sprezyny do tych Bilstein'a moga byc takie:
http://allegro.pl/sprezyny-przednie-...097864470.html
Przod juz mam tej samej firmy
Printable View
sprezyny do tych Bilstein'a moga byc takie:
http://allegro.pl/sprezyny-przednie-...097864470.html
Przod juz mam tej samej firmy
Witam, lewy przód wylany plus okazało się, że ukruszona sprężyna.. Wersja ambiente jednak myślałem coś obniżyć, delikatnie bez szaleństw. Patrzyłem sprężynki eibach ale tylko w komplecie, póki co tyłu nie chce ruszać, co myślicie, jakby teraz tylko przód rzucić max -30? Tył jeszcze póki co w dobrym stanie, z czasem i tam bym wrzucił niżej.
Nie chce się wykosztować, szukam coś z klasy budżetowej ale nie jakichś chinoli.. Autkiem robię do 10tys rocznie, więcej przestoi więc nie potrzebuje nie wiadomo czego, nie wiecie, czy można kupić eibachy parami? Ewentualnie coś innego, tańszego -20 do -30 sprężyny na przód, myślałem te z MTS technik: http://www.tuning-studio.pl/p1143,sp...-8t-1-9td.html
i do tego standardowe amortyzatory kayaba http://allegro.pl/amortyzatory-przod...497043188.html albo monroe coś znajdę chociaż z takim zestawieniem różne już opinie czytałem (sprężyny krótsze i amor standard).. Poduchy już z pół roku mi leżą monroe
Monroe refleks często polecają chłopacy, którzy od nas ich używali i używają :) co do springow kup juz komplet bo śmiesznie bedzie wyglądać przód nisko, a tył wysoko.
A jak wrzucę standardowe sprężyny na przód to nie pójdzie mi wyżej niż tył? Ewentualnie sprężyny do ambition? Mam 17' a i tak prześwit jest sporawy.. Na prawym mam dwie białe i jedną czerwoną kropkę (nie ma takiego oznaczenia na etka), drugi był już coś kombinowany bo jakiś no name siedzi.. po vinie dobiorę sprężyny?
Jeśli masz zamiar kupić nowe amory to dobre są blistein b4 gazowe. Poduszki amora tez wymień i łożyska do tego kup te springi -30 i będzie równo. U siebie też wymieniłem wszystko z przodu i kupiłem -35 h&r na 4 koła i efekt jest taki ze przód jest 1.5 cm wyżej niż tył. Reasumując nowe poduchy i amory podnoszą trochę wiec jak wrzucisz -30 na przód to będzie równo
Wysłane z Galaxy RS4
szukaj Bilka B4 do obniżonego zawieszenia(ma świetną cenę!). W komplecie z Eibachem bardzo przyjemnie wg klientów się to sprawdza.
Pozdrówki
Marcin
Koledzy, a jakie amortyzatory przednie do s3 8l AMK, zależy mi żeby były komfortowe tak jak seria.
sachs dedykowany pod Twój zawias.
wrzuć w wolnej chwili nr nadwozia
Jakie amortyzatory polecacie na tył żeby było sztywniej niż na serii i jakie sprężyny do tego ? Budżet raczej niski :)
Sprężyny -30mm
I jaka jest orientacyjna cena b4 sport ?? Bo nigdzie ich nie mogę znaleźć. Ma ktoś z forum na sprzedaż??
wrzuć mi vin ale b4 sport to tania sprawa - dramatu nie będzie :)
A kupowaliście amortyzatory tutaj - części motoryzacyjne? Szuka się u nich po marce i po modelu także chyba to ułatwia sprawę prawda?
Panowie, taki zestaw w dobrej na moje oko niskiej cenie, ma ktoś? polecacie? http://allegro.pl/bilstein-amortyzat...922940756.html
miałem b4 w 8L/polecam
Jak będę musiał wymienić to też wybiorę te
b4 sport jest stosunkowo w dobrej cenie, teraz tylko euro dość mocno ceny pierniczy
Cześć. Muszę u siebie wymienić amorki i sprężyny. Mam pytanie czy zwykły Bilstein B4 da sobie radę ze springami -30 od Eibacha, czy muszę szukać B4 sport, według katalogu bilsteina oba podchodzą pod ten sam numer OE
miałem b4(zwykłe) i Eibach-y -30mm w AGNieszce i było bdb
http://i.imgur.com/Zx3KMBT.jpg
O taki efekt mi właśnie chodzi. Dzięki z pomoc
Witam,
Jakie amortyzatory na przód do S3 8L mi polecicie? Dodam że mam Sprężyny Eibach.
Są dostępne Kayaby Ultra SR pod S3 8L? Pod A3 są, tyle wiem...
Są też Bilstein B6 aczkolwiek wolałbym az takich wydatków uniknąć jak na ten czas .
Planuję na wiosnę wymianę przednich amortyzatorów + obniżenie na sprężynach Vogtlanda - sprężyny są -50/-35, ale z racji tego że są do innej wersji silnikowej to mam nadzieję, że przód będzie równo z tyłem. Stan dróg na najczęściej przeze mnie pokonywanych trasach jest tragiczny, więc chciałbym coś trwałego.
Zastanawiam się nad czterema opcjami amortyzatorów:
- Monroe Reflex ( E 4858 ),
- Bilstein B4 ( 22-045751 ),
- Kayaba Ultra SR ( 324 016 ),
- Sachs ( 200 954 ).
Wszystkie modele są gazowe. Generalnie skłaniam się ku produktom Monroe, ale może macie jakieś inne ciekawe propozycje?
Bilek B8 do takiego obniżenia
wina i czasu dajcie to Wam przepacze ;)
W moim A3 mam od 3 lat sprężyny H&R -35. Niedługo przed ich założeniem wymieniałem tylne amortyzatory na Monroe (jakieś zwykłe), razem z górnymi mocowaniami, bo stukały. Już po około 1,5 roku od wymiany amorów na stacji diagnostycznej wykazało nierównomierne i zauważalne zużycie, a od niecałego roku na 90% znowu słychać stukające mocowania. Dla odmiany przednie amortyzatory są chyba jeszcze od nowości i mają się dobrze.
Ogólnie zachowanie tylnego zawieszenia od założenia sprężyn jest dziwne. Na krótkich muldach/wybojach, kiedy jadę z większą prędkością słychać jakbym wjechał w dziurę a nie na pofałdowany asfalt. Nie wiem na ile jest to wina sprężyn, a na ile amortyzatorów.
W związku z tym chyba w najbliższym czasie znowu wymienię tylne amortyzatory. Co w takim razie wybrać? Wspominane Bilstein B4, czy B4 sport? Nie zależy mi na bardziej sportowych właściwościach (bona Monroe poza muldami jeździło się bardzo dobrze), a bardziej na trwałości i odpowiednim wybieraniu nierówności w zestawieniu ze sprężynami H&R -35. Za jakiś czas pewnie do kompletu wymieniłbym przednie na takie same.
Moze KYB Ultra SR?
A czy kyb ultra sr nie sprawia że zmniejszy się znacząco komfort?
Ja nie zauwazylem jakiejs specjalnej roznicy przesiadajac sie z OEM na ULTRA SR.
A czy wrzucenie zwykłych wersji Bilsteina B4 lub KYB Excel-G da większą trwałość w moim przypadku? Może nie ryzykowałbym sportowych wersji, chyba że faktycznie Ultra SR nie pogarszają komfortu...
Jeszcze jedno. Może mi ktoś podać numery Bilsteinów B4 i B4 sport do mojego BKD? Nie jestem w stanie nigdzie znaleźć rozróżnienia, który numer to zwykłe B4, a które B4 Sport (nie występuje w żadnym polskim klepie taka nazwa).
KYB znalazłem:
http://www.iparts.pl/producenci/amor...955-17173.html
KYB 354006 - tył
KYB 325700 - przód
Witam Panowie mam taki nietypowy problem , jestem posiadaczem Sportback'a z 2006 r 2.0 TDi w wersji Ambition czyli tam zawieszenie o te -15 mm , z tyłu wysiadł mi teleskop chcę wymienić tyle ze nie wiem dokładnie na jakie czy są typowe zamienniki do Ambition czy może przypasowały by mi od s-line z dodatkowym obniżeniem ?
Mam prośbę do ludzików z dostępem do Etki.
Czy mógłby ktoś dla mnie sprawdzić fabryczny numer amortyzatorów przód/ ewentualnie pomóc wybrać zamiennik dostępny na rynku.
Mam zawieszenie -16mm, a większość postów dotyczących takich zawieszeń jest sprzed 4-5 lat i nie wiem jak się ma do obecnej oferty na rynku.
Elmo masz webcat i przez niego dobieraj te amorki do sportowego zawiasu.
Ukłony
marcin
Jaśko temat jak wyżej.
Ogromne dzięki, ale po niemiecku nie umiem...
wrzuć mi vin na pw i które amoresy mają być
Pod koniec miesiąca mam przegląd i chyba będą amortyzatory do wymiany. Jako, że przykładam się do kupna felg 17" chciałbym też obniżyć trochę samochód 30 albo 40 mm. Jakie amortyzatory nie za drogie polecacie? Czy samymi amortyzatorami da się go obniżyć? :D
najkorzystniej bilstein b4 sport ale 40mm to za dużo dla tych amorków.
Ukłony
Marcin
to max dla b4 sport i to taki max maxów jak to ma jeszcze swoje funkcje spełniać.
Amortyzatory i sprężyny z wersji 5D vs 3D
Witam, na dniach rezygnuje z obniżanego zawieszenia w moim aucie na rzecz komfortu.
Wracam do serii, na allegro znalazłem komplet takiego zawieszenia z audi A3 8P 2.0tdi ale z wersji 3D, ja mam sportback'a.
Chciałbym uprzejmie spytać czy te zawieszenia są takie same? W etce patrzyłem i powinno być to samo.
Prosiłbym o jedną sensowną odpowiedź czy to sie zgadza.
Amortyzatory pochodzą z auta o przebiegu 170tyś, i koszt to jakieś 400zł za komplet, być może warto pokusić się o kupno nowego kompletu bilstein, a do tego sprezyny eibach -30mm?
Pozdrawiam
Nie mogę znaleźć na internecie sklepu z tymi sport.
A co powiesz na zwykłe b4, a w przyszłości jakieś sprężyny -30 mm? Na razie wymieniam tylko przednie amortyzatory. Czy może jakaś inna firma amortyzatorów nie drogich?
Gdzieś widziałem jak ktoś polecał, aby przy wymianie amortyzatorów wymienić jeszcze poduszki i łożyska - duży to koszt?
Useer
przód 22-045751 masz po około 205zł/szt do złapania
tył 19-029177 ok 170zł
poduszki okolice 36zł/szt lemforder z łożyskiem
springi do tego poszukaj eibach, może ktoś na forum ma używki po niewielkim przelocie.
Pozdrówki
marcin
To dlaczego na allegro za komplet przednich zapłacę ~300 zł?
Np. http://allegro.pl/bilstein-przod-gol...101941976.html
ponieważ pytasz o jedno czyli o nr b4 sport do obniżonego a wklejasz standardy.
Ja odpowiadam na jedno a Ty wklejasz drugie :)
coś czuję że dlatego :)
WAUZZZ8P18A134229 amory 55 mm ? Ile mniej więcej by wyszło za b4 sport przód + tył ?
Witam, czy do bilstein b8 (zestaw pro kit) przód i tył podejdą oryginalne osłony jak nie zna ktoś może jakiś sklep online gdzie można takie dostać. I jak jest z odbojami na tył?
Mam zamiar wymieniać i nie wiem co będzie mi potrzebne ponieważ pierwszy raz będę sam to robić.
Witam, mialbym pytanko:) Mam eibach pro kit - 30mm/25mm. Czy do obnizonej fury musze jakies krotsze amortuzatory kupic zeby to dobrze dzialalo? Chce zeby bylo sztywno, nie jakos mega-sztywno, ale sztywno. Myslalem o kayaba ultra-sr, ale jak cos innego polecicie, to czemu nie... Nie chcialbym szalec z funduszami - tak do 1100.