Która letnia będzie lepsza? ContiSportContact 5 czy Michelin Pilot Sport 3?
Rozmiar 225/40R18.
Czy może coś innego na lato?
Printable View
Która letnia będzie lepsza? ContiSportContact 5 czy Michelin Pilot Sport 3?
Rozmiar 225/40R18.
Czy może coś innego na lato?
Do 1.9TDI obydwie dobre opony.JA bym bral Conti.
To akurat właśnie nie do 1.9TDi, tylko 2.0TSI ;) Pacjent to leoś Cupra R, a tam to FWD więc zależy mi na tym by opona dawała radę. Conti będzie chyba ok, nie?
Czy ktos mial jakies doswiadczenia z oponami firmy KUMHO ?? Konkretnie chodzi mi o KU39.
Ja proponuje cos z dżapańskich :D Nie jestem sprzedawca, zeby ktos nie pomyslal ale osobiscie jestem zakochanych w tych oponach, oczywiscie nie we wszystkich.
Opona sportowa:
Yokohama S-drive - mialem sam na samochodzie i naprawde ciezko bylo mi ja poslizgnac na jakimkolwiek zakrecie. Starty tez miala wspaniale. Scieralnosc w miare ok. Przednie po jednym sezonie, ale troche pilowane na swiatlach okolo 1,5 mm zeszly
Yokohama Advan Sport - jeszcze lepsze i takie kupie jesli nie zdecyduje sie na semi slicki. Kolega jezdzil w Evolucji ok. 480KM i 600 NM i chwalil, a to dla mnie idealna reklama :D
Goodyear Eagle Assymetric - j.w tez sprawdzone na tym samym samochodzie
Semislick (to bardziej do ogolu bo ty chyba nie szukasz takich opon):
Toyo R1R - lepsze na wilgotne od R888 a podobna mieszanka
Federal - nie pamietam numeru ale bieznik jak R888, duzo trwalsze
Michelin Pilot Sport Cup - na te osobiscie poluje - pol bieznika normalne, pol semi slick :D
Jakie oponki, by osiągnąć mniej więcej taki wygląd na feldze 18x8? 225/40r18, 215/40r18, czy jeszcze coś innego. Nie chce naciągu opony, a raczej by była równa z felgą/delikatnie zachodziła. Krótko mówiąc coś takiego jak tutaj: http://imageshack.us/photo/my-images/851/99107617.jpg/
Gdzie Ty będziesz tym śmigał, w naszym kraju nie ma warunków na takie rozmiary opon.
Każda przejażdżka to prostowanie felg.