no wiec nie kupił bo takowych nie było... nr tej pompki to 8D0 862 257 B
(ps. jak mozna sprawdzic czy wirnik działa, bo widze ze jest w dobrym stanie wizualnym, a na allegro takie nawet po 130złotych chodza...)
Printable View
no wiec nie kupił bo takowych nie było... nr tej pompki to 8D0 862 257 B
(ps. jak mozna sprawdzic czy wirnik działa, bo widze ze jest w dobrym stanie wizualnym, a na allegro takie nawet po 130złotych chodza...)
masz dwa przewody, podłącz baterie 9V i zobacz czy się zakręci.
Co do Twojej pompki to będzie problem...
http://www.forum.a3-club.net/showthr...km%2Fh&page=10
kolega szalalala w 2009r. napisał łądny post nt tych pompek i ja osobiście wzoruje się na tych informacjach, wg tego pompka którą posiadasz czyli z końcóeką "B" na końcu obsługuje pilota na częśtotliwości 315 MHz e Europie natomiast stosuje się 433,92 MHz Po Twoim silniku domniemam że masz polifta, a co za tym idzie zapewne kluczyk scyzory, więc zamiana pompki na Europejską będzie skutkowało potrzebą wymiany scyzoryka. Myśle, że warto w Twoim przypadku pójśc po najprostszej linii oporu i zabnieśc pompkę do magika od elektroniki i sprawdzi co sie spaliło, może uda sie elementy pojedyncze wymienić.
problem ze była tam też wilgoc i smierdzi jakby sie kondensator jakis rozlał....
byłem u elektryka, kompresorek działa ale płyte jak to powiedział CH** strzelił... tak wiec czytajac post szalalala opisuje pompki
8L0 862 257 B obsługuje DWA i Pilota radiowego(315 MHz) a moja pompka zaczyna sie 8D0 czy to jego bład czy po prostu mam jakoś kurewnie ciezko dostepna pompke?? Bo faktycznie taką jak mam nawet na allegro problem dostac. Zeby nie zaczynac juz nastepnego posta spytam od razu czy moge zamienic moją pompke na
8L0 862 257 M obsługuje DWA i Pilota radiowego(315 MHz)
lub
8L0 862 257 N obsługuje DWA i Pilota radiowego(315 MHz)
i czy ten początek 8D0 i 8L0 nie zrobi żadnej róznicy??
Powiem tak, moze byc lipa. Gdy kupilem Aske to "siedziala" w niej pompka 8D0...E(oczywiscie nie dzialal pilot) sprawa wygladala tak ze z kluczyka zamykac zamykala, ale juz nie otwierala:P (Troche dziwne, ale temat z autopsji). Po paru dniach ostrego szukania, po nr VIN oraz dzieki poradom zawartym na tym forum doszedlem ze domyslna pompka byla 8L0...(bez oznaczenia). Szczesliwie kolega ma taka sama i moglem pozyczyc na moment aby sprawdzic. Bylo tak jak w zalozeniu, pompka 8L0...(bez oznaczenia) dziala jak zloto:) (wszystko wraz z pilotem, komfort takze) Reasumujac, zanim wydasz troszke pieniazkow, lepiej sprawdz czy wogole warto:P bo mozliwe jest ze "nowa" pompka nie bedzie chciala wspolgrac z obecna instalacja. Chyba ze jest to tylko i wylacznie sprawa programowania w VAG'u. Ale to juz inna bajka:)
ja miałem 8D0 bez oznaczenia literowego zamieniłem na 8L0 bez oznaczenia literowego i jedyna różnica jaka jest to przy zamykaniu sygnalizowanie uaktywnienia się alarmu odbywa się poprzez klakson a nie syrene alarmu. Wszystko inne działa.
A ja mam do teraz pompke 8D0 a mam przedlifta i wszystko dziala tak jak nalezy.
Nawet klapa mi dziala z pilota
Mam pytanko kupiłem pompkę 8L0 862 257 G miałem 8D0 862 257 B kluczyk(scyzoryk) mam 4D0 837 231A. Problem w tym ze po wsadzeniu pompki działa wszytko, tzn otwiera zamyka się ale tylko po przekręceniu kluczyka w zamku, pilot nie działa;/. Da się to jakoś zrobić?zaprogramować w vagu?
cichyjan musisz zaprogramować swojego pilota do nowej pompki.
Tu masz opisane jak to zrobić, odrazu mówie że jest to proste tylko potrzebujesz conajmn iej dwuch kluczyków, ten drugi wystarczy tylko grot.http://www.a3-club.net/forum/showthread.php?t=1021.html
Ja myślałem, że pompka wysiadła ale po wyjęciu jej ze schowka okazało się, że przy jednej z kostek jest uszkodzony przewód. Po zlutowaniu wszystko działa. Na szczęście obyło się bez kosztów:) Pozdrawiam
etanoldzieki wszytko dziala