jak dobrze pamietam to w płońsku płacilem coś ok 30zł za jedną strone czyli 60 zł komplet, ale to najlepiej pojechać zapytać, panus juz ci podał adres takze powiedzą dokłądnie.
Printable View
jak dobrze pamietam to w płońsku płacilem coś ok 30zł za jedną strone czyli 60 zł komplet, ale to najlepiej pojechać zapytać, panus juz ci podał adres takze powiedzą dokłądnie.
Ciężko jest mi powiedzieć ile taka przyjemność kosztuje.
Jedno jest ciekawe że mają opcję: W przypadku, gdy uszkodzony przewód do klimatyzacji posiada nieuszkodzone końcówki, możliwa jest szybka naprawa przewodu, przez przylutowanie istniejących końcówek do nypli i zamontowanie ich na nowym wężu.
Być musiał zadzwonić do nich ew podjechać i się dowiedzieć :)
Dobra dzięki wielkie chłopaki. Najprawdopodobniej w piątek się za to wezme, wyciągne ten cały wąż i podjedę na ten adres.
Witam, jednak postanowi?em ?e kupie inny w?? na allegro, bo chcia? bym to zrobi? za jednym rozebraniem auta w 1 dzie?. By?em w tej firmie i powiedzieli ?e raczej s? w stanie to zrobi? alle to potrwa bo musieli by pozamawia? ko?c?wki itp. Ale mam pytanie jaki w?? potrzebuje? :confused:
http://moto.allegro.pl/przewod-klima...563366551.html
Mam na oku ten, ale ja przy tym wentylku do nape?niania gazu mam czujnik (nie wiem czego) i mam pytanie czy ten czujnik jako? pod??cze do tego w??a?
pentak, to jest czujnik ciśnienia w układzie, wykreciesz normalnie swoj i wkreciesz np w ten z allegro, bo jak sie przyjrzysz to koło wentylka ma takze miejsce na wkrecenie czujnika.
Witam, nie chce zakładać nowego tematu wiec pisze tutaj.
Sprawa wygląda tak. Po właczeniu klimy wszystko chlodzi dobrze, leci zimnie powietrze lesz słychac z komory silnika jakiś dziwny dźwięk nie wiem jak to opisac ale jest dość głośny. Dzięk ten nie ustaje po czasie tylko słychac go cały czas? Macie moze jakies pomysły co sprawdzic?
adrian51991, sprawdz wiatraki oraz sprezarke tzn posłuchaj.
Witam was . Potrzebuje małej pomocy mianowicie gdy auto postoi na wilgoci lub gdy pada deszcz po odpaleniu i nagrzaniu sie auta z nawiewow wydobywa mi sie para wodna w momecie gdy wlacze klimatyzacje wyglada to tak jakby cos sie palilo prosze o pomoc
Sprawdź sobie filtr przeciwpyłkowy czy czasem woda się do niego nie dostaje.
Witam a wiec sprawdzilem filtr przeciwpykowy ten na podszybiu oczywiscie wymieniony został na nowy jest tam sucho wody brak no i po ostatnich deszczach znow to samo para wodna przy wylaczonej kimie leci powoli jak wlacze leci tak jakby cos sie palilo nie wiem co roic:(
a jeszcze jedno przychodzi mi do głowy a mianowcie przy filtrze kabinowym w podszybiu, tylko nie samym filtrem a obok filtra - uszczelnienie tej obudowy filtra, bo moze tam sie sączyć do nagrzewnicy.
poniewaz tylko tym otworem( filtr lub wokół jego obudowy) moze sie dostawać woda do nagrzewnicy - musisz dokładnie obadać temat i uszczelnić - polecam klej do szyb, ale jak juz bedziesz pewnien nieszczelności bo potem ciezko go ruszyć :)
Powodzenia :thumbright:
Lub można zastosować do takiej nieszczelności bitgum ale tak jak pisze Kosmo najpierw trzeba zlokalizować gdzie to leci.
ok dziś wrócę z pracy i zabieram się za robotę zdejmę całe podszybie i odpalę auto włączę nadmuch i obadam gdzie może być nieszczelność hmm a może porostu na razie oszczenię te miejsca taśma szara i zobaczymy jaki będzie efekt jeśli to coś da będę kombinował z klejem uważacie ze to dobry pomysł? czytałem gdzieś na forum ze moze pobierać mi wodę z chłodzenia układu lecz poziom jest caly czas normie i tak jak wymieniłem tak utrzymuje sie na max
Nie wydaje mi się, w twoim przypadku bo jakby ci znikała woda z układu to niezależnie od pogody a ty pisałeś że objawa występuje ewidentnie po deszczach, więc wnioskuję że jest gdzieś jakaś nieszczelność w podszybiu.
ok tak jak mowilem wroece do domu rozbiore podszybie ( z tego co sie orientuje wysarczy odkrecic wycieraczki a reszta jest na zatrzaski) poszukam tam niesczelnosci najwyzej narazie tak jak wspomnialem okleje to srebrna tasma i zobaczymy jaki bedzie efekt jesli to cos da wymontuje i pozgrzewam tobo mam dostep do spawarki do plastikow
wymontowane , sprawdzone , nigdzie nie pekniete ani nic eh nie wiem jzu gdzie szukac i co z tym robic..
Jeszcze jedno co przychodzi mi do głowy w tej sytuacji to może być uszczelka w szybie, może ona coś puszcza. Chyba będziesz musiał polać auto wodą i szukać przecieku jeśli to jest przeciek.
tylko ze nagrzewnica ma jeden otwór od gory ktorym sie łaczy z zewnątrz i jest to przez filtr kabinowy, to jedyne miejsce,
bartek87711 szukaj dalej, moze podsiąka obok filtra
sprawdzę dziś tą uszczelkę przy szybie chodzi o ta która łączy się z ta plastikowa obudowa od pod szybia? bo jeśli tak była ona kiepsko założona ale chyba nie ma to jakieos większego wpływu bo para wodna nie leci tylko z nawiewu na szybę lecz ze wszystkich może jeszcze ściągnę podłogę tam podobno są jakieś przewody odprowadzające wodę może krorys się zatkał ale podejrzewam ze wtedy miałbym mokro na dywanikach a dywaniki są w 100% suche coś czuje ze nie obędzie się bez serwisu i pęknie parę ładnych złotych . A co do obudowy filtra mógłby ktoś podesłać foto jak on wygląda u was bo niby dolna część obudowy ładnie pasuje lecz ta plastikowa ramka z zatrzaskami coś kiepsko pasuje do niej ...
mam jescze do was takie pytanie mianowicie jak sciagne podszybie jest ten caly filtr istnieje mozliwosc odkrecenia tej obudowy od gory tam jest juz usczelnione a jak dostac sie do reszty tego mechanizmu ktorego nie widac moze tam dosaje mi sie woda
a wiec dziś ostro zabrałem się za robotę sprawdziłem wszystko powięzieniami uszczelki , osuszyłem i pojawił się inny problem :( po przejechaniu okolu 30 km zwróciłem uwagę ze auto strasznie się zagrzało, okazało się ze obyło mi płynu chłodzącego odrazo spojrzałem na dywaniki i były one mokre odrazo wiedzionemu ze do wymiany nagrzewnica. Problem polega na tym że zdemontowałem już cały kokpit z deska rozdzielcza zostały same przewody no i nieszczęsna czarna obudowa od nagrzewnicy . Odkręciłem z niej wszystkie śrubki a nadal nie mogę jej ściągnąć :( powiedzcie macie na to jakiś patent?
temat nagrzewnicy juz w tym temacie omawialem razem ze zdjeciami ale wrzuce je jeszcze raz, w nagrzewnicy masz zatrzaski oraz metalowe spinki (je wystarczy podwazyć płaskim śrubokretem), takze uwazaj na nie. Oto foty:
http://images40.fotosik.pl/1605/3393a110cdcc8c5fm.jpg http://images46.fotosik.pl/1570/dc0b58616d87e743m.jpg http://images42.fotosik.pl/399/eb629095f32c4302m.jpg http://images35.fotosik.pl/1425/86333b28c80c7ce0m.jpg http://images37.fotosik.pl/1575/5c8108ef537a8937m.jpg http://images38.fotosik.pl/1603/305e905922ec14f3m.jpg http://images41.fotosik.pl/1557/0c770f632386fc90m.jpg http://images37.fotosik.pl/1575/62b4ae82cbc1dbc8m.jpg
a jeszcze masz tam cienkie biale uszczelki, takze ich nie porwij :)
problem w tyym ze obudowy nie moge odczepic od ramy auta
bo masz tam 4 nakretki :) od strony silnika pod tą osołona termiczna, 2 od strony pasazera i 2 tak mniej wiecej na srodku. są tam specjalne nacięcia w tej osłonie termicznej, takie połokrągłe napewno zauwazysz, trzeba je podwazyć, podnieść i odkrecić nakretki
kurcze szkola mechaniczna chyba na nic odkrecilem wszystkie nakretki i dalej trzyma sie jak diabli :/
wystarczy tylko 4 sztuki, odłącz przewody od nagrzewnicy, oraz od klimatyzacji odkręć rozprężacz takze od nagrzewnicy on takze trzyma :)
mam jescze pytanie czy do mojego audi 1,8t bedzie to pasowalo oczywiscie climatronik mam http://allegro.pl/audi-a3-nagrzewnic...626079740.html bo widze ze z ta obudowa juz ktos kombinowal i to ostro poklejona cala polamana itp prosze o szybka odpowiedz
jak pisalem na priv kliepsko mi to wyglada
Witam, drodzy Koledzy pojawiam się ponownie na forum, z tym, że w innym temacie:/ Czy może ktoś z Was mi powie dlaczego przy wł klimie na np 23 st nawiew na "górę " (podszybie) jest mega gorący, natomiast na środek ("na twarz", że tak określę) jest chłodny. Nawiew na stopy od początku odkąd kupiła auto jest średni na jeża (zapewne klima do nabicia).
Nie wiem czy to ma coś wspólnego z temp silnika, ale ost wariacje powróciły:/ Termostat po wymianie na ori, jakiś czas był spokój ale problem sporadycznie zaczyna wracać. Silnik z tego co słyszę się nie gotuje, byłam podpiąć go pod kompa rzekomo nic nie wykazało, zero błędów.
Po weekendzie w końcu wymienię rozrząd i przy okazji pompę wody.
Z góry dziękuję za pomoc
Dziękuje wszystkim za pomoc jeszcze raz wszystko sprawdzone no i okazało sie ze faktycznie nagrzewnica cieknie zamówiona już została nowa czekam na nią i składam wszystko do kupy :)
Przypuszczalnie temp na klimie ustawiona jest na 23 st, na podszybiu wg mnie grzeje znacznie mocniej, środkowy nawiew, chłód, temp ok 19-20 st max, nawiew na nogi coś koło tego jaka powinna być, czyli 23 st. Tak wygląda jeśli każdy nawiew jest sam wł. Dziś środkowy nawiew zaczął puszczać ciepłe powietrze, z tym, że tylko od str kierowcy, od pasażera nadal chłodne i ze znacznie mniejszą siłą nawiewu.
Jakieś pomysły jak przywrócić wszystko do normy?
effsi jesteś z Pajęczna woj.Łódzkie ?????
Ja tez EPJ :D
Witajcie to znów ja :P Poskładałem wszystko do kupy wszystko jest niby ok ale zostało mi kostek elektrycznych :P posiada ktos chcemat jak powinno byc to popodpinane tzn gdzie znajduja sie kostki w obudowie od nagrzewnicy i tych mechanizmach albo moze ktos plus minus podpowie :)
Mistrzem w tej dziedzinie jest DanioUK, pisz do niego ;-)
Wysłane z mojego Arc S za pomocą Tapatalk 2
zdjecia i coś sie ogarnie
Szukam i nie znalazłem nigdzie więc podepnę się pod ten wątek.
Jak działa nawiew w a3. Mam taki problem. Podczas załączania nawiewu słysze początkowo cykanie, potem ustaje. Po zmianie trybu nawiewu jest tak samo takie cyk cyk cyk i koniec nawiew działa dalej. Gdy wyłączę nawiew też pare sec cykanie. Co to jest?
Słychać to od strony pasażera z tym że jak rozebrałem schowek to przykładając ucho do wentylatora uznałem ze to nie jego wina, tylko jakby jakiś zapadni, nie potrafie tego wytłumaczyć . Miał ktoś coś takiego podobnego?
Tam jest silniczek klapy i on cyka zmieniajac polozenie klapy nawiewu.
Jak zdejmiesz schowek to on jest przy sciance na boku calej tej dmuchawy, ida tam wtyczki - jedna do czujnika a druga to silniczka.
Jesli jest to glosne cykanie to pewnie silniczek padl ale to powinienes miec bledy na klimatroniku
Witam, moja klimatyzacja działa "poprawnie" ale mam pytanie, jak załączam śniezynke to slysze charakterystyczne pstryknięcie załączenia się sprężarki obroty lekko spadaja i klima działa, ale czy normalne jest że w trakcie działania klimatyzacji(śniezynka włączona)po przegazowaniu do około 2tys obr na biegu jałowym słysze ponowne załączanie się klimatyzacji czyli to "pstryk", czyli dziala i jakby jest ponownie zalaczana po przegazowaniu w trakcie jazdy to samo czuć to chwilowe załączenie się sprężarki, dodam że 2tyg temu byla sprawdzana szczelnosc i nabijana, to norma czy coś jest nie tak że kolo 2 tys obr nastepuje jej "reaktywacja", dzieki i licze na jakies wyjasnienie,pozdrwawiam
nie powinno byc wiecej razy pstryk
Siwy26 raczej dziwna sprawa, nie spotkalem sie z czym takim, jak działa to cały czas, no chyba ze sprzęgło spręzarki mówi powoli pa pa i nie wyrabia na przegazówkach
ehh no tak myślałem ale wolalem sie upewnic bo jak tak bedzie się ciągle załączać to wkońcu coś powie dość :P no to pewnie nic z tym sie nie da zrobic, jakieś pomysły?
kosmo a jak uważasz taka jazda może doprowadzic do uszkodzenia czegoś? sprezarka albo sprzegielko, klima chlodzi extra tylko wlasnie to dziwne zalaczanie, naklimatroniku podczas re-zalaczania nie widac zeby sniezynka gasla i wlaczala sie ponownie a co do sprzegielka to podczas nabijania facet mowil ze chodzi lekko i nie widzi zadnych przeciwskazan co do niego..hmm