nie ma takiej mozliwosci zebys zagrzal diesla do 90 przez jeden kilometr... tym bardziej przy tych temp. zwnetrznych
no chyba ze pierw na jalowym pod odcinke mu dales przez jakis czas zeby cieplej bylo ? :)
Printable View
nie ma takiej mozliwosci zebys zagrzal diesla do 90 przez jeden kilometr... tym bardziej przy tych temp. zwnetrznych
no chyba ze pierw na jalowym pod odcinke mu dales przez jakis czas zeby cieplej bylo ? :)
Też wydało mi się to niezbyt prawdopodobne i logiczne, bo chyba nawet coś takiego jak zwykła woda w czajniku potrzebuje więcej czasu żeby się zagotować:P No ale wolałem zapytac bo może ktoś juz miał takie przygody jak ja dzisiaj:P
Hhehe nie nie, nic z tych rzeczy, na jałowym postał kilka sekund jak zamykałem garaż więc nie dawałem mu w palnik żeby na siłe silnik nagrzać:P
proponuje pierw zaczac od czujnika nie jest to duzy wydatek ( a wymienisz sobie sam )
jesli problem nie minie to trzeba bedzie gdzie indziej szukac przyczyny
No i tak właśnie zrobie ale to dopiero we wtorek (yyy raczej środe) bo teraz to już za późno żeby wykombinować nowy czujnik, dzięki za pomoc:-)
Witam podpinam się pod temat. dzisiaj zmieniłem w moim AGR czujnik temp. bo nie zależnie od temp. na zewnątrz nie grzał świec (kontrolka natychmiast gasła a przy 0*C i mniej powinna chwilkę się poświecic i zagrzac te swiece...chyba). no i wymienilem ten czujnik i niby wszystko ok ale jak złapie 90 st. to jak delikatnie jade albo gdzies z górki spada mi na 80 st. na klimatroniku na kanale 49 79-82*C a na 51 90*C. termostat zmienialem na wiosne na wahlera, nie wiem moze sie za wczesnie otwiera, albo ten czujnik wadliwy (oryginał VW AUDI), czy poprostu tak ma byc...
witam. opisze swoja sytuacje jakis czas temu wymienilem licznik na nowke tzn 3 miesiace temu chyba, 3 dni temu wymienilem czujnik temp. plus plyn. i tu juz mnie zaczelo zastanawiac gdyz wentylator mi sie wlaczyl przy 80c wg zgarow. i za choinke nie chcial mi sie dogrzac do 90c. czytajac forum domniemam ze prawdopodobnie zostaje mi jeszcze termostat do wymiany. Napisze ze przed wymiana czujnika mi temperatura wariowala na zegarach.
Co o tym sadzicie. I czy kanal 49 jest od temp plynu przy klimatroniku majacym 89 kodow?? a silnik jak w opisie :-) pozdrawiam
no ja mialem podobny problem jak u Ciebie wymienilem najpierw czujnik temp , tylko na kompie sie skasowal blad ale dalej bylo niedogrzanie . nastepnie jeszcze wymienilem termostat i juz jest wszystko dobrze. :))
czyli termostat i czujnik wyminienilem i gra gitara.. laczny koszt to ok 60zł
nie, nawet jak błąd będzie, a czujnik będzie już sprawny to wskazania na zegarach będą prawidłowe.
Mam ten sam problem po przejechaniu trasy 120km wskazówka temperatury płynu chłodzące go podnosi się tylko do 70C, myślałem ze to czujnik i wymienił , ale to nic nie dało dalej tak samo. Proszę o pomoc