A przy takich modach tip + cat i środkowy tłumik out + wtryski s3 jest sens czy od razu szukać K03S albo hybrydy??
Albo zadam inaczej pytanie więcej bezpiecznej mocy będzie na k03s+program czy powyższy setup+program?
Printable View
ok jeszcze jedna sprawa,lepiej na początek uwolnić wydech (kat i tłumik środkowy out), zamontować tip i zrobić program licząc, że pęknie 200 km czy lepiej montować k03s i robić program licząc na te same wyniki?
k03s i tak mozesz zamontować ale tak czy tak przy tych 200 to seryjny IC bedzie puchł, wiec potrzebny bedzie fmic, DP sie przyda jak chcesz aby w miare dobrze wstalała, tip takze przydatny :)
a jak wyglada taka sprawa: czy po zamontowaniu k03s zamiast k03 od razu trzeba jechac na program, czy geeneralnie mozna jezdzic na zmienionym turbo bez korekty i niczym to nie grozi? wiadomo ze wieksze turbo zaklada sie po to zeby zrobic wiecej mocy po wirusie, ale nie od razu kraków zbudowano i kaske trzeba jednak odlozyc a to moze potrwac :)
Mozesz jezdzic spokojnie bez programu
Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
Jeśli ktoś z forum chciałby zrobić "chip" i mieszka w okolicach Płocka to mam namiary na kogoś kto zrobi tanio i dobrze program ;)
Panowie takie pytanko, instalacja gazowa do S3 po chipie na ~250KM to trudny temat do ogarnięcia?
Zastanawiam się ponieważ gdzieś w sieci znalazłem opis jednej z S3 i właściciel pisał, że na zbiorniku gazu ~37litrów robi 250-270km. Licząc gaz po 2.50zł to 270km robi za ok 90zł. Ja teraz Hondą robię 180 za 100zł w PB, wiec dla mnie byłaby to istotna oszczędność w jeździe. Może ktoś sie podzielić jeszcze spalaniem w LPG?
Esa spala w trasie 9- 10L , w miescie 15L trzeba liczyć :)
Dane podane na podstawie dziesiątek 1.8T quattro które się przewinęły i raportów klientów.
Co dodatkowo trzeba zrobić w a3 8p 140km cr aby uzyskać 170km cr oprócz wymiany turbiny? Czy po chipie ze 140 na 170 efekt będzie taki sam jak w seryjnym 170 i czy polecili byście firmę unitronic do chipa w warszawie?
u mnie seryjne s3 AMK pali 12L w mieście
Witam,
odkopuje ale mam pytanie. Co sądzicie o chipie(program) do a3 99r 1.9 tdi 110KM AHF ? Czy się opłaca, jaki mniej więcej będzie przyrost mocy, koszt programu(tak mniej więcej) ? Czytałem temacik ale nic nie znalazłem na temat takiego silnika. Może ktoś z doświadczenia wie ?
Siema. Słabo czytałeś. Śmiało do 140 koni i 300-320 niutonometrów. Zależy kto Ci będzie robił soft, profesjonalne firmy robią za ok 1200zł, w ahf jest na 99% msa15, czyli jest na kościach 29f010, a więc trzeba lutować. Pamiętaj by poprosić tunera by max moment z 1800 przeniósł na 2200-2300 obrotów, to dwumas jeszcze dużo ci posłuży. Jak będziesz korzystał z usługi jakiegoś ogarniętego kolegi to niech ci nie wgrywa gotowca, bo tam tylko ropą straszliwie jest podlane.
Panowie mam 1.9tdi 130km ASZ od czego zacząć co wymienić co wsadzić ? Czy opłaca się zakładać filtr stożkowy ? czy wycinać kat i robić przelot?
Witajcie Panowie
Czy ktoś miał do czynienia z tą firmą?
www.rs-tuning.pl
Dzwoniłem tam i co dziwne jest że powiedzieli że chip z hamownią zrobią w cenie 500 -550 zł co jest trochę dziwne przy cenach konkurencji a jakiś opinii o nich niemożna przeczytać na necie zbytnio, wiec miał jeszcze ktoś może styk z ta firmą? :)
A zna ktoś Car Connect, np z Elbląga?
Fajnie byłoby coś o nim wiecej wiedzieć. Robi to jeden gość. Wydaje sie kumaty w temacie bo wszelakie usterki elektroniczne usuwa z miejsca. Tematy szarpań przy dojeżdzaniu, cięzki rozruch na ciepłym zimnym jest mu znany. Programuje sondy itp itd. Ale niech jeszcze ktoś coś napisze jak miał z nim doczynienia. Programuje
Witka Panowie.
Naczytałem się tych postów na wielu forach - zamierzam zrobić program w mojej A3 8L 1.8T (AUM).
Niestety mam dylemat - gdzie w Warszawie NA CHWILĘ OBECNĄ polecicie mi pojechać.
O VTG czytałem wiele negatywnych opinii, O Rogalu (R-Performance) czytałem, że jest ok w sensie że zna się na rzeczy, ale też miał różne przygody (Seat Toledo).
Najmniej negatywnych opinii znalazłem o Masters Tuning (choć były też i negatywne).
Problem w tym, że większość wątków jest z przed paru ładnych lat, z tego względu chciałem was poprosić o ŚWIEŻE opinie osób które w ostatnim czasie robiły program na terenie Warszawy i okolic.
Kogo polecacie, co robiliście, jak wyszło, jaki był koszt i czy jesteście ogólnie zadowoleni.
Z góry dzięki za info!
Piona!
******ście - tyle się dowiedziałem że szok!
ja robiłem u Witka (R-performance) i jestem zadowolony, jednak nie był to zwykły chip tuning.
Dobra podzwoniłem po kilku miejscach i od razu mogę powiedzieć że Masters odpada bo krzyknęli mi 1900PLN za program i hamowanie i najbliższy termin za 2 tygodnie - śmiech na sali. Do wyboru zostawiłem sobie DR Tuning. Cena 1000PLN oraz R-Performance - cena ta sama (ale dużo pozytywnych opinii). Jestem już umówiony w R-Performance więc dam znać we wtorek co i jak ;)
Piona!
Osobiście nie Polcecam Ani Mastersów ani R-perfomance. Dr-Tuning nie znam ludzi.
Dwie pierwsze firmy wiecznie chore terminy i zawyżone wyniki nawet do 20km
Ja tam na termin nie narzekam, dzwoniłem wczoraj i wstawiam w poniedziałek. Co do wyników to nie wiem, ale z racji tego, że nikt z forum nie polecił nikogo konkretnego to jadę do R-Performance (oni przynajmniej na 74 opinie mają tylko jedną negatywną). Do tego cena normalna, a nie kosmos. Jak będzie z wynikami to się okaże.
Pytankoo mozee ktos sie tym zjamuje i ma orginalny program do sterownika BOSCHA o numerze 0 261 206 434 kupiłem niedawno swoje Audi ktore jest po chipie a chciałbym wrocic do serii oczywicie moge zapłacic bardzo prosze o pomoc..
Witam, jestem zainteresowany chip tuningiem w mojej A3 1.6 97'. Jestem zielony w tym temacie więc zacznijmy od tego czy można ją z chipować? Jak tak to do jakiej mocy da radę? Zadowoliło by mnie 125-150. Jak cenowo to by wyszło? Gdzieś coś w Łodzi, ewentualnie okolice?
poczytaj i ew.tam kontynuuj
http://www.a3-club.net/forum/showthr...19#post1479019
Takie szybkie pytanie jeszcze polecicie gdzie w Łodzi lub okolicach zrobić chiptuning?
Nie no na pewno coś da się zrobić? A powiecie gdzie polecacie ten chiptuning w Łodzi ewentualnie okolicach zrobić? To nie dla mnie i zalezy mi na czasie żebys się dowiedzieć
Szkoda pieniędzy, może ugrasz 2-3KM w wolnossaku
No rozumiem, gdzie polecacie zrobić w Łodzi lub okolicy chiptuning?
tu masz tunerów
http://www.a3-club.net/forum/showthr...15#post1452015
Mam okazję zrobić chipa w swojej a3 1.8T AGU, lecz bez hamowni.
Sprawa wyglada tak że znajomy ma elektronika który pracuje w Austrii w firmie zajmującej sie chip tuningiem i jakby był w Polsce to by mi mógł wgrać mapę po okazyjnej cenie.
Miałem okazję jeździć paroma autami w których wgrywał mapy lecz byly to TDI'ki.
Co o tym sądzicie?
Witam
Wiem że może głupie pytanie albo już było ale da się ogólnie kablem z czytać mapę silnika ? Nie raz czytałem na forach że z czytują mapę swoja i wgrywają np od 130 realne to ? Mam kabel HEX+CAN Dual-K&Can Rev.B i VCDS 15.7 a i jeszcze jedno "mądre" pytanie :) wcześniej miałem zwykły kabel od viakena i on potrafił w starym pasku b5 połączyć się z licznikiem i zmieniało dane ale wiem że tam zupełnie inny licznik i z moim jaegerem się ten kabel nie łączył. Tym nowym kablem vcds kanał 17 itd adaptacje pokazuje mi stan licznika ale przy test robi się error jakiś pin kod wcześniej potrzeba wbić ? Czy po prostu nie ten kabel itd ? wiem że can commander też coś takiego potrafił ale tam zupełnie inny kabel tak ? Z góry dzięki za pomoc i rady
Cześć wszystkim
Na początku następnego miesiąca będę robić program do mojej a3 1.8T Ambition. Pytanie czym mógłbym ją bardziej podrasować aby wynik wyszedł jeszcze lepszy oprócz przelotu np? Na ten moment wymieniłem mu świece, olej, odme, uszczelke pod zaworami i będę oglądał się jeszcze za cewkami żeby był w 100% przygotowany pod program.
dp i tip ;)
Tip coś da sam ?
po tip twardym wydechu 3 cale całym i fmic na seryjnym programie wypluła mi 250hp 340nm więc daje i to sporo
ja mam to samo tylko sylikonowy TIP Wydech 3" początek reszta 2,5" komplet MG Motorsport na dwóch tłumikach wtryski 380cc FMIC wypluło przed programem 170KM 250NM po programie 210KM i 340NM tylko muszę założyć z kwasu TIP. MG Motorsport mi już go robi także powinno być lepiej program robiony w Comp Sport Bielsko :) pojadę na powtórne schamowanie może coś poprawią to opiszę jak wyszło :D
PS: Także polecam zmiany opłaca się :)
Samo DP podobno potrafi dodac z 10 koni, do tego kup sobie ECU z silnika AJL (180 koni na przepustnice na linke jak w AGU), to chyba najtanszy sposob na dodanie troszke mocy. JAk silnik zdrowy i turbo to powinno po takim zabiegu wypluc ze 190 koni, a przynajmniej masz fabryczna mape.
Panny..
mam chłopaka co robi chipsy za 3 stówki bez hamowni.. znajomy zachwala go, a jak jest naprawde... da Rade tak zrobic czy nie bardzo?
naprawdę jest tak że później powstają nowe wątki(są na forum) a w nich płacze i lamenty że auto po gotowcu zdechło/turbo umiera/brakuje mocy/nie odpala...
program pisze się pod dane auto w którym mam być a nie byle "po łepkach"
pamiętaj że "chytry 2 razy traci"