Jesli masz vaga to sprobuj przekodowac pompke na wartosc 15181 i zakodowac na nowo kluczyk. Daj znac co sie stanie.
Printable View
Jesli masz vaga to sprobuj przekodowac pompke na wartosc 15181 i zakodowac na nowo kluczyk. Daj znac co sie stanie.
wsiadłem do auta i wszystko posprawdzałem teraz napisze co nie tak
-nie da sie opuscić szyb
-nie moge z pilota otworzyc auta
-podczas jazdy!!!! mruga ze mam otwarte lewe drzwi i bagażnik:O :|
-pompka w ogóle nie buczy
o co chodzi auto stało sobie spokojnie na placu...:(
No to teraz juz wiemy ze pompka ci sie posypala i jest do wymiany. Pewnie rowniez nie masz swiatla wewnatrz auta. Za to wszystko odpowiedzialna jest pompka centralnego zamka. Przewertuj caly temat tam sa opisane te same przypadki.
Wyciagnij te pompke i zobacz czy nie ma tam wody przypadkiem, jesli jest, byla to osusz moze jeszcze sie ja da uratowac, choc w to watpie.
SUPER!!!! teraz leje jak z cebra a szyby !!SAME!! mi sie otworzyły pomimo ze było wyłączone auto... możliwe ze gdzieś jest jakas uszczelka nieszczelna tak??
wsiadłem do auta i zamknąłem szyby, potem otwarłem i zamknąłem do połowy w połowie stanęło i ani rusz:O (jak wsiadałem godzine temu to nie umiałem ich otworzyc...) o co chodzi.....
to znak ze masz mokrą pompkę i sama Ci zwarcia robi, jak dasz rade to zamknij szyby i odłącz pompkę do czasu kiedy nie przestanie lać, wtedy weź się za naprawe.
czyli ze jest szansa ze bedzie działac??
najpierw spróbuj wysuszyć, u mnie zawsze działa jak wysusze i spsikam wtyczki preparatem do czyszcenia styków.
a co mogło byc powodem?? i co zrobic zeby wiecej juz sie tak nie robiło...
napisz czy się powiodło bo to najważniejsze. U mnie przyczyna zwarć jest wilgoć na pompce, woda może się tam dostać na dwa sposoby, albo poprzez rozszczelnienie sąsiadującego z pompką wężyka od sprysku tylniej szyby, albo jak to ma miejsce u mnie, poprzez dziurę w uszczerbionym nadkolu podczas dużych opadów deszczu oczywiście podczas jazdy. Jeżeli ktoś zna inny powód pojawienia się wilgoci niech napisze. Pozdrawiam
ok napisze;) etanol tylko chodzi o to ze auto stalo od niedzieli i nikt go nie ruszał a wariowac zaczeło w czwartek...:/