no tak ale jak by sie zacial to by sie chyba nie krecil prawda ?? a on sie kreci
Printable View
Również u mnie słychać było buczenie, bo wentylator nie zawsze się załączał wraz z klimą (ten większy). Po naprawieniu wentylatora buczenie ustało.
EDIT: Skoro piszesz, że się kręci to może jednak trzeba napełnić klimę. Ale kręcą Ci się obydwa przy załączeniu klimy?
U mnie wkońcu jakiś VAG coś pokazał, jeden silnik wentylatora wg VAGa jest zablokowany. Cokolwiek to znaczy.
Natomiast drugi pracuje za dwóch i napierdziela jak szalony.
Dziś podpiąłem VAG-a u Damiana Wolki w Diesel Servis w Dyrdach i wiem coś więcej, "silnik 2 wentylatora, zwarcie na plusie".
A w ASO Skody wcześniej - ten sam błąd, tylko inaczej opisany, "Silnik 2 wentylatora, zablokowany/nie odpowiada" czy coś takiego.
Witam Serdecznie, mam pytanie do ludzi którzy mieli podobny problem co ja, podczas właczania klimy sprężąrka zaskakuje, wentylatory chodzą obydwa klima lekko chłodzi ale nie za mocno i po 5sekundach pokawia się bardzo niemiły dzwięk z lewej strony silnika okolice paska. Buczenie jest trwałe nie przestaje do czasu kiedy wyłacze klime co to może być sprężarka czy co znajomy mówi że może to być łożysko w sprężarce co wy na to, ktos miał taki problem i może mi pomóc?? Z góry dzięki C tego co czytam forum od 2h nie potrafie znaleźć odpowiedzi na moje pytanie co to może być. Ktoś może pomóc???
karczek4 Lepiej nie używaj klimy, bo możesz zatrzeć sprężarkę i podwoisz koszta naprawy. Jedź do jakiegoś ogarniętego w temacie serwisu klimy i tam Ci zdiagnozują fachowo.
A znasz może jakiś dobry serwis u was w poznaniu, jestem u was dosyć często to gdzieś bym tam podjechał bo u siebie na miejscu nic takiego nie mam.
karczek4,
jeszcze jeden post bez zastosowania sie do regulaminu i zarobisz ostrzezenie
juz jedno dostales i dalej nie daje ci to wogole do myslenia, zero poprawy