa normalnie
da się rozjaśnić jeszcze bardziej niż pozwala regulacja. białe podświetlenie zegarów w poliftowej A3 ? Bo u mie jest na maksa rozjaśnione ale nadal świeci dosyć ciemno.. ;/
To temat o 8P.
Witam po przeczytaniu tematu po raz 10ty zdecydowanym się na wymianę licznika z 2010 w Białym podświetleniem w mojej 3'ce.
Z tego co udało mi się wywnioskować sprawa wygląda następująco :
Mam a3 8p 1.9 z końca 2003 bez FIS
Do Kupienia
- Licznik 8P0 920 931 S
http://img10.allegroimg.pl/photos/or.../65/1722886576
-Manetka Ze sterowaniem do FIS (Prosilbym o numer katalogowy) Jest P&P czyli Nie ma problemu.
http://img10.allegroimg.pl/photos/or.../65/1744126553
Czy jesli Kupibym Calosc z 2010 to bedzie pasowac ?
- Pompa Paliwa 1K0 919 050 z Modelu 09-11
http://img10.allegroimg.pl/photos/or.../69/1714216985(mój Vin 8P3A) Czyli pompa do wymiany.
Jak się ma sprawa z czujnikiem płynu Spryskiwacza jeśli go nie ma dużo roboty jest żeby go podłączyć do nowych zegarów aby nie było błędu??
Zawsze można go wyłączyć ale preferowałbym jednak zęby wszystko było tak jak się należy
Później ktoś kto Wszystko pokoduje i powinno grac.
Jeśli o czymś zapomniałem proszę o Info (szczególnie chłopaków którzy maja to za sobą )ponieważ chciałbym zrobić to w miarę rozsądnie.
//edit Jesli da sie zamontowac caly Przelacznik Zespolony to dokupilbym Modul i Odrazu dorzucil tempomat ktorego mi Czasem Brakuje :)
Pozdrawiam Bartek
Nie musi byc z S, ja mam z inna koncowka. Wazne by byl FIS.
Jest tego multum, ta z fotki pasuje - musi miec przelacznik sterownia komputerem z boku. Jesli nie masz czujnika deszczu to szukaj takiego bez funkcji auto.
Możesz go olać, wystarczy zakodować zegary - ustawić że go nie ma.
ASO
Oczywiscie ze sie da, wszystko w dziale warsztat.
http://www.a3-club.net/forum/showthr...986#post815986
Odpowiem odnośnie samego przełącznika zespolonego.
Niedawno montowałem u siebie właśnie taki przełącznik poliftowy i wszystko
zadziałało bez problemu.
Numery to:
Manetka - lewa 8P0 953 513 D
Manetka - prawa 8P0 953 519 E
Jako, że udało mi się zakodować tempomat na swoim sterowniku mam do sprzedania jeden z końcówką F. Jeśli jesteś zainteresowany odezwij sie na PW.
pozdrawiam
Nie koniecznie musisz wymieniać pompę na tą poliftową. Wystarczy Ci pompa montowana od roku modelowego 06'
Dzieki chlopaki za naswietlenie tematu ostatnie co mi pozostalo to pytanie dotyczace pompy (Wymiana bedzie konieczna ). Z tego co gdzies wyczytalem chyba trzeba chyba kabel ciagnac , pozniewaz inaczej bedzie sie swiecila kontrolka na FIsie.
Chyba ze sie myle..
namyslilem sie i dorzuce odrazu Tempomat.
@OSA pisz na PW ile za sterownik ;)
Pozdrawiam Pania Iwonke z Firmy Beltowski :)
Koszt przekodowania zegarow 200zl. Bez ''A po co Panu a na co '
Jedynie mam byc pewny co do Legalnosci zakupionych Czesci.
Jak wsio przyjdzie i tylko bede w PL odrazu lece do Krakowa.
Zrobie jaka mala foterelacje :)
ps. Sorki ale nie moglem wyedytowac posta cos.
Hmmm, ciekawe czy skumali ,że my we 3ke to z jednego forum jesteśmy :P
Raczej nie. Przynajmniej jesli o mnie chodzi. Natomiast ja mialem promocje cenowa i zaplacilem prawie 300zl.
Właśnie Czaro ty miałem coś ekstra, nie? Kodowanie i wyciągnięcie?
Same zegary zaniosles? Bo mi od razu zamienili.
Wlasnie chyba tak bo Babka mowila ze ''Juz byly takie przypadki :)Cytuj:
Hmmm, ciekawe czy skumali ,że my we 3ke to z jednego forum jesteśmy
http://www.leker.inten.pl/allegro/tas/tas-a3-8p.jpg
Panowie te Manetki sa po Fl czy przed bo koles nie dal numerow..
Chce dolozyc tempomat jeszcze , z tym ze kolega pisal na PW zeby lepiej probowac z manetka przed FL bo z nowa moze nie dzialac i teraz sie zakrecilem.. :)
Dodam ze a3 z konca 2003.
(Teraz widze ze to temat o zegarach. Prosba o przeniesienie do
odpowiedniego wątku)
Zostawilem Tobie wiadomosc.
Jesli dobrze widze, to te co wkleiles sa przedliftowe.
Malunki są troche inne. Po tym to odróżnisz.
No i oczywiście jest inna litera na koncu. Ale to jeszcze zalezy jaka
wersje potrzebujesz: czy sterowanie do fisa ma byc (wtedy koncowka E)
Te są poliftowe 2009 ->:
http://img03.allegroimg.pl/photos/or.../09/1737500957
Manetka - lewa 8P0 953 513 D
Manetka - prawa 8P0 953 519 E
Tak jak pisalem w tym przypadku mialem problem z przyciskiem resume.
Ale to chyba nie ma reguly i trzeba sprobowac.
No chyba ze inni maja jakies inne doswiadczenia.
A te przed --> 2008:
http://img04.allegroimg.pl/photos/or.../96/1704159619
Manetka - lewa 8P0 953 513 B
Manetka - prawa 8P0 953 519 A
Generalnie po lifcie od RM2009 tasma i sterownik kierownicy sa takie same jak te najbogatsze z lat 2007-2008, wiec nowe przelaczniki musza pasowac.
Ps. Ale to nie o tym temat.
A nie może być sama manetka ze sterowaniem FISa ?
A czym bedziesz sterowal ta manetka jak w zegarach nie bedzie FISu? :)
widzialem ze kolega tu napisal ze ma Vin 8P3A i odrazu stwierdzil wymiane pompy na taka ktora posiada czujnik :) chcialem sie zapytac czy majac taki vin:8p75a161785 tez bede zmuszony do takiej wymiany
Masz auto z 2005 roku, wiec nie.
aha to spox bo chce sobie wlanie sprawić fisa bo az mnie to denerwuje gdy ktos mnie pyta ile mi pali a ja właściwie sam nie wiem :P a do tego nawet auta zaa 10 tys takie komputery maja ;/
Ale sprawdz dla spokoju czy masz we wtyczce do zegarow pin 25. Bo teoretycznie stare pompy byly do 11/2004.
Ale powiedz mi jakim kluczem odkręcić ten licznik. Dokładnie chodzi o te dwie śruby mocujące ??:)
Dodano:
Dobra nie pytalem :P
Sprawdzilem mam wiazke ktora idzie do pinu 25 :)
Dodano:
Tylko czy ma ktoś może dokładną rozpiskę pinów do audi a3 8p
jesli masz sportbacka (wersja 5drzwi) tak jak zaznaczyles w awatarze, to wszelkie dywagacje sa niepotrzebne
stara pompa paliwa byla tylko w pierwszych rocznikach 3d
ale silnika 1.9ATD, to ty napewno nie masz.. zmien to
Mam 1.9tdi BKC wiem ale jak napoczotku sie tu rejestrowalem to jeszcze autka nie mialem u siebie to nie wiedzialem ale to byl jakis rok temu :P kurde przydala by mi sie rozpiska dlatego bo nie wyswietla mi temperatury zewnetrznej i chcialem zobaczyc czy jest wiazka :P
zeby juz nie robic ot totalnego z tego tematu
wejdz do dzialu warsztat i odszukaj sobie temat o aktywacji temperatury zewnetrznej
za pomoca VAG to 15sek roboty, jesli masz klimatronik w aucie to masz tez termometr i da sie to ukatywnic, tyle w temacie
end
A mam jeszcze takie pytanko czy licznik z 2.0tdi dsg oczywiscie po lifcie w krakowie mi zakoduja?? na 1.9BKC manual??
Zakodują
Ale to jak niemam fisu to musze sobie sam juz zamontowac manetke do fisa czy oni tez to robia ??
Kolego. Tutaj jest tylko i wyłącznie temat o wymianie zegarów przedlifotwych na poliftowe ( z czerwonym FISem na biały). Twoje pytanie bardziej podchodzi pod ten wątek
http://www.a3-club.net/forum/showthr...&highlight=fis .
Nie wiem czy Ci założą, jak policzą, bo nikt nie zakładał FISa od zera i do tego poliftowego w ASO. Poczytaj w tym temacie czy ktoś zakładał FISa w ASO i jak to wyglądało. Później pisz tutaj w sprawie wymiany na białego FISa, bo z tego co widzę ładny bałagan się tu zrobił.
Nie ma czegos takiego jak zegary 1.9, 2.0, Manual, DSG... Jest podział Diesiel/Bezyna: FIS i bez FIS, no i przy S3 mają większą skalę prędkości. Kazde mozna zakodowac pod automat i odwrotnie.
Dodano:
Oczywiscie ze mozesz sam zamontowac, wiec mniej zapacisz w ASO. Ja tak zrobilem.
Acha no to spoko tylko caro chodzi mi o to bo jedynie ty dokonałeś wymiany zegarow na po liftowe a chce jutro takowe zamówić chciałem się tylko dowiedziec czy manetke i licznik to oni mi zamontują tam w krakowie czy manetke musze sobie sam zamontować ?
Kolego, jest przysłowie "klient płaci, klient wymaga" pewnie ,że Ci zamontują jak zechcesz tylko znając ASO zapłacisz jakieś 200-250zł.
Taka mała prośba do modów, wykasujcie nasze posty nie dotyczące zegarów poliftowych,żeby nie czytać paręnaście stron o d...e Marynie :P
Tez dopisalem do swojej wypowiedzi.
Uzupelniajac, sa jeszcze zegary ze skala amerykanska w MPH. W Etce jeszcze mozna znalezc oznaczenie "E+..." ale nikt nie wie WTF.