Czy wie ktoś czemu po wciśnięciu i przytrzymaniu przycisku auto temperatura wyrównuje się po obu stronach ale do temp. psażera?
Czy trzeba zmienić coś w kodowaniu żeby wyrównywała się do temp. kierowcy?
Printable View
Czy wie ktoś czemu po wciśnięciu i przytrzymaniu przycisku auto temperatura wyrównuje się po obu stronach ale do temp. psażera?
Czy trzeba zmienić coś w kodowaniu żeby wyrównywała się do temp. kierowcy?
bo to był anglik/angielski klimatronik?
Możliwe, że angielski klimatronik bo ktoś grzebał przy wyposażeniu i ubyła też nawigacja...
Można to zakodować poprawnie czy potrzebny inny klimatronik?
Panowie mam taki problem, a mianowicie nie włącza mi się ECON gdy temperatura spada poniżej +5 stopni. W zeszłym roku działało i włączał się automatycznie, teraz mimo -7 stopni ECON się nie włącza.
Hmm, a to powinien? U mnie też się nie włącza.
Witam, od jakiegoś czasu mam problem z climatronikiem nie mam na razie czasu żeby go podpiąć pod komputer dlatego pisze bo może ktoś już sie spotkał z takim problemem, a mianowicie. Ide rano do samochodu po pracy dmuchawa sie załącza samochód sie nagrzewa zaczyna dmuchac coraz bardziej ogólnie działa jak należy aż do momentu kiedy np. stane przy sklepie wyłącze zapłon wsiadam oczywiscie zapłon a dmuchawa nie żyje kreski od siły duchania idą do góry a dmuchawa nic po przejechaniu kilku kilometrów znowu zaczyna działac normalnie zdaża się już to coraz częściej a wiadomo przy takiej pogodzie to troche lipa tak jak by się zawieszała a zaraz odwieszała. Czekam na jakieś info może miał już ktoś taki problem
pzdr
w warsztacie masz opis czyszczenia wentylatora, bo on ci się przyciera i dlatego się blokuje.
Zrob adaptacje i zobacz czy wyskocza jakies bledy.
Witam,
mam problem z układem klimatyzacji. Objawia się w ten sposób, że: nie chłodzi, nie osusza powietrza, a także wydaje mi się, że nie trzyma zadanej temperatury i grzeje bez opamiętania. Dodam jeszcze, że funkcja ECON działa normalnie.
Podpiąłem vaga, który wykazał następujący błąd:
1 Fault Found:
01232 - A/C Compressor Regulator Valve (N280)
010 - Open or Short to Plus - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00101010
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 25
Reset counter: 226
Mileage: 65559 km
Time Indication: 0
Date: 2014.11.24
Time: 19:05:21
Freeze Frame:
Load: 50.0 %
Current: 0.000 A
Ze względu na przestudiowanie wątku wiem, że to problem z zaworem czynnika klimatyzacji i prawdopodobnie jest on do wymiany (w serwisie, ze względu na konieczność ponownego napełnienia klimy czynnikiem). Zanim jednak zakupię nowy zawór i go wymienię, chciałbym sprawdzić czy to nie kwestia wtyczki lub kabla.
W związku z tym pytanie: czy ktoś orientuje się jak to sprawdzić, np. za pomocą miernika prądu (na którym kablu i jaki prąd powinien być)?
Witam,
Przeczytałem pobieżnie cały temat i nie natrafiłem ani na problem z mojego audi ani na podobny.. Problem zauważony dziś przez mojego Tatę, był on pasażerem co rzadko się w audi zdarza :P. Problem mianowicie jest taki że nawiewu na nogi pasażera nie da się w żaden znany mi sposób wyłączyć, a w taką aurę jak dziś wieje po nogach zimnym powietrzem :/ (pomagał włączony obieg w kabinie, wtedy nie wiało zimnym, ale straszenie parowały szyby.) Dodam że nawiew na nogi kierowcy nie dmucha zimnym, chyba że się włączy nadmuch, ale wtedy leci ciepełko :). Miał ktoś z was podobny problem? Wiecie jak temu zaradzić. Na chwilę obecną zatykaliśmy nawiew leżącą w samochodzie poduszką, co i tak nie dawało zadowalającego efektu..
Z góry dziękuję za pomoc.