Witam. Dziś zmieniłem licznik w swoim aucie z przedliftowego na poliftowy wszystko prawie działa lecz nie zczytuje mi stanu paliwa, test zegarów robiłem i wszystko dziala, ktoś wie o co może chodzić?
Printable View
Witam. Dziś zmieniłem licznik w swoim aucie z przedliftowego na poliftowy wszystko prawie działa lecz nie zczytuje mi stanu paliwa, test zegarów robiłem i wszystko dziala, ktoś wie o co może chodzić?
Cześć,
Ma ktoś może schemat wewnętrzny przełącznika świateł wersja z halogenami, oraz pozycją auto. Przestały mi świecić nagle światła mijania VCDS widzi przerwę w układzie oraz nie zrozumiały sygnał właśnie z przełącznika świateł. Ostatecznie wystarczyło by mi w miarę dokładne zdjęcie płytki tak żeby było widać wartości rezystorów, albo ktoś z KRK żeby można było podjechać zrobić szybką podmiankę.
Bezpieczniki sprawdzone, Bordnetz też ok, instalacja też wygląda ok
Hej,
Ma ktoś może schemat elektryczny do podlaczenia parktronica do audi A6 C5, przód+tył?
Cześć,
chciałbym samodzielnie naprawić panel który elektromechanik uznał za uszkodzony, przydatne w tym byłoby zdjęcie obu płytek z klimatornika lub ich schemat jeśli ktoś taki posiada. Najlepiej jeśli byłby to model o numerze 8P0820043AH.
Z góry dziękuję!
Witam
Czy ktoś będzie wiedział gdzie idą poszczególne przewody z czujnika cieczy chłodzącej? Audi A3 1.9 TDI 1998 rok. Wtyczka 4 pin:
Pin 1: brązowy z żółtym paskiem
Pin 2: fioletowy
Pin 3: brązowy z niebieskim paskiem
Pin 4: brązowy z białym paskiem
Potrzebuję namierzyć przewód który podaje sygnał z czujnika do ECU (brązowy z białym podaje sygnał do wskaźnika na desce rozdzielczej)
1 - brązowy z żółtym do sterownika silnika na styk 70
2 - brązowy z białym masa
3 - niebieski z brązowym do sterownika silnika na styk 54
4 - fioletowy do licznika na styk 8 niebieskiej wtyczki
1 i 3 to czujnik temperatury silnika nadzorowany przez silnik
2 i 4 to czujnik, który podaję sygnał do wskaźnika temperatury na liczniku
Dobry. Mam prośbe odnośnie instalacji lampy tylniej prawej A3 8p 3D 2007 r. Podłączyłem uszkodzoną lampe LED i poszedł dym ze sterownika w lampie (tył prawy). Efekt całowicie nie działa cała lampa oryginalna sprawna. Błąd na VAGu przerwa w obwodzie.
P.S Udało mi się cudownie to naprawić. Wymieniłem moduł bordnetz i niestety to nic nie dało. Dodatkowa masa załatwiła problem. O dziwo po odłączeniu dodatkowej masy lampa działa :).
P.S 2 Ciekawe, może znajdzie się tu na forum fachowy elektronik do całkowitego wyłączenia sprawdzenia sprawdzenia rezystancji zarówek. Mam pacjenta oraz sprzęt do testu :)
P.S 3 Udało mi się dojść do ładu metoda prób i blędu. Okazało się że masa stanowiła problem. Po dodaniu dodatkowej masy na lampe, zadziałała. Po odpięciu dodatkowej masy dalej działa :) Wie ktoś gdzie znajduję się punkt masowy tylnich świateł. Z tego co udało mi się znależć to tylko dwa znalazłem pod słupkiem A od strony kierowcy.