Po co jechać do Bełtowskiego?W Gliwicach jest gościu który mi robił licznik ale na przedliftowy,jakbyś chciał do podeślę ci nr. możesz zapytać go czy ci to ogarnie to nic nie kosztuje.
Printable View
zmiana VIN nic nie da i radze uwazac ... bo system nie po tym poznaje co i jak
da sie to ogarnoc wysylkowo ;-)
Cześć,
Chciałabym wymienić u siebie w a3 z 2004 (silnik 1.6 102KM benzyna) licznik na taki z FIS poliftowy z białym podświetleniem (w tej chwili jest bez fis) a do tego dołożyć jeszcze tempomat.
Co będzie mi potrzebne? Moglibyście podać mi numery części?
Możecie polecić kogoś na śląsku kto ogarnąłby kompleksowo temat przełożenia tego licznika?
Pozdrawiam,
Magda
Nikt nie pomoże ? ;(
Chciałbym zrobić białe podswietlanie, ale w starym liczniku 03-08 tak jak ktoś sugerował na poczatku, ktoś tam napisał ze sie nie da zrobić białego podswietlania i wszyscy skupili sie na podmianie na 09.
Odświeżę, bo strasznie mnie to nurtuje, a białe podświetlanie wygląda dużo lepiej/ładniej.
Znalazłem zdjecie na aukcji pokazujace to własnie co chciałem zobaczyć(jak to wyglada od środka):
http://allegro.pl/plyta-licznika-ben...326856659.html
Co tam widzimy? Diody podświetlające główny FIS i te dodatkowe "km" i "godzina/data" wiec jaki jest problem?
Jaka jest przeszkoda? Próbował ktoś czy ktoś tam powiedział ze sie nie da i koniec, bo ja widzać to foto powiedziałbym że sie jednak da.
Próbowałem zmienić to podświetlenie, przelutowałem nawet diody na białe ale zauważyłem że białe słabiej świecą, mają inne napięcie.
A pod wyświetlaczem jest jeszcze coś w rodzaju folii albo czegoś podobnego w kolorze pomarańczowym.
a i jak to sie skonczyło załozyłeś zpowrotem czerwone, czy co tam wykombinowałeś?
no to wiem ze czerwone zasilane sa mniejszym pradem, takze trzeba by jeszcze rezystory zmienić/dobrać aby swieciły odpowiednio jasno, a co z ta folią bo tez tak myslałem ze tam moze coś być? nie da sie jej "wywalić" -wstawić jakaś przeźroczystą?
no tak bardziej rozbudowany, ale ile z tym problemów i jaki koszt a zmiana podswietlania w tym to koszt cześci do 50zł myslę i efekt moze być podobny jak sie dobrze wykona, jest jakiś post/temat gdzie uzytkownik matik73 cos o tym pisze ew zdjecie jak to wygląda naprawdę? przeszukałem cały ten temet ale nie znalazłem a pozostałe sa o 8L
To przećwiczone, czerwone wyświetlacze FIS źle dzialaja z białym podświetlaniem, po zmiane kontrast jest z d..py (jasne tło a niezbyt jasne litery) wyglada beznadziejnie,
testowane na golf4 ale to bede te same wyswietlacze..
kurcze szkoda jesli tak piszecie a co z ta folią? nie da rady wywalić lub dać przeźroczystą?(to w sumie chyba taka matowa jest rozprowadzajaca swiatło)