nie istnieje panel climatronica dla wersji angielskiej, montowane sa te same , wiec dac sie musi
czytales w ogole ten temat ? czy tak sie dopisales...
podlacz VCDS i sprawdz ktory silnik, ktora klapa, od ktorego nawiewu sie zaciela
Printable View
nie istnieje panel climatronica dla wersji angielskiej, montowane sa te same , wiec dac sie musi
czytales w ogole ten temat ? czy tak sie dopisales...
podlacz VCDS i sprawdz ktory silnik, ktora klapa, od ktorego nawiewu sie zaciela
Witam, nie mogę znaleść rozwiązania mojego problemu więc napisze. Chyba że nie doczytałem to przepraszam. Mianowicie gdy włącze nadmuch na szybe to nie ma żadnej reakcji i dalej dmucha nawiewami na pasażerów . Panel klimatronika powariował? Do wymiany? Pozdrawiam :) Milego Dnia
Post wyżej.... Podłącz VCDSa i sprawdź błędy
Siemanko, u mnie problem wygląda następująco, mimo sprawnej klimatyzacji nie wieje mi zimne powietrze, brak błędów jedynie po oczytaniu parametrów pokazało że czujnik temperatury na wylocie dmuchawy pokazuje -50*C. Pytanie moje jest następujące jaki może być numer tej części lub inna nazwa bo nawet w aso nic takiego mi nie znaleźli?
Witam serdecznie, nie chciałem zakładać nowego tematu a mam dość uciążliwy problem, mianowicie zepsuło mi się pokrętło zmiany temperatury pasażera więc postanowiłem to rozebrać po ponownym podłączeniu panelu climatronic, samoczynnie włączają mi się wentylatory chłodnic, mam włączony tryb auto żeby mówc sterować temperaturę jedną gałką, w czym tkwi problem ? , bardzo proszę o pomoc, nie chce co chwilę gasić i odpalać auta. Pozdrawiam
Odczytaj bledy i wklej.
błąd był tylko czujnika temperatury zewnętrznej, mam pytanie jeszcze, czy musi być włączony econ by wiatraki nie chodziły ?
Wentylatory wlaczaja sie dopiero jak autu jest bardzo cieplo, czyli temperatura plynu chlodzacego wieksza niz 9x stopni.
Co do samoczynnego wlaczania sie wentylatorow to rzuc okiem tutaj: http://www.a3-club.net/forum/showthr...raki-szalej%B1
Na wlaczonym Econ wszystko gra. A tak jak bylo w temacie podesłanym przez Ciebie mianowicie mowa o obrotach to absolutnie tylko te wentylatory chodzace zaraz po wlaczeniu climatronic. Bylem z tym u majstra powiedział mi że musze miec wlaczone Econ by nie wlączało klimy i co za tym idzie wentylatorów. Jesli to prawda to w moim przypadku by tak bylo. Ale dziękuje za Pomoc. Pozdrawiam :)
kompletnie nie czaje o co Ci chodzi, ale...
1 . jak klimatronik wylaczony calkowicie to wentylatory nie dzialaja
( chyba ze auto osiagnie za wysoka temperaure )
2. jesli klimatronik wlaczony, ale pracuje w trybie ECON czyli wlasciwie bez ukladu AC, to wentylatory nie pracuja, chyba ze musza, patrz wyzej
3. Jesli klimatronik wlaczony, pracuje uklad AC klimatyzacji, pracuje sprezarka to zawsze ale to zawsze beda tez pracowac wentylatory
do klimatyzacji jest maly, ale ten nigdy nie pracuje sam, bo jest sterowany duzym
przy takich temperaurach jak teraz beda sie krecic na swoim 1 biegu
uklad musi byc chlodzony i po to sa wentylatory
nie rozumiem w ogole pytania, bo przeciez tak jest w kazdym aucie z klimatyzacja, cos ten uklad musi " chlodzic/ wspomagac "
jak wyobrazasz sobie prace ukladu klimatyzacji bez pracy wentylatorow ?