myje na 2 wiadra i nie sadze bym szkodził swojemu autu, chemia ok ale według wielu forów detailingowych glinka to podstawa
Printable View
myje na 2 wiadra i nie sadze bym szkodził swojemu autu, chemia ok ale według wielu forów detailingowych glinka to podstawa
Glinka pomału staje się przeżytkiem... jak nie polerujesz maszynowo lakieru to po glince możesz narządzić więcej szkód niż co warte. Ale oczywiście nie neguje bo sam używałem, tyle że później maszynka i ogień. Teraz nie chce już glinki widzieć 😉 spłukuję chemią na tłusto, czasem i dwa razy, odczekuję chwilę i spłukuję 😉
tapnięte z S7 edge
Komander, przetestuj clay sponge 🙂
Może zmienisz zdanie o tym ze glinki nie dotkniesz, ale Prickbort i deiroziner obowiązkowo przed 😜
Co myslicie o takim zestawie?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/068e26393971.png
Po wszystkim pójdzie jeszcze politura Poorboy's Black Hole i na to wosk Nattys Paste Blue,pacjentami bedą dwa mozna powiedziec blizniacze lakiery LZ9W I LZ9U ;)
ok to dzieki za rady bede pamiętał na przyszłość :) podpowiesz jaka powłokę stosowałeś na chrom i ile sie utrzymała? :D
- - - Aktualizacja postu - - -
czy ktos poleci jakiś zestaw do youngtimera? w co sie warto zaopatrzyć? co myślicie o zestawie do skory od angelwax? wosk na nowy lakier od carchem?
pytanie ogolnie w co sie zaopatrzyć czy to zabezpieczenia nowych skór czy nowy lakier ktory jest pewnie bardziej miękki bo podejrzewam ze o odrestaurowane auto dba sie troszkę inaczej jesli nie to wyprowadzicie mnie napewno z błędu :P
Dobry szampon z neutralnym ph do stosowania na powłokę ceramiczną ;) + jakiś quick detailer po myciu ;) ?
z mojej strony mogę polecić do mycia, środki z tenzi bardzo dobra cena a nie zauważyłem by jakością odbiegało od bardziej rozpoznawalnych marek
Dobry szampon na powłokę ceramiczna....
Przecież to zwykły szampon nadal xdddd
Do zabezpieczenia skór polecam colourlock versigelung + mleczko typu zymol leather conditioner czy colourlock leder protector
No dobra chodziło tylko o dobry szampon z neutralnym ph ;)
w czym umyc podsufitki czarne? APC? troche brud i plama...
Ja czyszczę Vinetem z firmy Atas i nigdy nie było problemów
Ja robiłem to APC w małym stężeniu i pielucha tetrowa. Musisz bardzo uważać żeby nie przemoczyc, psikasz na pieluche i przecierasz.
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Proszę o polecenie jakiegoś środka do czyszczenia kokpitu i rodzaju jakiejś ściereczki którą można to wyczyścić. Dzięki!
Daniel do wyczyszczenia to APC i pędzelek, później dressing np poorboy's Natural Look lub ADBL interior wow
Dressing nakładasz gąbeczką zwykłą lub z fibry bądź samą fibrą 😉
tapnięte z S7 edge
Zmieniłem fotele na półskóry które chciałbym dobrze wyczyścić kupiłem zestaw COLOURLOCK SOFT i jako że moje skóry są strasznie suche to mam pytanie czy ten preparat z tego zestawu Leder Versiegelung też nawilża czy lepiej dokupić coś oddzielnie np GLIPTONE GT11 ?
Mleczko z zestawu powinno wystarczyć.
Versiegelung to nie mleczno i skóry raczej nie nawilży
Po versiegelung najlepiej dołożyć jakieś mleczko jeszcze 😎
Opakowanie 15ml gtechniq c5 starczy na zabezpieczenie calego kompletu felg (front i wnetrze) czy tylko na front? Warto potem "dobezpieczyc" przy pomocy C2?
Na cały samochód schodzi około 10ml powłoki, także myślę że spokojnie jeżeli wiesz jak to aplikować ;)
- - - Aktualizacja postu - - -
Co do C2 myślę, że warto użyć po jakimś czasie aby odświeżyć tamtą powłokę. Aczkolwiek nie wiadomo jakiej żywotności powłoki na felgach bym się nie spodziewał, tym bardziej na przodzie.
No to wychodzi ze takie jedno opakowanie powinno starczyc na dwukrotna aplikacje, z rok taka powloka wytrzyma?
Mam takie pytanko, czym polecanie odpicować ekran w radiu RNS-E 2010 Led?
Płynem do szyb 😎
ja bardzo dobrze odświeżyłem meguiars ultimate polish
https://images82.fotosik.pl/785/68ea607d68c24e7agen.jpg
https://images84.fotosik.pl/784/5a115b5fd6edcd45gen.jpg
Jaki środek użyć do ręcznego polerowania drobnych rys + lekko zmatowionych świateł przeciwmgłowych ?
na przyklad MEGUIARS Ultimate Compoud, a halogeny jeżeli są szklane to nic nie zdziałasz ręcznie
Jaki Quick Detailer polecicie do czerwonego lakieru na którym mam położony Harly Wax ??
A chcesz żeby szybko się docierał czy podbijał efekt wizualny ? generalnie to jaki nie kupisz, dużej różnicy nie zauważysz ;)
ADBL QD1, miałem i robi świetną robotę 😉
tapnięte z S7 edge
Shiny Garage Morning Dew ;) U mnie na czarnym mega podbija i wyciąga kolor.
a mieliście styczność z ADBL QD1 lub Detailer's Magic Quick Magic ?? czy nie szukać innego i brać w ciemno Shiny Garage Morning Dew
Bierz Sonaxa , robi robote za niską kwote :D
No przecież Ci pisałem wyżej o QD1 z ADBL... mijasz moje posty czy Jak? Miałem czerwoną audi i QD1 pięknie podbija czerwony kolor.
tapnięte z S7 edge
Panowie jakaś profesjonalna chemia do czyszczenia niewielkich plam na materiałowej tapicerce? Potrzebuję czegoś w miarę szybkiego w użyciu, żeby np. podczas zwykłego odkurzania czy coś zaaplikować i usunąć drobne plamy.
Chemspec Enz-all
witam co myślicie o tym do polepszenia wyglądu chromów?
http://allegro.pl/b-s-super-chrom-em...712337111.html
szkoda 10 zł
a polecasz moze jakis spray lub preparat do lepszego wyglady? czy tylko zrobic je plastikiem w sprayu za 40zl
szukaj na portalach aukcyjnych ofert Chromowanie plastiku/metalizacja próżniowa/chromowanie natryskowe
samemu tego nie uzyskasz farbami czy poprzez sprey ew.folia chrom
Spray to nieporozumienie. Na murze będzie Ci się "świecił", ale normalnej powierzchni wychodzi srebrny i nijak ma się do chromu.
Jak wyżej, tylko oddać do chromowania
Panowie jakiś środek godny polecenia do czyszczenia i konserwacji uszczelek drzwi, bagażnika etc.
Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka