Lałem przy LPG, jak najbardziej ok
Siemanko pisałem wczesniej ale nadal mam dylemat co do oleju, będę wymieniał w najbliższym czasie, dziś odbieram od mechanika ponieważ wymieniłem rozrząd jutro bym chciał powymieniać oleje, filtry, mianowicie do tematu Audi 1.8T 150km AUM rok 2001. Samochód bedzie jeździł i w mieście i w trasie ( w mieście więcej) lubie też depnąć w podłogę i mam dylemat jaki olej wybrać mechanik mówił mi coś o 5w30 syntetyku, na forum czytam że 10w40, 5w40 no nie mam pojęcia co wybrać co polecacie ? Przebieg wdg licznika mam 202000tys ;)
Siema
Mam a3 z 2000 r po lifcie z silnikiem 1.9 TDI 110km ASV z przebiegiem 340.000 km. Regenerowałem nie dawno turbosprężarkę a teraz chciałbym wymienić olej w silniku tylko nie wiem jaki był do tej pory i nie bardzo wiem jakim go teraz zalać czy patrząc na przebieg to chyba będzie półsyntetyk ale nie wiem jaki konkretnie i z jakiej firmy wybrać prosiłbym o pomoc ?
Panowie, koleżanka z forum potrzebuje pomocy w wyborze oleju do swojego A3, pomóżcie szybciutko :D
marka: AUDI
model: A3 8P
rocznik: 2003
pojemność: 2000 ccm benzyna FSI
moc: 150 KM
przebieg: 227 000 KM (według licznika)
modyfikacje silnika/systemu zasilania paliwem: brak
zużycie oleju na 1000 km: brak danych ..
jaki olej używałeś poprzednio: 0W30
jak i gdzie użytkujesz auto: raczej miasto, niskie przebiegi
czego oczekujesz od oleju: idealny do auta na krótkie dystanse w mieście
jakim budżetem dysponujesz: do 250 zł za 5L
Adams z powodzeniem motul 8100 x-clean 5W40 i będzie fruwać.
Hej wiem jaki olej zalać kolega mi tutaj na forum podpowiedział (Motul 8100 X-clean+) tylko się zastanawiam ile wchodzić oleju do silnika bo nie wiem ile zakupić .. ? i jakby ktoś mógł mi podpowiedzieć ile do skrzyni biegów potrzeba wlać (Motul SAE 75W80) ?
Audi a3 (oczywiście)
1,9Tdi
88tys/mil
rok 2007
Pozdrawiam Michał
skrzynia
http://www.a3-club.net/forum/showthr...skrzyni/page12
silnik 1.9 to 4,5litra
Panowie i Panie. Samochód świeżo kupiony. Założony tydzień temu gaz i pytanie, jaki olej?
marka: AUDI
model: A3 8L
rocznik: 1999
pojemność: 1.6
moc: 101KM
przebieg: 180 000 KM (według licznika)
modyfikacje silnika/systemu zasilania paliwem: założony lpg.
zużycie oleju na 1000 km: brak danych ..
jaki olej używałeś poprzednio: PODOBNO 10w40
jak i gdzie użytkujesz auto: raczej trasa, 10-15 tysięcy km rocznie.
czego oczekujesz od oleju: żeby był dobry.
jakim budżetem dysponujesz: nie mam pojecie 80, 100 zł?
Motul, Valvoline, Millers. Filtry Knecht, Mann i powinno grać ;)