-
Podmień inny licznik to się dowiesz czy to przełącznik czy licznik. Jeśli masz wadliwego Jaegera to w ciemno obstawiałbym ,że to wina licznika.
Wymiana silniczków nie przynosi efektów bo to 1/2 usterki bo zazwyczaj drugą częścią jest wadliwy procesor dlatego lepiej nie bawić się w naprawy tylko zmienić licznik na VDO.
-
Witam mam taki problemik z moim licznikiem w skrocie wszystkie wskazowki kłamia.
wskazówka od temperatury pokazuje mi 100 od paliwa czesto mam non stop full predkosciomierz po podlaczeniu kompa wciskajac pedal gazu na 2000tys obrotow komp pokazuje ze mamy 2500 predkosciomierz oklamuje do 40 km/h wyswietlacz jak jest zimno dziala jak sie nagrzeje w aucie nic na nim nie widac.
teraz moje pytanie gdzie moglbym sie dowiedziec jaki naprawde powinnienem miec licznik w aucie ten co mam w tej chwili nie jestem tego pewien ze to jest ten wlasciwy badz moze jakies propozycje jak ten naprawic ??
-
Cześć,
Ostatnio mam dziwną przypadłość związaną z licznikiem... mianowicie w momencie odpalenia auta podświetlenie działa całkowicie prawidłowo, natomiast jeżeli przejadę jakiś odcinek(3-5km) to podświetlenie nad wskaźnikiem temperatury silnika przygasa... zauważyłem też że miga mi dolna część obrotomierza(wszystkie parametry wyświetlane są prawidłowo). Podobny problem dotyczy podświetlania tablicy rejestracyjnej, po przejechaniu jakiegoś odcinka zaczyna migać(wewnętrzne światła działają prawidłowo)...dodam że akumulator mam świeżo wymieniony... ma ktoś może jakiś pomysł co to może być? Bardzo dziękuję za pomoc! ;-)
-
Witam mam taki problem z licznikiem w moim świeżo kupionym a3 8L 1.9 tdi 90km, poprzedni właściciel stwierdził że stało się to nagle a mianowicie wskazówka obrotomierza po zgaszeniu pojazdu opadła pionowo na sam dół o zaniża dość sporo obroty silnika, wskazówka od prędkościomierza również oszukuje (jadąc ok 80km/h nawigacja pokazuje jakieś 96, przy 100kmh w aucie navi pokazuije okolo 120), rezerwa zapala się gdy w baku jest jeszcze powyżej 1/4 paliwa. Czy ktoś potrafi powiedzieć co się mogło z nim stać?
-
A jaki masz licznik dokładnie?
-
przepraszam za wczesniej, nie dodanie zdjęcia, musiałem coś przeoczyć
http://i65.tinypic.com/afacyo.jpg
-
U Ciebie jak w większości aut z tego okresu produkcji powodem jest wadliwy fabrycznie licznik Jaegera. Najlepiej wymień ten licznik na VDO i od razu FIS będziesz miał jak dołączysz wiązkę i manetkę.
-
Szczerze mówiąc to nie zależy mi na takim zbędnym bajerze, głównie chodzi mi o to żeby prędkość i obroty pokazywało poprawnie, czy wskazówki idzie jakoś ustawić/wyzerowac?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
-
może wpierw zrób test zegarów aby wykluczyć uszkodzenie silniczków lub licznika
https://youtu.be/DnsbIKHg9k4
-
będę musiał tego dokonać jednak nie posiadam komputera diagnostycznego, chciałem najpierw zrobić coś samemu gdyż aktualnie jestem w holandi a tutaj sobie dość sporo liczą za usługi warsztatowe.