MucikV - Ciężko jednoznacznie powiedzieć jaką. Na pierwszy raz wybrałbym powłoke łatwa w aplikacji i docieraniu.
http://www.detailer.pl/sklep/powloki...ml-reload.html
Ta powłoka jest dość łatwa w aplikacji ale za to trwałościa nie grzeszy :)
Printable View
MucikV - Ciężko jednoznacznie powiedzieć jaką. Na pierwszy raz wybrałbym powłoke łatwa w aplikacji i docieraniu.
http://www.detailer.pl/sklep/powloki...ml-reload.html
Ta powłoka jest dość łatwa w aplikacji ale za to trwałościa nie grzeszy :)
Dobra , a w tej kasie bedzie coś trwałego , interesuje mnie główne szklisty połysk i oczywiscie jakaś wytrzymałośc koło roku intensywnego uzytkowania i mycia
Max protect UNC-R - troche trudniejsza aplikacja ale trwałość wieksza :)
dzieki z pomoc
Mam pytanie z innej beczki. Niestety ale nie mam możliwości mycia samochodu w warunkach domowych. Chciałbym wywoskowac samochód, lecz nim dojadę z myjni to zakurzy się i narobie więcej złego niż dobrego. Pozostaje mi korzystanie z usług i oddania samochodu na profesjonalne woskowanie, czy może wy macie jakieś sposoby którymi moglibyście się podzielić? Generalnie jestem ciekaw czy da się zadbać odpowiednio o samochód pod względem detailingu mając wyłącznie do dyspozycji płatne myjnie. Myślałem o metodzie na dwa wiadra, ale nie wiem czy to wypali.
Według mnie co do mycia to jest dobrym rozwiązaniem podjechać na myjnie bezdotykowa, zapytać właściciela myjni czy jak podejdziesz wieczorkiem ze swoimi wiaderkami to krzywda nikomu sie nie stanie 🙂
Kup mu za to flaszkę i tyle 🙂
Polecam również kupić sciere "water magnet" i ze 4 dobre fibry , umyc porzadnie myjka na stacji (najlepiej miec jeszcze jakąś pianownice ręczną ), wode usuwac magnetem, potem przetrzec nawet lekko wilgotny lakier ipa jesli chcesz trwalszego efektu, jak nie to chwilke poczekać>woskować>dorzeć > i przelecieć quick detailerem
Podjec na myjnie po 22 wtedy nikogo nie bedzie i myjesz jak chcesz .
Tak tez zrobię ;)
Panowie czego uzyc do tłustych plam na lakierze? Nie wiem od czego one sa, próbowałem cleanerem to usunac ale nie schodzi. Macie jakies pomysly? Ciezko mi to uwidocznic na fotce
APC w lekkim stezeniu
Mam Red Devila. Bedzie dobry do tego? W jakich proporcjach go rozrobic?
Jaki wosk polecicie mi do czerwonego Lakieru ?
Myślałem nad:
POORBOYS Nattys Paste Wax RED czy może coś z COLLINITE będzie lepsze #476s lub WAX #915
Ja polecam fusso coat soft 99.
Na czerwonym moim zdaniem najlepszy efekt dawał harly wax 🙂
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ea33f14f68.jpg
Ile wosków to tyle opinii. Grunt to twardy wosk na bazie carnauby. Tyle w temacie. Poza tym sam wosk do nie wszystko bo dobra polerka lakieru przede wszystkim! Wosk to tylko wykończenie 😉
tapnięte z S7 edge
Tak wiem o tym mam zamiar zrobić też najpierw polerke, a do tego co mi polecicie ?
I dzięki za podpowiedź rozejrze sie tak jak piszesz z czymś na bazie carnauby
czym usunąć naklejkę, żeby nie został ślad po kleju?
Panowie mam w wnętrzu położony poorboy NL. Jakiś detailer żeby od czasu do czasu tylko przetrzeć mikrofibra bo poorboy kładę zawsze po dokładnym czyszczeniu apc i szukam czegoś do odświeżania tego. Adbl interior będzie ok czy coś innego?
Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
ADBL interior WOW jak najbardziej 😉
tapnięte z S7 edge
Interior WOW to dresing do szybkiego odświeżenia jest interior qd ;)
TapTap from G2
Okej dzięki za informację.
Jeszcze raz zapytam o polerke bo jeszcze sie nie zdecydowałem:
Czy taka będzie nadawała sie dla początkującego ? http://www.elakiery.pl/prod/175,1373...16-ens-3201200
Moge kupić używaną w dobrej cenie i sie zastanawiam
Pisałem Ci kiedys o maszynach rotacyjnych oraz typu Dual Action.
Ta ktorą wymieniłeś to rotacja. Gwint m14 - czyli pod kazdy jeden backing pad. Krzywdy nie zrobisz, jak masz jakąś "okazje" możesz wziąć :P
Skoro już ktoś poruszył ten temat mam jedno pytanie. Do czego służy i jak używać tego qd do wnętrz? Przykładowo na wiosnę plastiki czyszcze APC i nakładamy dresing a po jakimś czasie jak dresing umiera przecieram tym qd i nakładamy dresing? Czy ten qd niby czyści oraz zabezpiecza i po nim nie nakładamy dresingu?
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
QD tylko odświeżasz wnętrze. Dla przykładu, masz zakurzona deskę, przebierasz QD zeby apc nie zmywać dressingu.
Nie wyobrażam sobie nie odkurzyć detailingowo auta co 2 tygodnie i przy tym wyczyścić wszystkie plastiki oczywiście pędzelkiem APC i później dopiero jaki kol wiek dresing. QD do wnętrza to dla leni. I musisz koniecznie odkurzyć przynajmniej plastiki dopiero przelecieć je mf z tym niby QD na to już nie kładź żadnego dresingu bo zrobisz kanapkę w postaci starego chleba z wiejską szynką ;)
O.k więc jeśli dresing wytrzymuje powiedzmy trzy miesiące to zamiast czyszczenia za każdym razem APC mogę przetrzeć tym QD i nakładać dresing? A takie dokładniejsze czyszczenie APC powiedzmy dwa razy do roku? Czy przed dresingiem zawsze APC?
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Moim zdaniem przed nałożeniem dressingu powinno sie użyć apc. Inaczej sie trzyma 100% czystej powierzchni.
QD tylko odświeżyć pomiędzy nakładaniem dressingu co pół roku tak jak mówisz 🙂
Można używać Poorboy's natural Look do skóry przy drążku zmiany biegów? ;)
Można i jak najbardziej wskazane 😉
tapnięte z S7 edge
Panowie pytanie, po umyciu piana aktywna przystepuje do mycia recznego. Mam nalozona powloke od Nanolex, jak splukam samochod po myciu recznym nakladam washcoat i po ok 5 minutach splukuje calosc i teraz pytanie czy mozna zastosowac cos na usuniecie zaschnietych kropelek wody po osuszeniu?
Quick detailer 😉
tapnięte z S7 edge
Dlaczego tak sądzisz? Co innego założysz? Gołą fibrą będziesz jeździł po lakierze? Po powłoce? Nie polecam!
tapnięte z S7 edge
Byłem w kilku miejsach detailing'owych i były różne opinie wiec jestem ciekaw i waszych
Ewentualnie możesz użyć reloada który sie kładzie na powłokę zeby ja "serwisować i uzupełnić"
Nie słyszałem jeszcze teorii zeby QD zapychalo powłokę.
Na ślady po twardej wodzie może spróbuj poprostu ciepła wodę 😜
Ale napewno unikaj waterspot remover 😜
Witam zamierzam wyczyścić wnętrze mojego samochodu najbardziej plastiki i dywaniki tylko nie wiem jakiego stężenia apc użyć żeby nie zepsuć niczego? Wnętrz całe czarne sline.
Wysłane z mojego MHA-L29 przy użyciu Tapatalka
Zależy jakie apc.
Na początek uzywa sie delikatnych stężeń i przechodzi do mocniejszych jeżeli poprzednie nie zdają egzaminu.
Zacznij od 1:20
Ja używam przeważnie 1:10 i jest akurat
Przy granatowym na plastikach pod kierownicą nawet 1/25 przebarwia już. Ale po nałożeniu dressingu wszystko wraca do normy to tak żeby ktoś się nie przestraszył 😁
Pany coś dobrego do skórzanej kierownicy? Najlepiej na zasadzie: dać/popsikac na szmatkę i gotowe.
Nie musi być tanio, byleby ładnie usuwało zanieczyszczenia i nie było tluste.
Heko: colourlock soft/strong.
Maja tez chusteczki nawilżone softem.
Lub każda inna chemia do czyszczeni skory.
Raczej szczoteczka niz szmatka 🙂
Dzięki mordo a pokaz jaka szczoteczka to kupię od razu :D