nikt nie musiał dłubać, w tych lampach był 2 rodzaje kleju
Printable View
nikt nie musiał dłubać, w tych lampach był 2 rodzaje kleju
czyli niefart pech :/ jakiś pomysł jak to rozkleic?
Powiedz jaki masz rok produkcji lamp (wybite na obudowie nad otworem na silniczek).
Każdą da się rozkleić, przy niektórych trzeba się troszkę pomęczyć niestety ;)
09 i strzałeczka skierowana na 4
Łoo funkiel nówki, na bank twardy klej.
mogę Ci to rozkleić i przygotować pod nowy klej, jak coś to PW ;)
Wczoraj odebralem swoje poliftowe lampy. Wszystkie zaczepy cale, dekielki tez, jedynie mocowania silniczka do wymiany, oraz to co widac na zdjeciu. Jakies pomysly "co autor mial na mysli" cementujac regulacje? Wewnatrz lampy wszystko wyglada ok, gwint na srubie od regulacji jest caly. Rozumiem ze do rozebrania lampy musze ta regulacje uruchomic, zeby moc odlaczyc odblysnik i soczewke, prawda? Rok lamp 2002, klej na szczescie miekki, nie wygladaja na rozbierane przez kogos. Planuje je porzadnie wyczyscic, spolerowac, co do malowania srodkow musze sie jeszcze zastanowic, ladnie dopieszczone chromy tez ladnie wygladaja. Chcialbym je skleic na oryginalnym kleju, stad pytanie do osob ktore sa obcykane w rozbieraniu tych lamp, czy przecietny zjadacz chleba sobie ze sklejeniem na oryginalnym kleju poradzi na tyle zeby nie parowaly?
http://naforum.zapodaj.net/images/6566f0bf99cc.jpg
jak masz robić je na tip top, to pasuje regulację naprawić, ja bym tez sprawdził czy soczewki nie wypalone i ewentualnie wymienił.
żeby wyjąć odbłyśnik, regulacji nie musisz naprawiać, zejdą i tak bez problemu,, trzeba tylko od srodka wypchnąć gumki.
Co do klejenia na ori kleju, to chyba jest duży problem tych lamp, żeby potem nie parowały, powiem tak, albo Ci się uda albo nie :)
btw. fot nie widać
W takim razie jeszcze 2 pytania:
-czy przewody razem z kostka w lampie wyciagacie przed rozklejeniem lamp? W TYCach ta kostka siedzi dosc luzno i bez problemow mozna ja wyjac, natomiast w hellach sciskajac 3 zatrzaski nie udaje mi sie wyciagnac kostki
-oczywiscie chce od razu wypolerowac klosze, nie moge znalezc miejsca gdzie moglbym dostac papier scierny na rzep w okolicach gradacji 1500-2500, na rzep widze tylko 40-200. Gdzie sie zaopatrujecie w taki papier, czy moze robicie polerke recznie?
Po co ją chcesz wyciągać? Najlepiej ścisnąć górny duży zaczep i pociągnąć za gniazdo wtedy wyjdzie.
Jak będziesz robił pierwszy raz to lepiej wyszlifuj klosze ręcznie, bo porobisz kółeczka od papieru na krążku.
W necie najlepiej zamówić takie papiery na rzep.
Miales racje, recznie papierem do 2200 dojechalem, teraz mam rowny klosz koloru mlecznego :) chce na jutro zamowic sobie cos do zrobienia polery na blysk, co sprosta moim wymaganiom? :) myslalem nad krazkiem filcu (do ostatecznej polery chyba musi byc dosc twardy material?) oraz lekkoscierna pasta.. prosze o sugestie